walk on wings, tread in air: Emo??? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Emo???
2009-06-20
Semalam kan aku weng sket, memang takleh tido nyenyak. Every hour aku terjaga macam dah puas sangat tido padahal aku tau sebenarnya aku lom tido lagi. En Wan banyak kali terjaga tanya kenapa aku tak tido lagi sambil peluk aku rapat-rapat cakap 'Abang sayang Di ok? Dont worry'. Eh, apehal lak ko nih? Cam ada buat salah kat aku je. Sangat sesuatu ok laki aku ni. Tapi takpe, aku malas nak pikir.

Tapi pagi tadi aku try sibuk-sibukkan diri so that emo-emo tu hilang.

But, bila wyza tanya aku kat FB kenapa aku rasa nak nangis malam tadi, aku cam terfikir apesal eh?

Slowly aku isolate and carik where the problem lies, then aku tau yang actually aku dah penat bersabar and penat bertolak ansur and penat control kemarahan.

Bila ko terlalu berpegang kepada janji yang kau sendiri create, and somehow janji tu macam dah tak valid tapi ko still berpegang pada janji tu jugak for what reason pun ko sendiri tak tau, sampai satu masa ko jadi blank. Tak tau if ko perlu teruskan berpegang pada janji tu or blah je. Tapi bila ko tinggalkan janji tu, ko akan rasa sangat tak patut. Tapi bila ko kekal berpegang pada janji, ko rasa cam ko buat keje bodoh sebab benefitnya takde pada ko. Cuma maybe faedahnya ko belajar bersabar lebih dari biasa.

In my case, aku taknak tinggalkan janji tu.
Aku dah berjanji apa pun terjadi aku akan pastikan dia ok. Ok serba-serbi walaupun satu masa nanti dia dah tak perlukan aku, aku akan still monitor dia from far.
Tapi at one point of time aku rasa macam tak payah la aku teruskan janji tu sebab dia pun pandai jaga diri. Aku macam dah penat menjaga orang, sampai aku lupa nak jaga diri sendiri, lupa nak jaga hati aku sendiri. So aku cakap kat diri aku, biar la. Dia tau la handle diri dia.

Tapi the moment aku lepaskan janji tu, mesti ada benda yang tak kena kat dia yang menyebabkan akhirnya aku beralah and pegang janji tu balik.

Sebenarnya kan, aku letih.
And aku takut if satu hari nanti aku sendiri dah tak mampu nak berpegang pada janji tu lagi. Sebab aku dah terlampau penat kawal sakit hati, kawal marah, kawal airmata.
And aku takut satu masa nanti bila aku dah betul-betul fedup, aku akan jadi celupar gila babi. And aku taknak aku terlepas kata yang akan buatkan orang mark aku as cilaka babi. At least bukan dari dia. Sebab dia cukup kenal aku, dia tau aku tak macam tu walaupun aku selalu mem'babi'kan dia.

Seriesly, aku memang outspoken.
Sebab aku jenis tak suka bawak masalah balik rumah pastu drag sampai 3-4 tahun. Tau-tau aku jadi pembunuh.

No, that is so not me.

Kalau aku ada masalah or kalau ko ada masalah ngan aku, sila cakap. Clarify things, apa tak puas hati bagitau skang. Aku tak suka cakap-cakap belakang, nak settle, settle now. Sebab aku bukan jenis bawak masalah sampai tido pikir apa aku nak hentam budak ni esok. Sorry ye...takde masa aku nak pikir ko siang malam.

Jadi semalam, aku macam confuse.
Aku rasa semalam tu aku dah high time punya blur.
Aku confuse kenapa aku sanggup dera diri aku macam ni sekali?
Kenapa aku terlampau menjaga hati dia?
Kenapa aku terlampau nak tengok dia happy and bahagia?
Aku rasa selama ni dia memang dah happy.

Cuma maybe aku lagi happy kalau ada dengan dia. And aku tau dia happy bila aku dengan dia.
Melepak sama-sama, membabi-butokan sesama sendiri, kalau dia tinggal serumah dengan aku lagi aku suka. Bawak la satu family ko pun. Lagi senang aku monitor and ketuk kepala kau kalau ko buat silap lagi.

Aku pernah berjanji dengan dia apa pun terjadi aku akan tetap ada dengan dia. Susah and senang. And dia pun pernah berjanji benda yang sama.
Cuma aku takut janji dia pada aku tu akan hilang lagi sekali and aku tak pasti if kali ni aku boleh berpegang pada janji tu lagi.
Sebab aku cukup kenal dengan diri aku.
Once aku janji, aku akan hold to it.
Tapi once aku kata aku lepas, aku takkan ambik balik.

But, the worst part was aku belum pun lepaskan janji tu, but the thought of letting it go already brought me to tears.

Anyways, I'm still holding on to something that used to be there hoping it will come back. It's those memories that give me the strength to go on.
posted by aveo757 @ 12:36 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER