walk on wings, tread in air: I love you, Papa :) <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


I love you, Papa :)
2008-06-15

Tadi aku browse facebook, and stumbled upon this quote yang dah banyak kali aku baca tapi buat tak heran. This time aku ambik masa nak digest apakebenda maksudnya :

"Hanya 1 saat kita terpikat pada seseorang, 1 minit untuk jatuh hati, 1 jam untuk menyukai, 1 hari untuk menyintai tapi ia mengambil masa seumur hidup utk melupakannya"

Hmmm, well...
Memang betul, aku pernah pandang sumone sesaat terus tersyok, tapi takyah tunggu sehari nak jatuh hati. Dan-dan tu gak aku jatuh chenta. Tang mengambil masa seumur hidup untuk melupakannya tu depends. Kalau orang tu yang taknak kat aku, wat per aku susah payah nak pikir dia sampai seumur hidup? Dia sikit tak berat paler nak pikir pasal aku. Macam kes tungau tu, adekah patut aku sengsara nak lupakan dia? Kem salammmmmmmmmmm.

Lalu aku pun tanya En Wan.

'Bang, cuba dengar quote ni....(aku pun bacakan).
Betul ke bang?'

Masa ni dia tengah baca paper atas katil, slow-slow dia cover muka dia ngan paper, macam aku tak perasan dia nak kontrol sengih.
Aku tau dia nak setuju ngan quote ni tapi takut ter-trap.
Kang kalau dia jawab BETUL, mula la aku ungkit pasal awek lama dia. Aku tau dia takleh lupa chenta pertama dia. Tapi what to do, bukan rezeki kau nak dapat awek tu, sebab bini ko lagi hebat menackle.

Muahahahahhaha.

Bila dia tak jawab tapi sengih-sengih lagi la aku dah tau apa jawapan dia kan?
Tapi takpe..aku dah malas nak jeles.

Pagi tadi En Wan keje half day, so memang masak la Redza kena ngan aku. Pagi-pagi lagi aku dah torture dia study. Aku bukak laptop, macam biasa, suruh dia buat reading. Kalau suruh baca, kemain slowwwwwwww je suara. Cuba kalau aku biar dia tengok Tom & Jerry, macam nak terkuar anak tekak menjerit kegirangan.

Memang konfem aku tak layak jadik cikgu walaupun dulu aku penah jadik cikgu tuition untuk skolah rendah. Mintak nyawa la nak ajar budak-budak ni. Nak lagi yang macam anak aku, sambil baca, sambil gentel tepi seluar, sambil gigit kuku, sambil selak-selak karpet. Ringannnnnn je tapak tangan. Memang aku salute la ngan cikgu-cikgu ni, camne ek dorang leh sabar nak ajar budak?

But sumtimes, kena push the limits. Budak-budak ni kalau cakap baik-baik memang lembab, macam aku dulu dah kena penampar mak aji baru la bijak sket. Mak aji lagi macam mak tiri. Siap ada sessi kena kurung luar rumah. Tu yang UPSR 5A tu. Ngehehehehe.



Kalau korang notice, Redza sebut 'This is my family' as 'This is my PEAR-NE-LI'.
Jadik la...

Today Hari Bapa Sedunia.
Malam kang nak celebrate ngan En Wan..:)
Dia belanja.

posted by aveo757 @ 5:52 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER