walk on wings, tread in air: Ko nak celen aku punya jiwang Syana?? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Ko nak celen aku punya jiwang Syana??
2007-03-25

My day today...not a good start but to the end of the day macam ok laaaa.
Aku skang ada banyak problem. Nak kena isolate satu-satu baru boleh define apa sebenarnya masalah utama and how to deal with it. Memandangkan background blog ini adelah warna ceria ditambah dengan lagu-lagu happy mood, so macam tak sesuai untuk meluahkan masalah kat sini. Nanti aku bukak satu lagi blog - THE OTHER SIDE OF O-PALOMA-BLANCA? (sambil pandang Kahuna, macam meniru je kan?). Apa-apa pun masalah keje, aku dah luahkan kat email to COO. So, we will see what's gonna happen next Monday. Either aku atau dia yang resign. Mintak-mintak aku tak layah resign tapi dia beg aku suruh stay sambil suruh aku tulis berapa gaji aku nak. Berangan...

Kol 5.30am lagi aku dah bangun buat keje. Laki aku pun heran apesal lately aku asik keje siang malam. Baik aku jadik penoreh. Dah tentu ada sebab nak kena bangun pagi-poagi buta. Ni apa kes aku yang keje kat opis kena bangun hari SABTU, kol 5.30 pagi lak tu? Apa kessss?

Menu breakfast today ialah kepok lekor. Aku rasa orang Trengganu pun tak makan kepok pagi-pagi. Aku punya aura Trengganu ade terlebih sket dari orang lain. Memang inilah satu-satunya makanan kategori 'kuih' yang aku boleh telan untuk breakfast. Kalau takde mee goreng, nasik goreng, nasik lemak or roti canai, sorry aku takkan breakfast. Kalau kena makan kuih pagi-pagi like karipap or kuih lain, aku rela tak makan pagi. Tak tau apesal, kalau kuih mind aku dah set 'hanya untuk minum petang'. Kalau pagi tu dia set kepada 'heavy breakfast'. Kalau tengahari set kepada 'nasik or sup'. Kalau malam set kepada 'nasik and ratah lauk lebih'. Kalau tengah sengkek dia set kepada 'puasa'.

So skang ni aku tengah nak start buat final proposal aku. Final okkkk. Huhuuuuuuu. Bersengkang mata aku sejak the past few weeks mengadap keje. Harap malam ni aku dapat settlekan semua so that next week aku bleh outstation dengan tenang.

Next week adik aku berangkat ke Jepun. So this morning parents and adik laki aku semua gerak ke Johor nak jumpa dia sebab tak dapat send her off kat Changi Airport. Rindunya aku dengan aktiviti sok-sek-sok-sek kalau dia takde. Itu la sorang adik pompuan, dengan dia je la aku nak ajak mengumpat pun. Kalau dah takde benda nak mengumpat sangat, kitorang mengumpat laki masing-masing. Ngehehehehe.

Ah, lupa nak bagitau. Semalam kan aku gi Jelebu kan. Tau aku buat apa? Aku race beb. Dan hasilnya aku menang lawan Honda Accord! Tapi aku rasa mamat tu kasik aku chance kot sebab dia tengok Aveo ni macam tak stabil je. Masa tu aku kat exit Cyberjaya/Dengkil, hubby aku call tanya nak lunch sama tak. Dia dah nak kuar opis dah time tu. Ofs dia cuma dalam 10 minit drive dari rumah. Aku kata aku kat Cyberjaya exit, so dia kata dia balik umah nanti aku fkena fetch dia then gi makan sesama. Aku suruh dia terus tunggu kat mamak je. (gila eksyen ni) Lu tau ka....hasil tekan minyak 140km/h, aku sampai kat kedai mamak tu 15 minits je. Dari exit Cyberjaya ke Putra Height siap parking depan mamak cantik-cantik okkkk. Siap parkingggg. Sampai kat car park, hubby aku dah pandang aku semacam. Dia ni kan asik nak marah aku je. Dia dah dapat agak aku mesti pecut punya. Sebenarnya 140 tu tak la laju mana pun, tapi sebab aku pakai Aveo, so macam tak stabil. Bergegar stereng aku. Bodo punya keta. Sememangnya hanya layak untuk dibawa bersia-siar di pasar malam. Patutla asal gi pasar malam je mesti bawak keta aku. Dan adela jugak orang tu yang kata keta aku tak pickup. Bla!!

posted by aveo757 @ 11:33 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER