walk on wings, tread in air: Apa yang aku jumpa tadi eh? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Apa yang aku jumpa tadi eh?
2009-12-24



Dua situasi di dua tempat berbeza.

Situasi Pertama

Aku dalam lift lagi.
Ni lagi pelik dari kes serangan kentut semalam.

Aku masuk lift, ada sorang perempuan dalam tu. Rambut panjang, pakai baju kurung kaler hijau bunga-bunga, tak bawak apa-apa tapi tengah pandang kat corner, facing the wall. Tegak je pandang dinding tak gerak-gerak.
Gila annoying.

Memula aku buat dek je. Tapi gila kau tak cuak ke? Dah la aku period, nak baca apa pun tak boleh. Tapi kalau boleh baca pun aku rasa aku akan baca dengan lintang-pukang. Memang takut jugak la tadi, cuma sebab takleh lari mana, so aku buat-buat cool dengan harapan janganlah kau pusingkan muka. Aku takde la terfikir sangat if tu hantu, sebab hari pun siang. Cuma apesal dia pandang kat corner tak gerak-gerak? Pengsan berdiri kah??

Dah la aku terjebak dengan perang kentut semalam. Takkan jumpa hantu lift pulak hari ni.

Tapi aku rasa itu hantu.



Situasi Kedua

Kat Pos Office, tengah tunggu turn.
Ada la sorang Chinese girl ni dok sebelah aku.
Ko imagine eh, kat Pos Office tu ada 5 orang, 3 orang dok kat opposite row, aku ngan dia dok sebelah-sebelah. Semua tengah senyap tunggu giliran.
Out of nowhere, dia bangun sambil pandang aku and jerit 'EUWWWWWW!!'. Dengan siap buat muka kura-kura tersepit telor.

Apehal ko syaitonnnn?

Satu Pos Ofis pandang aku.

Disebabkan aku blur kejap (sebenarnya terperanjat sebab Cina tu tiba-tiba terpekik), aku macam tak buat apa-apa selain dari pandang dia, pastu pandang orang-orang yang tengah tenung aku, then aku baca buku aku balik.

Tapi sebenarnya aku tak baca pun.
Kepala aku dok memikir apakejadah dia euw euw kat aku? Aku terkentut ke?
Oh plis eh, bontot aku belum kuang ajar sampai ke tahap tu lagi.

Tapi segan jugak la, dah la turn aku lambat lagi.

On the way nak ke car park, aku nampak the same lady tengah berdiri kat tepi Hinode, sambil 'Meow..Meow' kat satu pakcik.

Sah pompuan mental.
Tapi dia hebat la sebab buat aku malu gia babas tadi.
Bahabi.

posted by aveo757 @ 5:08 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER