walk on wings, tread in air: I'm homeeeeeee <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


I'm homeeeeeee
2010-02-03

Mula-mula aku nak bagitau aku tersangatlahhhhhhhhhhhhhh happynya!!!!!

Ok, dah.

Then, aku nak bagitau, di ketika ini pada jam 11.11pm, aku rasa nak demam dan insyallah esok aku akan melepak je kat rumah. Elok lah, aku pun banyak keje nak buat ni.

Kali ni punya east coast trip sangatlah best sebab mission accomplished and alhamdulillah schedule aku semua berjalan lancar. Yang paling penting En Wan willing nak bawak aku melepak guna Wifi kat town.

Semalam ada keje urgent nak submit so around 9pm, aku ngan En Wan gi bandar carik restaurant yang ada Wifi access. Ada la nampak satu kopitiam ni design memang gempak. So kitorang bajet mesti ada internet access ni. Orait, lepak jap.

Elok je waiter datang, aku pun tanya 'Ada wifi tak?'

'Takdok'

'Takde? Ok lah dik, takpelah. Akak pegi tempat lain'.
Pack-pack barang and blah.

Elok je aku masuk keta aku terpandang satu awek ni elok je tengah check FB. Tengok-tengok takde pulak aku nampak dia cucuk broadband ke apa.

Eh, mamat waiter ni kencing aku ke apa.

Aku : Bang, budak tu kata takde wifi tapi budak pompuan tu guna selamba je. Tak nampak pun wire mana-mana ke, broadband ke..

En Wan : Awak cakap wifi ke, internet?

Aku : Wifi. Apesal lak?

En Wan : Lain kali cakap 'nak guna internet'. Budak tu ingat wifi tu wafle kot. Tu yang dia kata TAKDOK.


Errr..walaupun pendapat En Wan ni aku menyampah nak terima, tapi macam lojik jugak bila dipikir-pikir balik sebab budak tu macam blurrrr je bila aku tanya. Tapi dengan pantasnya jawab 'TAKDOK'. Kot ye pun tak paham, tanya la kejap kat member ko ke. Kan dah rugi 2 customer. Aku baru nak order steak.




@ Kubang Kerian, Kelantan, selesai mentekedarah sepinggan nasik lemak. Tu pasal muka ceria.


Sopan lagi ciri ketimuran okkk masuk Pantai Timur. Baju kurung all the time. Pi bersenggang tepi laut pun pakai T Shirt ngan suar panjang. Tak main lah skirt-skirt pendek ni semua.

Customer-customer aku kat Kelantan ngan Tganu mesti ingat aku memang cas ayu lagi sopan gadis pingitan kan. Eh, gadis?

Tapi kan, apesal everytime aku pakai baju kurung mesti aku jadik macam baik je hari tu. Kalau jalan pun tersusun siap sebelah tangan jinjit sikit kain padahal jalan tak lecak pun. Gamaknya dah biasa pakai skirt atas lutut, pakai baju kurung pun tetapppp nak jinjit-jinjit kain. Cuma aku perasan memang aku sorang je la melayu yang togel. Mujur pakai baju kurung.

Masa tengah sembang-sembang ngan customer kat KB, tetiba je dahi aku berpeluh-peluh and mata aku dah blurry. Masa ni aku memang berharap kat tangan aku yang tengah pegang kerusi. Kalau aku lepaskan tangan konfem aku menangkup atas lantai. Tak tau kenapa memang asik rasa nak pitam je lately. Stress sangat ke? Ke penat sangat? Ke makan banyak sangat?




Ni sebenarnya gamba ambik guna webcam. Lama sangat nak tunggu customer aku balik dari breakfast so aku ambik peluang untuk check email and buat keje sket. Tapi lagi banyak bercamwhore dalam kereta dari buat keje. Aku ni jadik aje asalkan ada kamera.

Yang sebelah tu driver aku. Tanggungjawab dia adelah jadik driver sepenuh masa and tido kalau perlu. Sebab appointment aku takde kejap-kejap punya, pagi tu punya session je dari kul 8.30am sampai 12.30pm. Pandai-pandai lah bawak diri nak lepak lam keta ke, cafe ke.

Lepas settle keje, zassssssssssss pi carik benda wajib.



Pulut lepas aka Pulut Panggang kegemaran En Wan. (aku rasa tak sedap pun)




Asal balik KT, memang wajib singgah gerai ni. Dia kata dia regular customer dari zaman skolah. Ntah ye ntah tidak, aku tengok akak tu tak mesra pun ngan dia. Tahapa yang sedap sangat pun aku tak paham. Rasa biasa je, cuma inti dia ikan. But to be fair to him, actually aku memang tak suka sangat makan pulut-pulut ni semua melainkan pulut kuning yang dimasak oleh orang lain (sebab aku malas nak masak). Kalau pulut kuning memang tak tolak. Pulut-pulut lain macam pulut lepa ni, nasi dagang (walaupun bukan pukut tapi melekit so kira macam pulut jugak), ketupat daun palas, pulut hitam, etc. benda-benda ni kalau ko makan tak pelawa pun aku tak kecik ati. Tapi disebabkan En Wan beria-ia cerita kesedapan pulut lepa ni, maka aku 'iye' kan aje la apa dia cakap. Kang sentap pulak ada yang aku balik rumah naik prebet sapu.

Lepas pekena pulut lepa, destinasi wajib seterusnya haruslah Pasar Payang sebab makcik-makcik aku kat Singapore ni memesan serunding la, keropok la, kaftan la, pastu En Wan sibuk nak carik jeruk kelubi ngan budu dia. Aku pun bukak la topik baju tido kaftan.

Aku : Ada orang tuuuuu kata nak belikan lingerie tapi tak beli-beli punnnnnnnnn.

En Wan : Takkan la balik Tganu nak pakai nighty. Pakai lah baju kaftan.

Aku : Alaaa, baju kaftan ni senang renyuk la. Nak pakai untuk tido pun kena gosok.

En Wan : La, yang nak gosok tu kenapa?

Aku : Ye la, kena la gosok-gosok sikit, baru cantik, baru sedap nak tido.

En Wan : Kalau rasa nak sedap memang la kena gosok, kalau taknak sedap takyah gosok. Macam abang punya ni kalau Di gosok skarang pun sedap gak. (sambil tunjuk celah kangkang dia).

Dia ni ntah penyakit apa la.
Aku tersilap cakap sikittttt je mesti dia kona tempat lain.

Dah, malas layan.
posted by aveo757 @ 12:17 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER