walk on wings, tread in air: Ooo...ko baca-bacakan aku ye?? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Ooo...ko baca-bacakan aku ye??
2007-05-28

Semalam, masa aku tengah masak for lunch, aku try bukak laci lemari bilik bibik ni.
Tau aku jumpa apa???

Aku jumpa 2 benda, satu is no tepon HP yang aku dial-dial tak dapat tu.
So memang sah nombor tu ada kaitan dengan kes ni.

Yang kedua ni cilaka sikit.

Aku jumpa jampi serapah dia baca untuk aku and laki aku.
The moment aku baca jampi tu, bulu roma aku meremang.
Now aku tau kenapa dia kata kat bilik dia tetiba je kipas mati sendiri. Pintu dah berkunci terbukak sendiri. Asal maghrib je autogate aku terbukak sendiri.

Dah kau yang memanggil benda tu pastu ko sendiri takut??

Jampi dia cam ni lebih kurang :

Mundah di atas mundih di atas lebah,
bla...bla..bla..bla..
Umat Muhammad lagikan tunduk padaku,
Apa lagi umat sebarang rupa,
bla..bla..bla..


Kimak eh?
Ko yang puja, pastu ko yang menggelupur. Patutla aku heran apesal dia ni penakut sangat.

Masa aku dapat jampi tu, baru aku teringat satu hari tu aku solat tak tutup pintu bilik. Selama ni dia tak penah nampak aku bersolat. Dia tanya aku 'Eh! Kakak sembayang ke?'

Habis ko ingat aku tak sembayang ke?
Kecewa la kan orang dalam rumah si sembayang, sebab tu jampi-jampi kau tak lut kan?

Aku tak penah jumpa bibik macam ni. Muka macam muka welfare tapi hati busuk cam loji.
Muka dah tak lawa, perangai tu biarla senonoh baru orang respect.
Ini dah tau diri tu takde apa yang nak dioffer, buat lagi perangai musibat.
Camana lah laki dia boleh ada hati nak kawen ngan dia ek?


posted by aveo757 @ 8:53 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER