walk on wings, tread in air: Hantu ke? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Hantu ke?
2010-01-28



Sikit je lagi aku rasa nak pitam kat ofis siang tadi.
Dah la dari Ipoh straight masuk ofis sebab ada appointment kat Bangi.
Pastu tak sempat breakfast. Lunch ter-skip sebab lupa nak makan. Ni semua gara-gara bangun lambat pagi tadi. Sedar-sedar dah pukul 8am.
Appointment kul 9am. Memang elokkk.
Maka melompatlah aku dari katil lantas bertebarailah selimut dan bantal di ruang udara.

Ni semua sebab aku sengaja taknak tido.
Kerana tido sorang sangatlah takut okkk.

Aku tak paham apesal Casuarina Impiana ni kejap-kejap ada bunyi orang ketuk dinding la, ketuk pintu la. Dah la aku ni dok sorang.

Aku ni pun satu hal. Dah penakut tu duduk la diam-diam hendaknya. Tetiba je aku berani bukak pintu kul 2.30am check kot-kot ada sesaper kat luar. Seb baik takde apa-apa. Dibuatnya bukak pintu nampak hantu kom kom bawak batu nisan tercegat kat luar, baru mati kejung aku kat situ. Kang aku pulak yang jadik hantu kat hotel tu.



Terima kasih kerana bendalah ni ada dalam laptop aku.
Seb baik ada menatang ni okk, boleh la aku kill the time. Kalau tak, konfem lagi panjang imaginasi aku bayangkan yang bukan-bukan semalam.
Dok mengadap bendalah ni, sampai 3-4 sms masuk pun aku tak perasan. Tau-tau dah kul 3am.

Tapi tadi Sazeela bagitau Casuarina Ipoh memang berhantu.
Sialpalis la okk.
Apesal ko mesti bagitau yang hotel tu berhantu? Aku ni pantang sket benda-benda macam ni.

Tapi kan, aku memang dapat rasakan hotel tu something wrong dari mula aku stay situ.
Memang ada je bunyik orang ketuk pintu/dinding every half an hour.
Nak kata mengemas, apekejadah pagi-pagi buta?
Nak kata kayu-kayu katil mengembang dan mengeluarkan bunyi-bunyian sangatlah mustahil sebab katil bilik aku pun kayu, tak bunyik punnnnnnnn. Tapi mujurlah aku dengar bunyik takat tok tok tok je. Dibuatnya tetiba dia buat peramah 'Nape tak tido lagi ni. Takut ehhhhhhhhhh'.

Tak kira la apabenda pun nama kau, nasib baik kau tak munculkan diri.
Sebab aku dah taknak tengok dah benda-benda macam ni lagi.
Yang seploh tahun dulu melintas depan mata aku pun, aku still ingat lagi dengan jelas dan terangnya. So, plis eh? Aku tak kacau kau.

Walaupun aku tau tetap boleh baca ayat Qursi walaupun period and aku memang bawak surah Yassin dalam beg, tapi kalau dah dia tercongok depan mata, suruh aku baca alif ba ta pun gagap.


Ni baru sehari aku pi outstation masing-masing dah gatal pelir bijik.
Kalau esok En Wan kena hantar pi Japan setahun?

posted by aveo757 @ 4:47 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER