walk on wings, tread in air: Ooo...ko baca-bacakan aku ye?? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Ooo...ko baca-bacakan aku ye??
2007-05-28

Semalam, masa aku tengah masak for lunch, aku try la bukak-bukak balik laci lemari bilik bibik ni. Tau aku jumpa apa???

Aku jumpa 2 benda, satu is no tepon HP yang aku dial-dial tak dapat tu. So memang sah nombor tu ada kaitan dengan kes ni. Yang kedua laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagi cilaka!!

Aku jumpa jampi serapah dia baca untuk aku and laki aku rupanya. The moment aku baca jampi tu, bulu roma aku meremang. Now aku tau kenapa dia kata kat bilik dia tetiba je kipas mati sendiri. Pintu dah berkunci terbukak sendiri. Lepas tu asal maghrib je autogate aku terbukak sendiri. Ko yang memanggil benda tu pastu ko sendiri takut??

Jampi dia cam ni lebih kurang :

Mundah di atas mundih di atas lebah,
bla...bla..bla..bla..
Umat Muhammad lagikan tunduk padaku,
Apa lagi umat sebarang rupa,
bla..bla..bla..


PUKIMAKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!!
Ko yang puja, pastu ko yang menggelupur. Patutla aku heran apesal dia ni penakut sangat?

Masa aku dapat jampi tu, baru aku teringat satu hari tu aku solat tak tutup pintu bilik. Selama ni dia tak penah nampak aku bersolat. Dia tanya aku 'Eh! Kakak sembayang ke?' Habis ko ingat aku tak sembayang ke? Patutla ko jampi-jampi aku laki bini tak lut kan?

Pastu dia penah mintak Quran dari aku. Mesti dia ingat aku ada satu je Quran kat umah. So perasan dia kalau dia ambik Quran tu, aku takde pendinding la????

Silap besar la beb. Takde la nak kata aku hebat. Tapi masa aku kat Maahad dulu, ada la jugak benda yang aku blaja. So, takyah la ko susah payah nak menjampi aku. Ko tu nama je sembayang, tapi percaya benda-benda tahyul macam ni. Penat je la ko tonggang tonggek sembayang.

Aku tak penah jumpa la bibik macam ni. Muka macam muka welfare tapi hati busuk cam loji kat Pantai Baru. Muka dah tak lawa, miskin pulak tu, bodoh tak yah cakap la, perangai tu biarla senonoh baru orang respect. Ini dah tau diri tu takde apa yang nak dioffer, buat perangai musibat. Camana laki dia boleh ada hati nak kawen ngan dia ek? Atau adekah perangai diorang memang macam ni?

Memang boleh gila kalau pikir pasal bibik ni. So kitorang dah sama-sama janji taknak pikir dah, sebab apa-apa pun kitorang yang menang, duit ko aku dapat, walau ko dapat passport tapi passport tu ada nama majikan. Kalau polis mintak passport kat ko and tengok alamat majikan kat Putra Heights tapi ko kat Lorong Haji Taib, merasala ko naik black maria. Kalau ko balik lepas cukup setahun pun still ko takkan lepas imegresen sebab kat database imegresen dah tertulis ko lari dari rumah. Ko takkan dapat balik Indon dah melainkan ko berenang selat Melaka tu.

Kitorang nak hilang stress pasal bibik ni, maka terpaksa la shopping. Aku memula nak beli 2 kasut tapi dapat satu je, yang lain macam tak cun di kaki. Tak pasti kasut tu yang bermasalah atau kaki yang memang tak cun sejak azali. Pastu nak cari new suit untuk speech next week macam malas la pulak. Since speech tu Khamis-Jumaat, Khamis je la aku pakai black suit aku, Jumaat tu pakai baju kurung je la.

Tapi laki nak mereleasekan tension memang takkan tercapai akalmu.
Semalam, dia ajak aku pi ronda-ronda 2 shopping mall. Tau dia beli apa?
Nih...



So malam smalam kitorang pasang TV ni. Tapi tak tau mana nak letak, sebab tv yang ada skang ni pun memang gedabak jugak tapi letak kat living room. Takde space nak letak kat atas, lagipun takkan nak letak dua tv kat atas kan? So dia menggunakan alasan, lepas ni dah takde bibik, kesian aku masak sensorang kat dapur malam-malam. So dia beli TV ni so that dia boleh lepak bawah tengok berita sambil temankan aku. Ye ke?????

Takpela, bukan duit aku pun.
Alasan diterima.

Tapi mana nak letakkkkkk??????
Kalau nak hook kat wall pun mesti ada space yang sesuai.
Maka disini la tugas seorang isteri untuk mencucuk dia beli lagi satu cabinet berserta second decoder. Hari ni dia cuti. Aku akan menghasut dia jap lagi.

posted by aveo757 @ 8:53 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER