walk on wings, tread in air: Semua kena wish aku..CEPATTTTTTTT!! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Semua kena wish aku..CEPATTTTTTTT!!
2007-05-04

Happy 6th anniversarry to us!!!!

Yesserrrrrr.
Hari ni genap 6 tahun aku kawen. And today is the same day aku nikah, Jumaat. And today aku cuti, tapi laki aku half day off AM je sebab kilang dia harus bankrup kalau dia tak tunjuk muka sehari. Ceh!

Tapi takpe, dah masuk tahun keenam ni, dah tak kisah sangat, celebrate ke tak celebrate. Sebab celebrationnya hari Ahad nanti. Tungguuuuuuuuuuuu.

Sat tadi mak aku called, kasik wish.
Wish je ke Mak Aji?
Dia cakap dia pun lupa hari ni anniversarry aku. Kalau tak, dia dah tempah kek.
Elehhh.. tempah kek pun susah ke, ji? Pi ambik kat Secret Recipe tu ha, pastu gi order Sate Kajang bawak umah aku. Kita ronggeng tepi kolam ikan. Best. Best.

Apsal hari ni aku gatal ambik cuti? Kerana anniversarry?
Takde de aku nak ambik cuti semata-mata nak celebrate wedding anniversarry. Blom penah terjadik. Hari ni aku cuti sebab aku ada INTEBIUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.

HAHAHAHAHAHHAHAHHAHHA. --- gelak dajal.

Nama kompeni? Sangat-sangat rahsia. Tapi untuk kau dan kau yang sesama masuk line Biotek ni, kalau dengar nama ni sure gerun punya. Masa aku nak bagi mukadimah tadi pun macam tersekat kat anak tekak je sore. Bila sore kuar, tetiba boleh jadik husky. Memang tersekat.

Kompeni tu semua cha ya nun alip. Aku pun tak tau apekah modus operandinya mereka memanggil aku beria-ia sampai review resume aku 3 kali. Tapi tempat tu gila gempak ANNNNNNNNNNNNNN!! Nothing compares to **********! Langit ngan bumi. Dengan sales rep dia yang semua muka cam genius, ketrampilan superb, CEO hensem (apekah kaitannya?), manager Life Science yang intebiu aku tu siap bagitau yang apply ramai, tapi dia intebiu sikit je sebab dia memang hanya carik people yang ada background in molecular. Experience not necessary tapi knowledge mesti harus ada.

Ko dengar tu ANN.
Tak macam kompeni aku. Sesaper pun boleh masuk line Biotech. Budak IT boleh, budak HR boleh, budak design pun boleh..jemput la masuk. Sila..sila.

Terasa macam aku kecikkkkkkkkkkkkkkk gila masa kena intebiu tadi. Sales rep dia semua hit NOT LESS than 2M per year okkkk, 2M! Jual orang aper?

Eiii..gatal je tangan aku nak tulis nama kompeni ni kat sini. Tapi yang paling rasa macam kena tepek dek taik lembu hangat kat muka aku ialah bila manager tu siap bagi tau, we won one of your agency this year. Pastu senyum.

Pikir Ann...agency mana yang kita lost to kompeni lain tahun ni. Pikir. Pikirrrrr.

Aku rasa macam datang untuk dikeji je tadi. Elok kalau aku bawak bos aku gi intebiu tadi. Sure bertingkat-tingkat kena perli.

'Ekskius me, may I go to the toilet?'

ZASSSSSSSSSSSSSSSSSS...terus masuk lift.

Takde aaa. Takkan aku nak buat camtu. Tapi itu memang ada dalam pikiran masa dia tengah berbakul-bakul memperli kompeni aku. See, siap boleh plan misi apekah dan bagaimanakah untuk potong cakap dia seterusnya brambos dari bilik meeting ni.

All I can say - COCKY! Discuss juta-juta je. Tapi memang product dia semua juta-juta pun. Takpela, merasa la kena keji di pagi Jumaat. Eksen dengan aku ekkkkkk. Takpe, I'LL KILL YOU IN THE MARKET!

Ok, citer lain.

Semalam...
Masa nak gi keje, aku telah menreverse keta kuar dari porch. Dan..GEDEGANGGGGGGGGGGG.
Rim aku sangkut kat arm autogate.

CIBAIIIIIIIIIII - perkataan pertama yang terkuar dari mulut aku. Macamana tak asik ditimpa malapetaka? Asik mencarut je.



Ini adelah gamba mangsa kejadian di pagi Khamis 3/5/07. Nampak itu calar yang meranapkan impian aku untuk menjual keta ini dengan harga yang kaw dikendian hari.




Ini adelah pemangsa. Arm ni yang telah mengugat konsentrasi aku untuk menjadi pekerja yang produktif di hari tersebut.

Calar rim beb. Bukan takat calar-calar manja, siap terumpil ke dalam. Dari porch tu aku call laki aku yang tengah mandi kat atas.

'Laila hailallah, apsal awak ni??'------> sukurrrrr dapat laki yang ingat Tuhan bila ditimpa trajedi.'

'Awak reverse tak tengok blakang ke?'

'Jangan tengok side mirror, awak kena turunkan tingkap, tengok blakang'

Laki aku kan, kalau dia bengang kat aku, dia akan panggil aku 'AWAK'. So sebab dia bengang, aku tak jadik nak menjawab. Aku diam je. Kang elok aku plan nak makan nasik lemak, terus makan penampar.

Tapi aku nak jawab kat sini skang!!!!

'ORANG BUSY TENGOK SIDE MIRROR BELAH KIRI SEBAB TAKUT TERGESEL KAT KETA ABANG'

'KANG KALAU TERSAGAT KETA ABANG, ORANG YANG KENA MAKI PAGI-PAGI' (tak tegesel pun kena maki gak)

'SAPER SURUH PAKAI ARM? SUKA SANGAT BUAT PELIK DARI ORANG LAIN'

'ARM TU BESAR, MACAMANA TAK TERLANGGAR'

Kan dah panjang siren aku.
Aku pulak kalau bengang dengan dia bahasakan diri 'ORANG'. Pastu laki aku akan cakap 'Dia sorang je la yang ORANG, orang lain semua BERUK?'
Dan aku pun akan menjawab 'tau takpe' (dalam hati je)

Citer lain pulak...
Bibik.

Semalam kenyang makan penengking aku. Aku ni sampai umah awal sebab appointment habis cepat. Kuar je dari keta, aku check baju kat ampaian dulu. Sah! Baju putih laki aku abis tompok-tompok berkaler.

'Bibik, tengok sini. Bibik campur baju putih ngan baju berkaler ye?'
'Ohhhhh..ini pasti baju Redza ni'

Adekah bibik ini menjawab soklan? Aku tanya dia campur ke tak baju tu ngan baju bekaler. Yang dia nak salahkan baju anak aku tu pejadahnya? Baju anak aku tu bejalan sendiri masuk mesin?
Lepas tu dia nak kasik Redza makan. Padahal kol 1pm Redza dah makan nasik, kol 4pm dia nak sumbat nasik lagi. Kengkonon dinner la. Aku tergerak pulak nak suapkan Redza, so aku mintak dia mangkuk tu. Awat sejuk je nasik Redza ni?

Aku tanya dia, 'Apsal nasik Redza sejuk? Tak panaskan nasik?'
'Tak'

Ok, takpela kalau ko taknak panaskan. At least kuah sayur tu ko panaskan la dulu. Pun tak jugakkkkkk. So anak aku ni macam makan makanan kucing, sejuk dan nasik kembang. Paler hangguk dia. Aku tanya dia apsal tak panaskan kuah? Dia boleh pi depan aku buat muka sundal pastu cakap 'Bak la sini nasik tu, saya makan'.

PANTATTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT.

Jangan kasik aku mencarut okkkk? Selama ni, patutla anak aku asik lapar je. Asal aku makan, dia mesti nak makan jugak, padahal baru 15 minit makan nasik. Rupanya baru aku tau anak aku selama ni tak penah habis makan nasik, paling banyak 2 suap. Dia ambik peluang makan nasik anak aku tu. Badan dah makin tembam. Siap bangga bagitau ejen dia badan dah naik 5 kilo. Macamana budak tu nak makan? Dah la nasik sejuk, kembang pulak tu. Anak aku tak ubah macam anak pungut dia buat. Dia pulak jadik tuan rumah. Memang sial la. SIAL!

Aku dah hangin, aku cakap 'Ko makan nasik ni, pastu malam ko jangan makan!'

Kejikan aku? Yes, itulah yang selayaknya dibagi kat orang yang tak sedar dek untung. Aku tak kisah jiran nak kata aku bengis ke, korang nak kata aku kejam ke. Meh sini dok sehari ngan bibik aku tengok darah korang naik ke tak.

Aku bukak fridge tengok chewahhhhhhh. Mak aku ada belikan laki aku strawberry and fruit tart. Species Secret-Recipe jugak la. Aku baru makan satu, laki aku pun tak makan lagi, dia boleh makan dua!!!! Dia tau tak bendalah tu bukannya banyak, pulak tu benda tu bukan hari-hari aku beli. Kalau macam twisties ke, cheezels ke, ko nak makan, makan la. Kot ye pun nak makan, tak reti nak mintak kat tuan rumah? 3 hari lepas, aku kupas mangga, laki aku nak makan (aku tak makan mangga). Elok je lepas aku kupas, nak bawak naik atas, dia boleh berlari kat aku bawak garfu, 'Kak, mintak satu mangga'. Takde tanya-tanya dulu, terus cucuk je garfu tu kat mangga terus masuk mulut. Aku ni pandanggggggggg je muka dia. Hoih bodoh!!! Ko ingat aku ni khadam kau??

Eh tolongggggg la bagi aku buah pikiran. Bibik ni betul ke aku yang tak betul???

Pastu petang semalam, aku dah kuarkan ikan tenggiri ngan ayam. Ikan tu aku dah asing 4 keping nak ambik isi nak buat fishball. So aku bagitau dia, ambik ikan yang dah diasing tu, keluarkan isi. Aku ni sibuk nak marinate ayam buat tendoori. Aku pusing je blakang tengok dia elok je korek isi tu ngan jari dia.

'Apsal korek ngan tangan? Kan akak dah ajar guna pisau?'
'Mana ada akak ajar!' (siap tinggi suara nihhhhhh)
'Ko nampak pisau ni? Aku rabakkan mulut ko kang. Asik la aku ni tak penah ajar!'

Mula la darah Mat Rentap aku ni membuak-buak. (walaupun si Rentap tu takde kena-mengena ngan salasilah aku). Padahal seploh kali ajar. Pastu aku kata kat dia, tumis itu tumis ini SAHAJA. Aku tak suruh dia gentel isi ikan tu pun.

'Ohhhhh, saya sangat terrer menggentel ikan. Mari saya surprisekan majikan saya'

Lagi sekali mintak nyawa bila aku tengok fish ball aku. Aku sepatutnya snap gambar fishball tu semalam. Dah la sebesar penumbuk dia gentel. Sikit takde rupa BALL. FISH-GERIGI namanya. Memang tak senonoh betul la makanan aku semalam. Takde selera aku nak makan fishball aku.
Tapi semalam memang aku keji gila. Aku habiskan semua soup and tandoori. Sikit aku tak tinggalkan dia. Please la...aku dah letih dengan bibik ni. Series aku cakap, kalau bibik macam ni punya sengal dapat kat bangsa %%$*%#%^#^, dah lama mampos kena bunuh okkkkk. Paling markah kesian pun, dia bagi seterika kat badan ko.

Apesal diorang ni bangsa tak reti hormat majikan?
Apesal diorang ni suka tengking-tengking kita?
Apesal diorang bangsa suka menipu?

Baru jap tadi, aku balik dari intebiu, dia bukak pintu pastu terus berlari ke belakang. Bukak daun pintu je, grillnya tak bukak. Aku ni terpekik-pekik panggil dia macam ungka. Last-last keluar gosok-gosok mata.

'Apsal?'
'Sakit mata..'
 
Penipu. Aku tau sangat muka baru bangun tido. Memang cilaka ahhhhhhhhhhh.

posted by aveo757 @ 4:55 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER