walk on wings, tread in air: Ada yang aku takleh tolerate. (aku ni manjang aje tak berkenan ngan orang lain) <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Ada yang aku takleh tolerate. (aku ni manjang aje tak berkenan ngan orang lain)
2010-03-05



Thank you kepada awek pengkid yang singgah baca blog ni and berikan penjelasan. Apa yang dijelaskan tu aku terima and aku faham. Aku taknak pikir jauh mendalam like dari sudut agama dan sudut moral. Itu sesaper nak sambung, silakan. Bukan nak ambik mudah, tapi bukan level aku nak nasihat-menasihati orang up to that extend.

Tapi pada pendapat aku la, pengkid tu romantik bukan sebab she was blessed with gen-gen romantik, tapi dia cuba menzahirkan impian dia yang tak tercapai. Mungkin dia dah penat mengharapkan perhatian and kasih sayang dari boifren dia, so dia give up and now dia menrealisasikan impian diri sendiri dengan memenuhi kemahuan perempuan lain.

(Boleh tahan la kan ayat aku? Ada potensi jadi pengkid ni)

Tapi kepada pengkid-pengkid di luar sana, adekah kamu tahu yang jantan-jantan gagah perkosa tunggu masa je nak belasah kau? Yeah rite, memang korang tak ganggu sesaper, tapi sometimes, kemachoan yang agak melampau tu memang tak boleh diterima akal. Aku yang pompuan pun menyampah tengok certain pengkid yang over macho. Ni jenis pengkid yang main redah semua benda.

Aku penah peratikan satu pengkid time aku tunggu komuter kat Serdang. That was tahun 2000 kot. Gaya memang lulus. Tapi time kejar komuter tetek bergegar. Bodo. Len kali kikis buah dada tu dulu kasik flat.

Lagi satu pengkid yang carik pasal ngan jantan.
Tak agak-agak okkk nak carik pasal.
Bawak-bawak la sedar diri, dibuatnya kena rogol kang.

Tapi kan, aku boleh accept pengkid dari....


Pompuan gedik.
Oh shit man. Ini memang aku takleh tolerate. Memang bergoyang-goyang badan aku nak tahan kaki dari park kat muka dia. Aku tak paham kenapa mereka mesti gedik.
Dengar lawak yang tak berapa kelakar pun nak ketawa mengilai-ngilai tak benti-benti. And selalunya yang buat jenaka tu lelaki yang tak hensem. Konfem.

Masa aku form 3 dulu, kat kelas tuition aku ada satu budak ni. Muka tu takde la cun pun, cuma dia tak berkerak macam aku. Tu je la pun yang dia menang. Gila over okkk kalau budak-budak laki masuk kelas. Dan-dan jadik manja. Pastu kejap-kejap ketawa ntah apa yang kelakar sangat ntah. Cakap pun kuat-kuat saje nak bagi budak laki toleh kat dia. Kepantektan. Aku boh penampar kangggg. Tapi aku tak buat apa-apa la masa tu sebab aku pun nak kena jaga tingkahlaku, maklomlah budak laki tengah ramai ni. Wakakaka.


Pompuan kuat merajuk
Memang la kalau tak merajuk bukan pompuan namanya, tapiiii kalau sikit-sikit nak merajuk, lupa belikan karipap pun nak sentap apehal kau? Aku jentik cipap ko kangggg.
Jangan kata aku yang pompuan ni meluat, aku rasa lelaki pun menyampah nak layan pompuan kuat merajuk.

Aku bukan jenis yang kuat merajuk. Tapi tu tak bermakna ko leh buat aku sesuka hati ye. Sila jaga hati aku sikit.

Maybe sebab aku anak sulung so aku rasa merajuk tu macam tak bertepatan je ngan tittle KAKAK. Tapi masa memula couple ngan En Wan dulu ada gak gatal bijik buat perangai merajuk ni. Saje nak test la konon. Hampehhhh 3 minggu aku merajuk, 3 minggu tu jugak la dia tak call aku. Cibatulghunnah betul. Aku jugakkkk yang terpaksa hantar email kat dia say sorry. Padahallllll dia yang carik pasal ngan aku sebab letak password hotmail dia nama ex-gf. Ko tak bengang???? Tapi skang dia dah pandai dah pujuk aku. Maybe sebab dia mulai sedar yang bini dia hot.

Pangggggggggg!!!
Diana, sila bangun. Jangan kuat berangan.

Hey, tapi lelaki kalau merajuk lagi haru okkk. Boleh mati kutu ko nak pujuk. Aku penah lalui situasi tu. Agak serabut jugak carik jalan camana nak pujuk. Tapi bila berjaya pujuk tetiba aku rasa aku macho. (lagi sekali aku ada potensi nak jadi pengkid)


Pompuan pengotor
Jenis macam ni memang sengaja mintak kena maki dengan aku.
Walaupun aku hitam, tak bermakna kulit aku penuh daki.
Walaupun kau putih, tak bermakna kau bersih berseri.
Mari kemari aku cium adekah kau wangi.
Kalau lagi busuk dari kambing, bersedialah kau untuk ku terajang masuk ke dalam loji.

Ewahhhh.
Itu diaaaaa bekas pemantun peringkat negeri.

(Masih berskill rupanya aku walaupun dah lebih seploh tahun tak masuk pesta pantun.
Arifah mana, Arifah???)

Aku kagum dengan ladies yang jaga penampilan, kuar umah perfume tak tinggal, baju bergosok sampai tajam kat bucu lengan tu, mekap well done. Tapiiiiiii katil tak berkemas, bilik air tak berbasuh, almari baju macam nak terbalik. Fail!

Takde la cakap aku pembersih tapi janganlah serabut sangat sampai almari baju sendiri tunggang-langgang. Kat laci tu la spender, kat laci tu jugaklah tudung, kat laci tu jugak la ko simpan suar track. Ada kawan aku masa kat asrama dulu, kat laci spender dia gi simpan calculator. Sampai skang tak paham apa motif calculator tu bersekedudukan dengan spender. Time sarung spender tu ko kira bulu sekali ke?


Mengechak (aku tak sure if aku eja betul)
Ni macam suka mintak makanan orang, rite?
Aku sebenarnya pantang orang mintak makanan aku.

Don't worry. Aku akan offer apa yang aku makan, cuma plis aku tak suka ko mintak sebelum aku offer. Seriesly, bila orang tu mintak, aku akan bagi terus, walaupun masa tu aku baruuuuu je jamah satu dua. Memang pantang! Melainkan kalau aku ada biskut ke, maggi ke dalam locker and ko mintak, that is another story. Tapi kalau aku tengah makan maggi tetiba ko lalu and 'Sikit!'. Memang terbantut.

So kalau agak-agak nampak aku tengah makan tu kot nak rasa pun boleh tak tolong jengah-jengah sket pinggan aku dulu. Kalau banyak lagi nasik dalam tu, boleh tunggu habis separuh dulu tak? Pastu ko nak mintak, mintak la.

Aku memang payah nak mintak makanan kat orang walaupun orang offer. Sometimes Mak Aji bengang gak ngan aku, asal orang offer makanan mesti aku cakap 'Takpelah'. Bukan aku geli nak share-share makanan, cuma memang aku tak suka ambik makanan orang. Kalau orang nak makanan aku, aku akan bagi walaupun aku nak sangattttttt makan lagi.

And yang suka memintak tu pun agak-agak la kalau nak merasa pun. Ada satu member aku time matriks dulu suka benar mintak maggi aku. Mintak maggi yang aku tengah suap kat mulut pulak tu. Aku suruh dia ambik kat locker masak sendiri taknak. Yang dalam mangkuk aku tu jugakkkkk dia nak. Bila aku bagi dia rasa cewahhhhh sampai 5-6 sudu. Nak je aku telangkupkan mangkuk tu kat paler dia. Bila aku sound 'Hoi, dah lah'.

Dia boleh cakap 'Eh, lupa'.

Sori ye, sangat tak kelakar.




posted by aveo757 @ 12:00 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER