walk on wings, tread in air: JB <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


JB
2009-09-01

Jumaat lepas, we all tetiba buat plan gila. Sejam before buka puasa 'Eh, gi JB jumpa Ima nak?'

En Wan pun 'Jom'.

Maka 10.30pm, gerak from Subang gi Bangi ambik Ibal, then zassssss pi Gelang Patah.
Tapi belum sampai Bangi, En Wan dah mamai. So aku cakap kita gerak esok je la, malam ni lepak Bangi.
Oh, taknak okkk...
Alasan dia, kalau gerak esok tak best sebab takleh makan, drive jauh-jauh nanti lapar.
Ok la kalau camtu, kita gerak malam ni gak.

Taknak. Sebab dah malam sangat, ngantuk.

Look!
Aku suruh balik esok siang, ko cakap takleh drive sebab takleh makan.
Aku suruh gerak malam ni ko cakap ngantuk. Oviously kalau kau tido, means that kau tak makan jugak kan?
So, apesal nak salahkan drive siang takleh makan?
Kan ke senang cakap direct nak suruh aku drive bangggggg????

Sudahnya memang aku yang drive dari Bangi tapi sampai Machap je, dengan hanya sejam setengah. Dasyat tak aku drive??? Dasyat tak dasyat, kita tunggu saje berapa keping saman dapat hujung bulan depan. Haha.
Yang si Ibal ye ye je...'Eh Diana, kalau ko tak larat drive, aku ganti pun takpe'.
Belum cecah Seremban, semua terkangkang kat belakang. Banyak la kau punya ganti.
Takut gak kalau dapat saman ni. Panjang azan En Wan kang. Tapi, aku rasa, aku dah mengambil kira faktor-faktor keselamatan di mana, asal nak dekat sampai bridge je aku mesti slowkan ke 110 sebab selalunya dorang letak kamera kat brige kan? Ah, mampos la pedulik apa aku.

Actually mak aji ngan pak aji dan semua yang ada kat JB tu tak tau menahu kitorang nak datang. Aku nak buat surprise kat mak aji sebenarnya. Hari-hari dok call aku 'Diana, tolong tengok-tengokkan adik', kang jap lagi call 'Diana, nanti tanya adik berbuka makan apa', tak sampai sejam 'Diana, jangan lupa kejutkan adik sahur'.

ADIKKKK????

Tak pernah hayat aku panggil Ibal adik okkkk.
Plissssssssss ahh.

Yang si adik pun bukannya suka nau aku jejap-kejap call. Nak main kote pun sangkut akak asik spot check je. Asal aku call je 'Ni apehal ko kejap-kejap call aku ni??'

Kannnnn.
Adik aku pun tau rimas.
Mak aji ni bukan apa sebenarnya.
Just because Ibal tu anak bongsu, so dia ingat Ibal tu still ADIK lagi.
25 tahun dah pun budak tu, Ma. Bulu pelir pun dah berselirat. Jangan la risau sangat. Ni cara-cara Ibal tak jadi gi Coventry, kalau jadik hari tu, konfem kejap-kejap dia gi UK.
Kesian pak aji, rindu rupanya ngan anak-anak dia di perantauan.
Dia kata, patutla kejap tadi dia tertido and mimpi jumpa we all, rupanya betul we all nak datang. Mak aji ngan pak aji dah lebih kurang sebulan gak la lepak JB since adik ipar aku yang tersayang, Azrul admitted to hospital sebab buang bisul. Cam tak lojik je buang bisul sampai sebulan kena jaga kan? Tapi series, dia punya bisul rupanya jenis yang merebak kat dalam badan bukan kat luar. So kena toreh la sket bawah lengan dia nak korek bisul-bisul ni keluar. Dan hasilnya, bawah lengan dia berlubang sikit. So, sebab nak tampal lubang tu, dokter korek pulak kulit kat peha tampal kat bawah lengan. Awal-awal tu memang tenat gak la. Tapi now dah ok, cuma takleh drive, jadi pak amertua jadi driver. Seb baik la mak mertua sudi nak jaga walaupun aku bajet konfem mati kutu member kena ngadap mak metua hari-hari. Nasib kau la..

So malam kitorang sampai tu sebab cam happy gila, keadaan rumah jadi riuh macamkan esok nak raya dah. Kul 3 pagi kecoh-kecoh kat dapur goreng ayam, buat nasi beriyani, siap buat salad bagai. Tinggal takde daging je kat peti ais. Kalau tak, konfem mak aji dah kacau rendang malam tu gak.

Esoknya masing-masing belasah tido sampai kul 10.30pg.
Elok sangatttttt lah.
Mengucap pak mertua tengok menantu-menantu bergelimpang terkangkang tido tak bangun-bangun.





Mak buyung bersama abang ipar yang hensem
 

Kul 1pm cam tu, zasssss gi JJ Bukit Indah.
Masing-masing buat sessi bertukar-tukar hadiah yang sampai skang pun aku tak tau untuk event apa. Aku tetiba je dapat Green Tea Body Wash from Ibal. Redza tetiba je dapat Crocs punnnn dari Ibal. Pastu mak aji seboleh-boleh suruh aku beli satu barang, dia nak bayarkan.

Eishhhh..jangannnnnn.

Aku ni kejap-kejap je tawaf depan kaunter perfume. Tapi tak jadik beli la pulak sebab masing-masing tetiba teringat 3 September ni birthday Redza so tetiba semorang ngan haluan masing-masing carik hadiah Redza. Gila excited nak buat surprise party utk Redza siap ada command 'Ok, kita semua berpecah!!'
Ntah apa-apa.



Ima buat-buat try Crocs dengan harapan Ibal belikan untuk dia jugak. Eh, mak aji pun sibuk nak tryyy..



Pak aji ngan mak aji tengah kau tim ngan tokey kedai game kot-kot boleh dapat murah.



Keceriaan jelas terpampang di muka bapaknya terselamat dari kena bayar game Redza. Haha


Memang Redza la manusia paling girang sekali sebab dapat game yang dia nak.
Tapi aku dah warned, kau nak main, kau main sorang. Kalau kau mintak aku ajarkan, aku hempok ko ngan game tu.



Tekun main game sampai menyenget badan


 
Wahh, feeling-feeling kat Hong Kong la pulak, kat mall pun nak snap gamba


Actually birthday mak aji pun belum celebrate lagi - 27 August.
So alang-alang dah kumpul ni, sekali harung je la.

Masa birthday aku hari tu, mak aji telah membuat surprise dengan datang rumah aku bawak American Brownies setongkol besar. So, Redza ingatkan tu kek dia. Kan dia memang pantang nampak kek. Asal ada kek je konfem tu birthday dia. Sekali bukak kotak nampak ...




Aku ni ye ye je 'Ha'ah laaa...ni kek Ija!'
Konon nak bagi dia gembira la.

Sekali member reply 'Bukan! Ni bukan kek Ija. Kek Ija ada tulis R.E.D.Z.A'

Ow-ohhhh.

Sumpah aku lupa anak aku dah pandai mengeja.
Memang gagal la tektik aku petang tu.
Dia punya sentap sampai tetido. Kesian pulak.

So, hari tu aku beli kek Blurberry Cheese kat SR (haruslah mengikut selera tekak aku), and aku mintak budak tu tulis besar-besar word REDZA.

Wahhhh..tersengih-sengih member baca nama dia atas kek.




Bersama nenek yang sekali pandang dah macam ustazah baru lepas ngajar budak mengaji.

 


Dah macam kena belasah ngan Ahlong pulak aku tengok dak Azrul ni..


 

Kenyang lepas berbuka 



posted by aveo757 @ 11:13 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER