walk on wings, tread in air: My Friday <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


My Friday
2008-07-11

Dah jadik tempat bergaduh pulak dah blog aku ni.
Dah senyap semua!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kang sorang-sorang aku boh penampa.

Dah, cukup sessi nasihat-menasihati, maki-memaki dan kutuk-mengutuk.
Kalau aku ada salah aku mintak maaf.
Kalau sesaper yang buat taik ngan aku, aku maafkan. Aku tak kosser tunggu ko lama-lama kat akhirat esok, kang lambat aku masuk syorga. (pehhh, cam konfem)

Tadi aku skettttt lagi nak accident kat Jalan Pahang.

Dah la waktu peak, semua keluar nak solat Jumaat, jalan of course la sesak.
Ko boleh reti sabar tak? Semua nak pegi sembayang, semua nak gi makan, semua nak gi SOGO, man-man la. Kot ye pun nak rebut saf depan, jangan sampai kena sagat ngan keta, brader.

Ada la satu mat rempit ni nak gi sembayang kot (bersangka baik la walaupun aku tengok awek dok kat blakang baik punya peluk, siap tonggeng nampak alur bontot, nak gi sembayang ke tu?. Takpe, kita bersangka baik). Dah la ko bawak awek, gi cilok-cilok, kang tersangkut seluar awek ko kat side mirror aku tak ke tiger show jadiknya di petang Jumaat???

Dah tau sempit ko nak lalu jugak. Ko pegi la carik tempat yang luas sket kot ye nak mencilok pun. Kenapa kat tepi keta aku jugak yang ko nak tunjuk skill?

Mat rempit ni nak lalu kat tepi, padahal aku tau mesti tak lepas melainkan motor dia tetiba keluar sayap terbang atas keta aku. Aku diam je lam keta sambil mata tak lepas pandang side mirror. Ni sure kena ni...kena nih..

BUPPPPP!!
Handle kiri dia kena side mirror kanan aku.
Aku dah la demam, kepala tengah bengang lagi ni. Macam ada bunyi ngoonggggggggg lam telinga.

Bila mamat ni hempuk side mirror, aku cam blur-blur kejap walaupun tadinya memang aku dah bajet memang kena. Dengan muka blur aku pun turunkan tingkap. Mamat ni kira budi bahasa jugak la, dia bentikan motor and bukak wiser 'Sorry ye, calar ke?'

Sorry tu kalau tak sengaja, ini ko dah nampak jalan sempit ko belasah jugak pastu 'sorry ye?'. Meh sini aku hempas helmet ko pastu 'sorry ye?', boleh?

Tapi sebab dia berbudi bahasa dan agak sweet orangnya, calar pun takde, aku angkat tangan 'takpe'.

Si awek kat blakang ni pulak hangin tetiba.
Boleh pulak dia cakap kuat-kuat 'Eh, panasla, cepatla jalan.'

Hok olohhhh tino nate bewok!!
Yang dari tadi ko betenggek kat blakang tu ko ingat moto tu ada awning?
Tau pulak panas. Pastu tepuk-tepuk blakang balak dia 'Jalan la...jalannnnnn.'

'Ha, dah, jalan!' aku cakap.
Bengang la pulak ngan perangai betina ni. Gedik tak bertempat.

Agaknya dia tau aku perli, dia bukak wiser dia and tunjuk middle finger kat aku!!!

Kemaqqqqqqqqqq!!!!

Tapi aku tak cakap la, maki lam hati je.
Lagipun aku pakai baju kurung, so rasa nak maki tu kurang sket.
Memang tak bleh tahan bila ingat balik muka senget betina tu dengan bibir separuh cebik angkat mid finger kat tengah-tengah jalan sesak. Pebenda dowhhh???
Ko tau hormat kat orang lain tak, kot ada budak kecik lam keta tengok ke. Kot ada pak aji on the way nak gi masjid ke. Dah la pakai seksi hari Jumaat. Cewah, aku pulak nasihatkan orang.

Kira pompuan tu nasib dia baik hari ni sebab suara aku tengah sengau. Kalau tak, aku dah turunkan tingkap 'PANTEKKKKKKKKKKKKK!!!' (sambil tapak tangan kanan dihempaskan ke tangan kiri yang dibuat bentuk fist)

posted by aveo757 @ 6:59 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER