walk on wings, tread in air: Aku terpaksa menjadi poyo demi entry ini <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Aku terpaksa menjadi poyo demi entry ini
2010-02-22
Ye, benar.
Ada entry yang aku hilangkan.

Entry pertama adelah entry CNY.
Ini direquest oleh Ibal sendiri atas alasan nak low profile.
Cehh. Takde saper pun kisah pasal ko kuar kat blog aku okkk.
Blah.
Tapi sebab dia dah request, so aku pun save as draft.
No hallll.

Entry kedua adelah entry aku stranded kat Perak, yang bergamba ngan **** tu. Ini aku sendiri yang request untuk save as draft sebab aku tau ramai yang bakal buat cerita pasal ni. Nanti tak pasal dengan dia-dia sekali kena maki kat blog.



This is for peng-request yang nak tengok cadar aku. Sorry, aku lupa aku beli kat mana, rasanya Home's Harmony kot. Brand AKEMI. Harga dah lupa, tapi yang aku ingat aku beli bukan sebab corak dia cantik sangat, tapi sebab ni je la satu-satunya comforter for king size bed yang boleh tahan sket. Yang lain cam mama kotai je aku tengok kaler dia.

Ok, mood adelah ditukar secar paksaan....
Sebelum aku kena sound ngan Nuffnang, baik aku buat skarang.





Hari tu kan aku bagitau aku di-invite untuk join Digi Blackberry contest kan?
So, this is the henfon yang aku dapat secara free untuk dipakai selama sebulan. Kalau aku tak menang pun aku still boleh purchase at 50% discount dari harga asal. Soooooo, ada sesaper nak buat baik ngan aku?? Hehe.

Aku pun sebenarnya tak tau kenapakah aku diselect untuk join contest ni.
Dan yang aku lagi tak paham, kenapa aku agree untuk join.

Antara sebab kenapa aku melengah-lengahkan tulis entry pasal Blackberry adelah :






1. Akukah orang terbaik untuk bercerita pasal gadjet-gadjet???


Nak pasang sim card pun tak tau lagi nak suruh aku buat entry pasal Blackberry?????
Macam DANGGGGGGGGGGGGGG kat kepala. Seb baik orang Digi tu tak tau yang aku tak paham gadhet-gadhet ni semua, kalau dia tau dia pick orang yang salah, konfem dia DANGGGG aku sedas ngan Blackberry ni.

On the day dia bagi henfon ni (ada 10 contestants), mula-mula sekali dia kata 'Ok, pasang simcard masing-masing'.

Aku like 'Ah sudahhh!!!'
Seriesly, aku ni tau pakai henfon je. Tu pun takat hantar sms, buat/angkat call and guna camera (ini aku master). Pasang simcard tak penah, bayar bil tepon lagi harammmm, charge henfon pun kadang-kadang laki aku yang buatkan.


2. Writing has always been my passion.

Sebab tu time skolah dulu aku takde masalah kalau cikgu suruh buat karangan. Lajuuuu je idea aku keluar. Takat essay tidak kurang dari 300 patah perkataan tu celah kangkang aku je. Selalunya santak ke 900 patah perkataan aku belasah tulis. Lepas tu kang kejap-kejap aku kena panggil ngan Cikgu Rahim 'Awak tak paham ke saya kata takleh lebih dari 350 patah perkataan?'.
Kecoh la Cikgu Rahim ni. Aku dah bagi bahan bacaan tu baca je la.
Aku mana reti tulis sikit-sikit. Tu pasal aku ada masalah kalau buat Paper Dua Bahasa Malaysia - RUMUSAN. Sumpah aku tak reti nak tulis sikit-sikit. Sebab aku memang dah dilatih kalau cakap biar TERANG dan JELAS. Walaupun writing is a passion of mine, tetapi aku tak suka menulis sesuatu yang aku tak tau. Aku enjoy tulis benda yang dekat dengan diri aku or at least something yang aku tau contohnya buat assignment (dulu laa, skarang sori!). So, bila aku diminta untuk buat entry pasal Blackberry adehhhhhhh. Terasa makin bengap kepala gue.


3. Aku masih gunakan HTC untuk berkomunikasi.


So, aku belum dapat fully explore Blackberry ni lagi. Kalau tak explore camne nak tulis??????


4. Aku tak reti, tak reti, tak reti (ala-ala Wardina cakap TAK PAYAH, TAK PAYAH, TAK PAYAH)

Aku dah bagi 2 orang try picit-picit BLackberry ni. Orang pertama adelah En Wan. Tapi laki aku ni sorrylah nak melibatkan diri dengan kegiatan blogging aku. Awal-awal dia cakap taknak masuk campur. Aku suruh dia test pun dia picit lebih kurang je. Dia lagi suka picit-picit aku kot. Tapi, En Wan ni bukan gila gadjet pun. Dia ni ko kasik pakai henfon yang gedabak buat baling anjing tu pun okkk je. Dia takde hal ngan benda-benda gadjet segala.

Nape lah MAS ke, Air Asia ke tak suruh aku buat advetorial? Konfem dengan senang hatinya aku serahkan tugas ni kat En Wan.So my next mangsa adelah ****. Dia ni memang hantu gadjet. Kejap-kejap tukar henfon. Aku tunggu je ni point-point yang aku suruh buat. Manaaaaaaaaaaaaaaaaaaa??


Takpelaaaaaaa.
Biarlah aku buat sendiri.




So, skarang aku guna 2 henfon.
Satu HTC, satu Blackberry pinjam.
HTC pakai Maxis, Blackberry pakai Digi.
Sejak tahun 2003 aku pakai Maxis, so far takde masalah.
So, aku tak nampak point untuk aku tukar ke telco yang lain.
Kau buatlah iklan macamana gempak pun, selagi aku takde problem dengan apa yang aku pakai skarang, memang aku tak tukar. Kecuali ko bagi aku test dulu, FOC.

So since Digi is paying for a month, dapatlah aku try Digi camana. Tapi aku tak guna sangat pun. Balance aku kejap tadi pun baru RM6.70.Still, aku taknampak apa bezanya. (yet)

Tapi beza yang aku nampak between HTC and Blackberry is mula-mula sekali the kamera. Ehhhhhhhhh, kata camwhore. Mestilah bendalah ni dulu aku check.



Left : HTC Touchflo
Right : BLackberry Curve


HTC tak sharp, tapi bagus untuk mereka-meraka yang ada jerawat dan bintik-bintik jeragat macam aku. Gamba menjadi sangat soft, nescaya mereka di luar sana tak tau muka anda ada defect.
HTC juga membuatkan kulit saya nampak lebih cerah dari biasa. Hahaha.
Tapi, HTC telah menampakkan cadar aku macam empat bulan tak basuh.



Abaikan email JILAT GENTEL ni. Nama macam jahanam.

Email.

Blackberry ni donwload email in real time but HTC tak.
Option yang paling best HTC offer pun is to download email every 5 minits which aku tak suka. Sebab tu aku tak setup pun email kat HTC. But now dengan Blackberry aku dah jadik semakin malas pulak nak on laptop sebab kejap-kejap aku baca email kat henfon. Jakun kan?




But now aku ada masalah.
Semalam aku gatal pi beli Blackberry case.
Aku pulak tak tengok camne awek tu pasangkan, bila aku nak snap pic, dia jadik camni.
Bila aku nak bukak the case, tak reti pulak.
Camne nak buat ni weh????



Bagus tak entry aku pasal Blackberry?

Konfem kalah.
posted by aveo757 @ 10:09 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER