walk on wings, tread in air: Entry new year yang tak best lansung. Aku nak update pun malas. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Entry new year yang tak best lansung. Aku nak update pun malas.
2010-01-01



Happy New Year All!!

Today rumah mak Aji tunggang terbalik. Get ready untuk majlis cukur jambul si Jane, esok. Pagi-pagi lagi aku dah masuk dapur sebab Mak Aji memandai-mandai delegate task. Aku sebagai tukang basuh telur, tukang rebus telur dan tukang masukkan telur lam bunga telor. Tukang masukkan potpourri lam bekas pun aku, tukang kemas rumah pun aku jugak. Tetiba je aku jadik orang kuat ni apehallll.

En Wan takde choice, sebagai menantu sulong terpaksalah jadik role model pagi2 dah sapu laman dengan Pak Aji. Tu la kan, saper suruh kawen ngan anak sulong, kan dah terpaksa menjadikan diri sebagai panduan kepada adik-adik yang musibat dua-dua tak bangun-bangun lagi ni. Aku terbalikkan katil sorang-sorang baru tau.

Cuba tengok cam aku, aku pandaiiiii. Kawen ngan anak bongsu.
Asal apa-apa majlis, mesti mak aku tak kasik aku buat apa-apa melainkan layan anak bongsu dia. Memang sesuai tugasan tu untuk aku yang memang tak kuasa nak menyemakkan diri time kenduri-kenduri ni. Takat nak potong-potong bunga rampai ngan kemas-kemas rumah tu bolehlah aku kedepan. Kalau nak suruh aku sama naik kacau gulai kat belakang ngan makcik-makcik ni, jap eh kasik aku pikir dulu.

Dulu aku rajin join makcik-makcik ni semua. Tapi bila diorang dah kenal sangat (boleh cam muka kita), segala apa yang kita buat semua dia nak ambik tau. Dulu masa aku keje kat KL before kawen, aku selalu naik teksi satu brader ni kat komuter. Abis tu dah dia memang tercongok tunggu customer kat komuter time orang balik keje, konfemlah aku selalu spot dia kan. Takde la nak kata hari2 naik teksi dia, tapi ada lah dalam seminggu tu 3 kali. So bila dah selalu sangat naik teksi dia, kitorang jadik kamceng. Sampai satu tahap, aku tak dok belakang, dok depan. Sebab aku dok seat depan pun boleh dijadikkan issue. Aku pun tak paham apa yang nak diissuekan.

Rasa seronok pulak bila tiba time-time majlis macam ni. Aku suka majlis yang ada bau telur rebus, bunga rampai. Tapi menjelang majlis je la aku suka. Menjelang akhir majlis kalau boleh aku nak larikan diri siap-siap.

Alamak, Mak Aji dah menjerit kat dapur pulak.

Sebelum dia jadik Chitara lari laju terbukak baju, aku nak menyinsing lengan baju yang dah sedia pendek kasik jadik spageti strap terus. Dan terus bersila sampai ke petang nak menreadykan goodie bags.







posted by aveo757 @ 10:37 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER