walk on wings, tread in air: Stress <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Stress
2009-11-03



Lately ni aku macam tak terurus je.
Kalau drive tu cam khayal pun ada gak.
Bnayak gila benda yang aku pikir.
Sampai satu tahap tu aku lupa apa aku nak buat. Cam tteiba aku ingat satu benda, lepas tu tetiba aku teringat benda lain, pastu eh, ada benda lain lagi yang sepatutnya aku kena buat jugak, pastu bla bla bla bla...alih-alih aku lupa semua.

Nak kata tak jot down things-to-do, semua aku dah buat. Desktop calendar aku ni sampai dah takde tempat nak tulis. Giala babas punya penuh benda yang aku nak kena buat. Kalau nak ikutkan petua-petua ahli bijakpandai, kita kena listkan apa benda kita nak buat untuk mengelakkan stress. Tapi aku rasa, lagi banyak aku listkan, lagi tekanan perasaan.

Macam a few days ago, tetiba je aku cam blank.
Padahal aku dah bukak laptop, dah bukak planner, and dah bukak folder.
Tapi aku tak tau apesal benda-benda ni semua terkangkang atas meja.
Last-last aku lepak meng-YM 10 minit baru idea aku muncul.



Contohnya 29 Oct ni kan (last week), aku nak sms customer USM yang ada kat Putrajaya nak tanya bila dia nak balik USM, aku gi sms si Hazwan 'Esok balik kul berapa?'.




En Wan kata aku perlu rehat.
Whichhhhhhhhhhhh kalau aku rehat bermakna rehat forever.
Aku mana reti rehat kejap-kejap. Paling-paling seminggu.

Tapi semalam benar-benar membuktikan yang aku memang STRESS.

Dah la semayang Zuhur aku gi baca doa qunut time tahiyat awal.

Pastu En Wan mintak towel (dia ni mandi main masuk je bilik air, tak check pun ada ke tak towel lam tu), aku gi bagi baju kaftan. Sikit lagi nak kena tepuk ngan En Wan.

Paling kesiyal, aku leh layan berita Tamil sorang-sorang kat bilik. Tapi kepala sebenarnya ke lain. Cuma cara aku pandang TV tu cam layan habis la. Sampai kena sergah ngan En Wan baru la cam 'Eh, siapa tukar channel ni. Ni mesti Redza'.

And malam tadi tetiba aku rasa sakit pinggang lain macam sampai menangis. Letak dua ketul salonpas, pagi ni lega sket. Tapi now belakang bahu rasa sengal pulak.

Aku rasa sah aku stress.


Any dokter kat sini boleh bagi nasihat free?

posted by aveo757 @ 12:33 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER