walk on wings, tread in air: Mekasih la bagi aku incentive, tapi kalau setakat 200 hengget ambik balik la. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Mekasih la bagi aku incentive, tapi kalau setakat 200 hengget ambik balik la.
2007-06-29

MEMORANDUM
Ref No : %^(^*(^^%^&*(^&%(&
To : All Staffs
From : The Management
Copy : CEO
Date : 29 June 2007

Subject : EX-GRATIA DISTRIBUTION

We refer to the memo ref no : %&^%&**&^* dated 25 May 2007.

The management is pleased to announce the below mentioned staff have been awarded with Ex-Gratia in recognition of their outstanding performance :

1. Kwan *** ***ng
2. Zareni ******
3. Wan **** *in
4. DIANA***** ISHAK
5. Low ***** *ee
6. Rahayu *****
7. **** Zuhaidy *** ******
8. .....and 11 orang lagi yang semuanya chinese.

*********************************************************************

**Aku nak link je pdf file tu kat sini tapi atas kesedaran diri sangatla bangang tak reti nak padam letterhead kompeni, so aku rewrite je**

Mula-mula gelak terbahak-bahak dulu.
Sebab aku pun tak tau naper aku boleh terlist kat Ex-Gratia ni, tapi dah orang bagi tu hambik je la.

Yang best tu, tukang sign memo ni si kote pendek tu.
Sure dia dengan berat hati nak sign memo tu sebab nama aku ada lam list.
Apo nak buek kan, aku memang berkaliber.
Huargh huargh huargh.

Today aku EL sebab aku tension.
I just need a break and a very good rest.
This whole week, kepala aku sarat ngan permasalah duniawi. Malam semalam, aku macam nak nangis sebab workload aku skang terlalu stressful. Kalau aku tau macam ni, tak naik pangkat pun takpe. Ambikla balik.

So petang tadi, bos lama aku (KM) called.
Dia tanya aku stress ke?
See? Ex bos aku memang memahami gila. Dia tau aje time aku stress.

Dia kata today the whole day full dengan meeting. Dalam meeting tu it looks like that workload aku akan bertambah.

Ye ke?
The moment aku dengar tu aku tak rasa apa-apa pun. Maybe sebab dah cukup rest. Ataupun kepala hotak aku dah immune dengan bayangan keje-keje ni semua. So aku tak terperanjat pun.
Lagi malas nak tumpukan perhatian ada.

Aku pun ambik kesempatan mengadu domba.
Banyak benda yang aku tak pueh hati dengan management baru lepas re-grouping ni, tapi sebab laki aku tak kaya, so aku takleh buat dmeonsrasi depan opis. Tak pasal je kena benti. Tunggu laki aku dah kaya sok, siap. Aku saje carik pasal ngan ko, pastu sila pecat aku. On the last day aku keje tu nanti aku bawak Brabus, selamba tapir park sebelah keta CEO.

'What? U pecat I? Oh! At last, I am FREEEEEE.'

Wah wah wahhhhhhh.
Berangan.
Tapi aku berdoa biar aku dapat balas balik kat dorang semua.

Ex-bos aku cakap si kote pendek tu dok la carik pasal dengan dia. Dia sampai takut nak ambik cuti. Kalau dia cuti konfem anak-anak buah dia kena bantai gila-gila ngan si kote ni. Ex bos aku kata sampai satu tahap when dia takleh bear the pressure dia akan pass balik semua keje-keje ni kat si kote tu. Sibuk sangat monitor keje orang, hambik. Buat. Kalau tak sukses, aku pijak kote kau kasik lumat. Ada kote pun pendek, buat haper!

Tapi seblom aku benti borak ngan ex bos aku tadi, dia bagitau if dia buat any major decision, she will definitely bagitau aku.

p/s : KM, kalau rasa nak buat bisnes bagitau la saya in advance ek, saya punya notice 3 bulan.

posted by aveo757 @ 11:51 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER