walk on wings, tread in air: Hambik nih nak sangat!!! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Hambik nih nak sangat!!!
2009-04-01
CERITA 1

Siapa tau mana nak download game mahjong online yang forever FREE?
Aku taknak yang 30 days trial, nak yang FREE FOR LIFE, agak-agak ada?

Dah naik sangap mengadap Text Twist ni, tapi kira ok la dari mengadap solitaire.
Asal kena tunggu orang je konfem aku bukak game ni lam keta.
Padahal ada je file pocket Islam lam ni, baca la surah-surah ke zikir-zikir ke hendaknya, harammmmmmmmmmmm.

Ntah apa motif aku install ntah.



Game dia cenggini.
Sangat-sangat menguji vocab.
Dapat pulak yang vocab semput macam aku ni.
Meraban-raban je words yang aku letak.

Semalam ada satu words lagi yang aku tak jumpa.
Puas aku pikir ape menatang la word ni.
Masa nak time dah ni.
Last-last kecundang juga.


Ni dia word yang aku tak jumpa dan tak terfikir - ASS.

See...betapa sucinya otak aku sampai ASS pun tak tercapai dek akal ku.

Sorry la brader, aku tak biasa la carut-carut bahasa omputih ni.

Hari ni anniversary Leslie yang ke-enam.
Tetiba je aku nak berkabung jugak, hari ni tak masuk opis, dok rumah je buat keje.
Tapi appointment tetap pegi, makan tetap tak miss.
Yang mati tu mati lah, yang hidup ni takkan nak masuk kubur sekali kot.
Kat tepi-tepi dah la.

Ok, ni aku nak jawab soklan kenapa aku block blog aku semalam.
Bukan test line.
Bukan invite certain-certain orang.
Aku tak invite sesaper pun.

Bukan aku serik berblogging.
Kalau aku serik, baik aku delete je terus.
Kalau aku nak private or nak delete pun mungkin today, bukan semalam.
Semalam tu kes dia lain.
Tak penting pun.

But today, aku rasa this sumone memang betul-betul nak carik pasal dengan aku.
Aku pun tak tau apa motif kau.

Yang aku spot reader ni cuma akan menjengah bersama ayat-ayat macam bagus dia kalau I put sumthing on my blog.

Macam kalau komen aku banyak untuk that entry.
Or kalau aku letak gamba aku.
Or kalau aku letak gamba aku pegi mana-mana.

Biasa la komen yang like 'Kulit kau tu dah la hitam', 'Ambik gamba macam bitch', 'Laki ngan bini sama-sama gedik', 'Macam la bagus sangat life kau tu'.

Va..va ..vaaaaaaaaaa!!!
(sambil silang-silang selindang)

Aku tak sure apa motif orang-orang macam ni letak komen.
Memang la hak bersuara tu hak masing-masing.
Tapi bersuara la guna akal, bukan guna hati.
Kalau kau rasa insecure dengan kelebihan orang lain, apa ko ingat dengan mengutuk orang tu hidup ko bahagia and sempurna ke?
And ko pasti ke aku tertekan dengan komen-komen ko tu?
Ke ko yang tertekan tengok aku rilekkkkkkkkkkkk je.

Aku nasihatkan ko, kalau rasa diri tu ada kekurangan, jangan alihkan perhatian terhadap kekurangan diri ko tu dengan mencarik kekurangan and kesalahan orang lain.
Itu menipu diri sendiri namanya.

Kalau rasa orang lain lebih dari ko, terima je la.
Apa salahnya letakkan diri ke tempat KALAH.
Sesekali rasa KALAH pun susah ke?
Asik nak MENANG je pun tak baik untuk kesihatan dikkkk.

Siapa tau esok-esok ko pulak lebih dari orang.
Apa yang ko nak susah hati sangat.
Tuhan tu adil.

Tapi kalau ko sedar diri dan sedar ruang yang hidup ko tetap tak sebaik yang ko harapkan, itu sendiri boleh fikir la. Bukan nak kata life aku superb, tapi kalau dah ko macam takde keje lain asik nak carik silap aku je, aku terpaksa la pressume yang hidup aku lagi happening dari kau kan.

'anonymous' ni mungkin di kalangan yang baik dengan aku jugak, which aku tak kisah la ko siapa pun. Kalau ko rasa ko dapat kepuasan, ketenangan hidup and kegumbiraan dengan mengutuk aku, that's your call. Buat.

Sometimes kita yang kena kutuk ni pun kena faham la jugak, mungkin orang tu tengah weng, too bad dia masuk blog kita pulak. Memang sedang elok sangat la kalau nak dapat maki free kan.

Takpe, go ahead.

Cuma, what goes aroud comes around.
posted by aveo757 @ 10:56 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER