walk on wings, tread in air: Sorry la tetiba je aku block blog ni tadi, nak melarikan diri dari masalah kejap <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Sorry la tetiba je aku block blog ni tadi, nak melarikan diri dari masalah kejap
2009-03-30
Ok, masalah telah pun settle.

Kepada orang itu kalau nak baca, baca je la blog ni.
Tapi everytime jumpa aku tolong la buat-buat profesional sket okeh?
Kalau tak, forever aku tak jumpa ko dah.

Jumaat lepas macam selalu tetiap malam pun aku melayan DVD ngan En Wan, this time Bride Wars. Boleh la pulak emo tengok cerita tu pun nak nangis. But memang best la cerita ni. Tteiba je rasa nak kawen lagi.

Dulu aku kawen takde potong-potong kek semua.
Takde buat kat hotel.
Takde pakai wedding planner.
Tak sempat nak ber-bachelor party.

Semua buat sendiri.
Hiaskan keta pengantin untuk diri sendiri nak naik jap lagi.
Potong daun rampai nak renjis kat diri sendiri.
Buat bunga telor sendiri sampai bertabur riben aku dalam komuter.
Khemah pun kanopi belang-belang biru.

Apesal mak aji sabotaj aku huh??

Ini tidak adillllllllllllllllllllll.


Sabtu adelah waktu senggang yang sangat dinantikan sejak En Wan malas nak masuk ofis hujung minggu. Dari pagi kitorang merayap. Merayap saje takyah beli apa-apa sebab aku macam dah malas sikit-sikit kuar nak beli barang, sampai tak tau nak beli apa dah.

Lepas men-rasuah Redza ngan PS, ko tinggal la kat rumah ngan bibik, aku ngan bapak ko nak melayan movie kat Bukit Tinggi.

12 rounds.

Sangat best!!
Sila tonton.
Aku malas nak review.

Akhirnya setelah setahun aku tak jejak Black Canyon sebab....aku pun tak tau sebab apa padahal ada je satu outlet kat Summit.

Mungkin takde duit agaknya.

Dapat la tekak aku makan balik favourite dish, evertime masuk Black Canyon aku memang takkan order benda lain selain rice with combination with prawn, egg, chicken and chilli.



Ni sedap wehhhh.
Aku malas la nak snap gamba pinggan aku lepas makan.
Memang nampak benar kuat mentekedarah sampai daun pudina yang tak pernah-pernah aku makan pun aku golek-golekkan kat gravy dia, selamattttttt

Lepas maghrib aku belum tanggal telekung lagi En Wan dah start enjin kereta, siap horn-horn lagi.
Kem salam la aku nak pakai makeup segala.
Dapat sembur toner pun dah besar rahmat.
Aku cuma berharap je la Bukit Tinggi support Earth Hour so takde orang nampak muka aku yang bersememeh ni.

Sekali diorang tak bergelap.
Takde hal la kan.
Memang nak masuk wayang pun.

Before kuar kereta, 'Bang, ok tak muka Di?'

Coolnya jawab 'Takpe, tak selekeh sangat'

Ada aku suruh ko komen aku selekeh ke takkkkkk????
Boleh tak lain kali tolong fahamkan soalan sikit.

Ok ni aku nak bagi resepi spageti kat YUZZ.
Kat YM pun dah bagi, kat email pun dah bagi, ni aku buat entry bergamba pulak.
Kelau lepas ni ko tanya lagi, aku hempokkkkkkkkk.


Yang ni ko beli, bukan angel hair. Ada faham?



Memula tumis cili, bawang merah, pastu campakkan sepaket daging cincang Ramlee, rebus biar masak.


Pastu potong dadu 2 bijik tomato and satu bijik carrot.
Beli mushroom butang Ayam Brand tu and ambik la berapa bijik ko nak makan, ko potong empat and semua ni ko masukkan sekali lam periuk.


Pastu masukkan sos spageti Prego. Ko tak pakai Prego pun boleh, tak kisah la apa tajuk sos dia janji untuk spageti.

Ko masukkan sebotol.
Kalau takat ko laki bini je nak makan, beli je la tin kecik.

Pastu ko adjust, agak-agak nak pekat takyah tambah air.
Pandai-pandai ko lah.


End product adelah begini. Kalau nak best letak cheese powder. Tapi aku tak suka yang best-best so aku tak letak. Pun habis jugakkk.


Kalau takat nak suruh aku bagi resepi simple-simple sesuai dengan tahap kemalasan aku yang semakin berganda sejak perut aku berlipat 3 ni, boleh la.

Nama nak suruh aku letak resepi yang bahan-bahan dia sampai 2 muka surat tu kem salam la.
Memang aku pantang makan makanan yang menyusah aku.





posted by aveo757 @ 1:23 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER