walk on wings, tread in air: Kecik-kecik takmo mampos <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Kecik-kecik takmo mampos
2010-03-27
Sedihnya bila baca paper today about baby yang digonggong anjing. Memang anjing betulla sape yang buang baby ni. Series cilaka bodoh. Yang aku pelik tu orang-orang yang buang baby ni senang pulak nak beranak. Aku ni sampai 3 kali induce meneran macam nak tercabut tulang bontot punnnn tak keluar-keluar sampai kena sembelih baru nampak baby. Dorang ni dah la buat anak dengan bersungguh-sungguh, senang mengandung, senang pulak tu nak beranak. Kat lubang jamban boleh, kat dalam semak boleh, takde pulak mampos ke apa. Bila dah beranak main campak-campak pulak baby tu. Ni namanya bodoh. Kau dah sanggup bawak budak tu sembilan bulan, meneran macam nak tercabut nyawa pastu ko buang. Aku tak tau carutan apa paling sesuai nak bagi orang macam ni.

Yang ko campak kat tempat sampah, kilang simen segala ni apakejadah?? Aku ingatkan semua ibu ada naluri keibuan. Rupanya tak. Babi pun tau jaga anak okkk.

Takde ke ko rasa sayang bila tengok baby cute-cute macam tu? Takde ke rasa kesian kat baby tu sampai ko tergamak nak campak kat tempat sampah? Kot ye pun la kau taknak, tinggalkan la elok-elok. Bedung elok-elok, letak kemas-kemas dalam raga ke apa, pastu letak la tempat yang selamat. Pastu ko nak berambos mampos pun sukati kau la. Budak tu pun ada hak nak hidup. Tapi tu la kan, mungkin baby tu yang dah berjanji dengan Tuhan yang dia willing nak terima nasib macam tu but still unfair to the baby!

Paling tak pun, ko tinggalkan la baby tu cara baik. Letak depan rumah aku pun takpe. Tapi pastu ko tekan la bell so budak tu tak tinggal lama kat luar. Bukan la nak menggalakkan lagi production of anak luar nikah tapi tolonglah ada rasa simpati sikit. Otak biar jangan letak kat bontot boleh?

Mak bapak dah bagi skolah tinggi-tinggi tapi kau tetap bangang sampai lapan tingkat. Buat anak pastu buang. Patutnya orang macam ni kalau dapat tangkap sok, buat je balik macam apa dia buat kat baby tu. Bogelkan dia, letakkan kat tempat sampah pastu lepaskan anjing gila. Tengok kalau dia tak terkencing berak kat situ nak larikan diri. Cibai.


Sent from my BlackBerry® smartphone

posted by aveo757 @ 11:38 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER