walk on wings, tread in air: Aku sangat berbulu <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Aku sangat berbulu
2008-01-05

Hari tu kan aku kata aku dah delete myspace kan?
Aku dah delete 2 kali, dia still kat situ tak gerak-gerak. Ni apa citer?

Aku nak tanya, kalau aku view korang nyer myspace, apa yang akan aku nampak?
Profile korang aku leh nampak tak?
Status korang aku leh nampak tak?

Aku heran kenapa ada orang yang still gak tak reti baca status aku : MARRIED. Ok takpela, ko tak nampak. Aku bagitau kau yeee.

Aku dah reply msg seperti 'Sorry, I dont give my number to strangers' or 'Thank you, but I am married' or untuk lebih menanahkan lagi 'I am a proud parent'.

Ko still tak rasa satu perbuatan yang keji ke still lagi nak kata 'Takpela, kita kawan-kawan je. Bagi la HP number you okk. Thank you dear'.
Buto.
And apekah anda rasa bila seseorang, oh bukan, tapi segerombolan orang datang rumah anda pada pukul 9 malam. Pastu boleh lak cakap 'Belum makan lagi'.
So? pedulik apa aku ngan tembolok kau? Aku dah kenyang siap berak dah.

Dah tau nak sampai rumah orang pukul 9 malam, pikir-pikir la sikit. Apa salahnya ko singgah mana-mana dulu makan. Rumah ko 15 minit je jarak ngan umah aku. Dah la gerabak ko panjang and now ko expect aku bersilat kat dapur nak siapkan makanan ko semua.

And adekah aku perlu menyabarkan diri aku dengan banyak mengingati Tuhan dengan membawa tasbih dan berzikir sambil sebelah tangan pegang senduk memasak nasik goreng di dapur apabila orang yang datang bertandang semalam tak reti nak balik lagi pagi ni. Aku pegi breakfast pun dia ikut bawak segala gerabak dia, pastu melepak rumah aku sampai ke petang. Tau la rumah ko boring, tapi rumah aku jadi even boring bila ko ada.

Takpe, aku sabar lagi.
En Wan cakap takyah masak for lunch, orang yang datang melepak tu nak belanja pizza.

Ok la. Aku reda sket.

Sampai kol 1pm, pizza tak berorder lagi. Ni pe kes? Tak reti nak makan tengahari ke?
Aku hilang sabar, aku masak. Elok je siap aku masak, cehhh dia nak start order pizza. Hujan lebat time tu. Boleh pulak laki aku offer diri nak belikan pizza. Takpela, ko dah nak belanja kan. Hujan ribut pun redah gak.

Alih-alih En Wan bawak balik satu large pizza and satu regular pizza.

Ni berapa orang nak makan ni?

Gerabak ko je dah 4 orang, yang lam rumah ni ada 5 orang. Cukup ke ngan satu large and satu regular pizza?

Sorry la. Bukan nak kata aku banyak makan (tapi memang pun) but I don't think one piece for everyone is filling enough.
Fine la, ko belanja. Aku takleh nak cakap apa.
Ko yang offer lunch treat beria-ia pastu ko mintak laki aku redah hujan lebat beli pizza and the pizza end up tak cukup sebab pizza tu mjuat-muat untuk gerabak ko je.

Ko dah tau ko nak "belanja" orang, boleh tak jangan sampai orang bercatu-catu? This is lunch bukan sessi merasa makanan nak bagi orang cuit sana sikit, cuit sini sikit.
Aku tak tau la pikiran orang lain. Tapi kalau aku kata aku nak jamu orang, makanan biar lebih, jangan kurang. Aku tak suka orang datang rumah aku tak enjoy the food sebab kena makan sorang sikit.

Maybe reason ko sebab aku dah masak.
Lojik la kan, dah time aku masak ko ada sekali kat umah aku, harusla aku masak lebih. Takkan nak kasik ko ambik bau je. Yang ko pun dah tau nak order pizza, bleh tak consider orang dalam rumah ni semua? Beli la lebih apa salahnya. Kalau rasa-rasa duit ko tak cukup, takyah la tawar diri nak belanja makan. Beli and makan kat umah ko je. Aku pun tak sakit mata pandang.

Ini tak, beli pizza untuk anak beranak dia makan tapi makan kat umah aku. Pulak tu beli sikit. Boleh la pulak suggest 'Kita ambik pisau and potong-potong pizza ni'. Nak kasik nampak banyak.

Ado laaaaaaa.

SENGAL!!

posted by aveo757 @ 11:52 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER