walk on wings, tread in air: Salah ke aku jadi diri sendiri? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Salah ke aku jadi diri sendiri?
2008-07-09

Hari ni aku demam. Dr nak bagi MC aku leh kata 'Bagi saya time off je la'.
Pastu menyesal.
Dr bagi ubat tapi sampai skang aku tak makan dengan harapan esok aku bertambah demam so boleh MC. Kalau misi aku berjaya esok, aku nak belasah tido sampai tengahari.

Boleh tak aku nak tanya sumthing?

Aku sebenarnya konfius.

Kalau husband kita belikan kita sumthing contohnya baju and baju tu takde la considered as obscene pun, cuma sah la tak menutup aurat. Short sleeves blouse with short A line skirt bawah lutut. Ok la fine, as Muslim, memang la baju tu tak senonoh sebab ko menampakkan benda yang tak sepatutnya ditayang. Tapi, kalau husband kita yang pilihkan baju tu and kata baju tu sesuai untuk kita pakai gi keje, camne ha?

Sebab tadi kan aku dibasuh oleh seseorang.
Budak ni aku tak berapa kenal pun, nama penuh dia pun aku tak penah tanya, apetah lagi nama makbapak dia. Tapi kalau dia ada abang konfem nama abang dia yang aku ingat.

Aku tengah jalan luar bilik dia and dia stopkan aku.

'Diana, saya nak tanya. Cara pemakaian Diana mempengaruhi sales Diana ke?'

Opssss! Mula-mula sekali dah salah. Wa tak buat SALES, wa provide technical support.
Apa ingat aku ni hooker ke nak pi keje pun nak pakai seksi-seksi? Hooker perut flat okkkk, tak buncit cam aku.

Memula memang aku tak paham soklan dia sebab sedia maklum kepala aku tengah berdengung ngan selsema srot sret srot sret. Bila dia tengok kebangangan yang jelas terpancar, dia sambung,
'Macam ni, saya rasa Diana pun blaja masa skolah dulu kan. Aurat kita hanya muka dan telapak tangan. Apa kata Diana mulakan berubah dengan pakai pakaian yang labuh?'

Errrrr.....tetiba aku bisu.
Eh, bukan aku bisu, aku sengaja membisukan diri. Sebab aku tau kalau aku buat peramah, takut berbaldi budak ni kena maki. And sebab fizikal appearance dia pun memang alim, tudung labuh, pakai baju labuh tak ketat and all, and cara dia approach aku pun penuh dengan kesopanan, so aku redha.

Tapi baju aku tadi tak mengghairahkan sesaper!!!!
Tolonggggg la.
Aku pakai skirt yang ketat kat peha pastu kembang sampai aras bawah lutut and blouse 3-quarter sleeves.

Ye. Aku tau ia tetap mendedahkan aurat. TAPI, yang aku nak stresskan baju aku pakai tadi baju untuk pi keje. Takde saper yang gila pi keje pakai baju dedah-dedah. 'PRETTY WOMAN' je pi keje macam tu.
Aku tak prettyyyyyyyyyy.

Benda ni happened a few times jugak. Ada satu time, aku ngan dua kawan aku lepak, yang sorang tu memang all out jenis pakai nak pi "ke bintang" (nak tunjuk jugak orang lain lagi teruk dari aku, hahahhah). Tengah-tengah aku melepak tu ada satu kakak approached and pegang tangan aku cakap benda yang sama.

Bila aku bagitau En Wan, dia senyum, 'Abang yang pilih baju-baju Di kan?'

Aku tau dia nak sedapkan hati aku. Dia willing nak tanggung tohmahan orang so that aku akan rasa 'Well, laki aku yang suruh aku pakai. Bukan aku yang nak. So salah dia la.'

Entah la, susah nak puaskan hati semorang. And aku hidup bukan nak please orang pun. Kalau tak, takkan la hari-hari ada barua bagi hatred comments kat blog aku, cuma aku tak kosser la nak layan. Blog aku untuk manusia terpilih je.

Tapi aku tau yang kakak-kakak tu semua sebenarnya sayang kat aku kan?
Sebab tu dia nasihat kan?
**smile**


kak...just nak gtau...its me yg click on i like it kat stumble tuh....tp...x plak sy ltak as pornography...kin panas tol..x pasal2 sy lak kene...sorry yer,,,,cuz xder niat nak burukkan blog akak...i like ur blog...honestly...

huhhu...plek2....cmner leh dlm ketegori porn plak nih....x phm3

Takpela dik oi. Tak kisah siapa yang click, cuma saper yang letak tu je akak nak tau. Nak kenal-kenal..:)


Bak kata skandal aku ni :

green apple: ada org hantar komen kat aku lagi..biasa la anonymous

wong ah beng: mm? nih dia komen blog kau eh? apa dia cakap beb?

green apple : (cut and paste komen)

wong ah beng: ko cakap lucah apa dlm blog ko?

green apple: aku cakap babi la, kote, pantat ko la...tu je..pebenda? apa ingat aku cerita aku beromen ngan laki aku ke?

wong ah beng: hahahah..itu bukan melucah..itu mencarut





posted by aveo757 @ 11:46 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER