walk on wings, tread in air: Kalau rasa nak mengawan pun carik la yang fresh. Aku ni dah sizen.. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Kalau rasa nak mengawan pun carik la yang fresh. Aku ni dah sizen..
2010-03-10


Orang macam ni la yang aku menyampah. Kalau sampai skang takde awek pun aku percaya. Jenis tak reti bahasa. Dah aku kata tak boleh tu tak boleh la. Boleh pulak nak panggil aku sayang apa ingat aku cair setakat sayang-sayang ni?

Apesal mesti nak chat sambil tengok webcam?
Nak jadikan muka aku modal??

This budak memang very persistent dari mula kenal sampai now (Takde la lama mana pun, ada la 2 weeks kot) asik la nak suruh aku on webcam. Siap tanya 'Husband u ada kat mana?'. Kalau aku cakap belum balik keje, dan-dan dia suruh on webcam.
Apekejadahhhh???
Cara dia tu macam konfiden je aku pun memang tertunggu-tunggu dia mintak aku on webcam.
Sometimes aku tak faham apa pemikiran orang macam ni. Kalau ko ada rasa nak tekel pompuan, cuba study dulu pompuan tu macamana boleh tak? Contoh macam aku la. Aku pun penah ada rasa syok ngan mat-mat hensem. Kalau ikut hati memang la nak buat confession depan mamat tu 'Bro, I laf u, bro. Very strong!'.
Tapiiiiiiiii, bak kata pepatah. Ukurlah baju kat badan sendiri. Paling tidak pun, ko study la mamat tu macamana. Adekah dia jenis yang boleh get along ngan sesaper? Adekah dia jenis yang pilih bulu? Adekah dia tak malu berkawan dengan pompuan kulit itam?

Semua benda ni kena pikir okkk. Jangan ingat tetek kau selambak, ko boleh dapat mana-mana laki ko nak. To this laki, jangan ingat aku tak letak gamba laki aku kat FB maknanya I am looking for new kote. Cuba belaja-belaja baca relationship status.

Same goes to budak yang tak percaya aku solat maghrib that day. Just because aku tak pakai tudung, and aku letak gamba nampak cleavage so aku tak payah sembayang la? By the way, tujuan aku tulis status tu bukan nak menunjuk aku pun sembayang like orang-orang yang menutup aurat. Aku just bengang laki aku dah nampak aku pakai kain telekung lagiiiiiiiiii dia selak and landing atas peha aku.

Oh yes, teringat pulak aku kat satu komen anonymous dulu yang dengan konfidennya kata aku jenis yang tak jumpa sejadah. Siap tanya if laki aku sembayang ke tak, hanya kerana laki aku benarkan aku pakai swimming suit. Wadefukimak?? Nak tergelak pun ada. En Wan pun geleng-geleng kepala baca komen budak tu. Series ko tak pelik ke? Ntah apa yang dia bengang sangat dengan aku sampai laki aku pun sama kena maki. Kurang kasih sayang betul.
Tapi aku bersyukur, walaupun laki aku tak macam laki dia (maybe) yang tak lupa ingatkan bini dia supaya solat, tutup aurat, tapi setidak-tidaknya laki aku tak pernah terlupa untuk ingatkan aku supaya bersyukur dengan apa yang kita ada dan jangan dengki dengan kehidupan orang lain.

By the way, perlu ke aku tempek gamba aku sembayang jemaah kat dalam blog? Solat tu bukan ke benda yang semorang kena buat? Bukan satu benda yang pelik pun yang ko mesti nak canang kat blog Tadi lepas sembayang zohor aku mengaji kejap dalam lima blas mukas surat sementara nak tunggu azan asar. Laki aku pulak cakap lambat balik, so aku pun terus ngaji sampai ke maghrib.

Jangan jadik batak boleh?
Jangan hanya kerana kau tak pakai mini skirt and pakai swimming suit maka ko baik. Kalau kau baik, benda pertama yang ko takkan buat is menfitnah orang. Ko tuduh orang lain jahil, tak sembayang, itu namanya FITNAH. Sendiri check la apa itu FITNAH.


 Untuk lelaki yang nak sangat tengok aku kat webcam, nah ambik ni. Nak sangat.
(macam kat studio kan?) 



Padahal aku kat bilik budak masam.
Hari ni aku tak masuk opis. Sesaper yang chat ngan aku tadi, aku bgtau aku kat opis maknanya korang kena tipuuuuuuuuuuuuu.

Ok. Tak kelakar.

Hari ni adelah hari Rabu. Hari Rabu memang aku takkan keluar ke mana-mana walaupun ofis tu ada kat belakang rumah. Sebab hari Rabu Redza ada tekwando, so aku taknak terkejar-kejar. Jadi, duduk saje la kat rumah. Lagipun still boleh keje jugak, antara nak buat keje ngan taknak je. Tapi selalunya taknak buat. Agak-agak rasa taknak, boleh lah lompat atas kereta Ferrari kat depan tu dan ucapkan selamat malam kepada semua.

Motif nak buat keje kat bilik Redza adelah sebab kalau buat kat bilik aku, jawabnya laptop ni on sampai petang tapi tuan dia terlentang depan TV.




Lagi satu pasal fren request.
Bukan taknak approve, tapi sebab ada di antara yang request ni aku tak kenal and takde mutual fren pun, so aku ignorekan je. Melainkan kalau ada di antara yang dalam 200+ ni adelah readers/bloggers, boleh la hantar msg like budak tu bagi. At least aku tau saper. Takde la aku peram request ni, tau-tau dapat la mesej 'Sombong gila kau ni. Tak sangka!'.
(ada sesaper rasa ayat kat atas ni dia punya? Ngaku je laaaaa. Aku tak marah pun. Request kau pun aku lom delete lagi)
posted by aveo757 @ 10:43 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER