walk on wings, tread in air: Kalau nak aku on webcam, dua -dua tangan kena ada atas keyboard. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Kalau nak aku on webcam, dua -dua tangan kena ada atas keyboard.
2010-03-11




Mula-mula aku nak bagitau yang untuk entry semalam, ada 21 lagi comment yang aku belum approve. Aku tak tau kat mana silap dia, bila aku click kat link comment tu, dia kata No Unmoderated Comments Found. So saper yang ada hantar komen berunsur nasihat, bantahan dan sokongan padu tu jangan ingat aku rejek ye, ni semua Blogspot punya pasal. Aku tak tau kenapa takleh publish. Agaknya Blogspot pun tak berkenan ngan komen-komen tu kot. Ngahahaha. Ok tak kelakar. 




Orang lain ambik gamba pandang webcam, aku gi pandang button nak click kamera. Jadik, hasilnya beginilah.


Ini adelah aku di hari ini, kat opis.
Muka sembab sebab tak sihat. Lately ni aku asiklaaaa tak nasihat. Mak Aji memang takde soklan lain la kalau dengar aku tak sihat ni 'Ko mengandung ke?'. Ini adelah satu contoh soalan yang nak bagi aku nazak terus.

Aku rasa aku tak cukup rest. Asal demam kebah sikit aku dah gelupur pi set appointment ngan customer. Betul la orang kata kalau keje sendiri ni kita akan lebih bersemangat. Sakit pening tolak tepi. Tapi bak kata En Wan, aku ni dah bukan tahap bersemangat, tapi GREEDY. Oh ye ke bang? Baiklah. Hantarkan saya pulang ke rumah mak bapak saya!


About webcam-webcam ni, actually bukan aku tak penah guna webcam time chatting. Tipu sangat la kalau tak penah kan? Tapi aku hanya akan on webcam to orang yang aku boleh percaya tidak akan bermain-main dengan kotenya tatkala berchatting dengan aku.

Ada history kenapa aku tak suka on webcam and tak pernah beli webcam kecuali tahun lepas bulan 9-10 macam tu kot baru aku beli. Tu pun sebab sometimes aku skype ngan matsaleh-matsaleh ni, so macam tak best kalau tak tengok muka. Tu pun kalau muka dia tak neraka la.

Masa aku chatting zaman dulu-dulu, orang dah sibuk guna webcam tapi aku tak tau menatang haram apekah webcam. Scanner pun aku tak tau. Sebab tu kalau orang mintak gamba, aku tak penah bagi. Sebab aku tak tau camne nak masukkan gamba aku lam email. Fotostat kah? That's why time bercouple ngan En Wan, aku prefer tulis surat. Selain dari mengelakkan dari dia tau aku buta IT (oii, nak tekel laki mana leh tunjuk kita bodoh okkkk), aku juga tak tau camne nak attach file let alone nak scan gamba segala. Aku lagi rela pi town cuci filem berkali-kali semata-mata nak kasik gamba kat dia. Call me oldskool or jakun or whatever la.

Ok now the history kenapa tak suka guna webcam.

Benda ni bukan terjadik kat aku, tapi member aku. Tapiii, melibatkan aku.
Ada satu time tu we all tengah chat.
Masa tu waktu siang, tapi bilik tu takde orang, aku je.
Boleh tahan sunyi la jugak.
Aku perasan gak masa tengah chat tu kejap-kejap mata dia pandang belah kanan aku. Aku takde la tanya pehal, ingatkan dia pandang bookshelf dia ke.
Bagi aku, selagi dia tak menjerit, so aku tak kuasa nak tengok apa ada belakang aku.

Kitorang continue chatting sampai dah boring, then off.
Esoknya dia tanya sape ada ngan aku sekali lam bilik time tu.
Aku cakap takde, memang aku sorang.
Dia cakappppppppppppp dia nampak rambut aku belah kanan ni kejap-kejap terangkat dengan sendirinya setinggi 90 darjah.

Kau tak rasa nak pitam dengar???
Aku tunggu time nak rebah je jam tu. Tapi tak rebah-rebah pulak.

Sejak dari tu aku fobia nak on webcam.
Aku takut this time aku pulak nampak macam-macam kat belakang korang.

Tapi mujurlah bendalah tu tak tunjukkan diri, dia just main-main rambut aku je. Dibuatnya tetiba dia yang nak buat ramah tunjukkan muka?
Yang tengah berchat ngan aku tu boleh la terus nak off PC ke, nak lari ke, nak pengsan ke.
Aku yang kat ada lam bilik tu camne?
Nak pelawa hantu tu main chat sekali?
posted by aveo757 @ 9:30 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER