walk on wings, tread in air: Cabut bulu...Kenangan Terindah <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Cabut bulu...Kenangan Terindah
2007-03-21

Nampak objek yang difokuskan?
Anda kenal objek itu?
Huruf M, N, K, B dan E telah diberikan percuma.
Sebarang permintaan untuk menambah huruf adelah tidak dilayan.
Dalam seploh minit, sila selesaikan teka kata di bawah :

_ E N _ _ B _ _ B _ _ _ K E _ _ _ K



Yeaaahhhhhhhhh, betul! Jawapannya PENCABUT BULU KETIAK!!!
Ini lah aset paling berharga bagi aku dan member serumah masa kat U dulu. 8 orang satu rumah masa matrik dulu, semua bertauliah dalam mencabut bulu ketiak. Cuma 3 orang je yang berjaya ke level ketagih bulu ketiak member. Mereka yang mempunyai ciri luar biasa ini adelah aku, Rozie ngan Apeng. Siap berebut volunteer cabutkan bulu ketiak orang okkkk. Ni yang dikatakan teman sejati! Ada member korang yang nak mengadap ketiak korang sejam jadik pencacai cabut bulu? Tak dapekkkkkkkkk.

Perghhh..korang tak tau masa bulu-bulu itu dicabutkan dia punya feeling memang satu macam. Syurga dunia! Aku boleh tetido. Cabut sendiri tak best, sakit paler terteleng-teleng ni. Nak lagi nikmat? Ha, tunggu time ko tenyeh deodorant. Aku cakap ko...dia punya nikmat sampai ko kepit tapak tangan kat ketiak ko rapat-rapat sebab PEDIH NAK MAMPOSS! Pastu dalam masa setengah jam macam tu tangan korang pun macam berkepak sikit sebab ketiak pedih.

Setakat ni, Apeng masih mendahului carta dengan kutipan bulu paling banyak. Kalau ada AFUNDI BULU_Apeng, konfem dia ni 10 minggu NO. 1. Apeng kalau cabut bulu aku, memula dia sapu ketiak aku dulu, gosok-gosok sket, pastu nanti dia regangkan kulit ketiak aku and cabut tepi-tepi dulu slow-slow, pastu kalau ada bulu-bulu yang macam nak tumbuh tapi still bawah kulit lagi, dia kuis pelan-pelan kasik kuar sikit pastu cabut. Memang togel ketiak aku dia kejerkan.

Kalau Rozie yang cabutkan, nak pulak kat bulu yang baru nak tumbuh tu, dia korek sampai melecet. Berdarah pun penah. Tapi takpe, aku ampunkan dosa dia. Selalu kalau Apeng takde, baru aku pilih dia ni untuk meneruskan misi.

Masa aku baru bertunang dulu, hubby aku ikut aku balik Sarawak, saje nak tengok U aku macamana. So, sebab aku stay kat hostel, takleh nak tumpangkan dia kat hostel lelaki, sebab warden kerek. So, aku letakkan dia kat rumah satu budak laki ni. Satu malam tu we all lepak-lepak kat umah tu, then tetiba aku rasa cam nak suruh Apeng cabutkan bulu aku. So masa tengah cabut bulu tu hubby aku ni masuk jap bilik nak tanya something kat aku. Dia perati je apa Apeng perlakukan ke atas diriku ini. Muka dia berkerut semacam. Apa? Nak try ke?

Aku suruh dia baring, pastu aku try cabut satu satu. Dalam seploh minit camtu aku tanya sakit tak?
'Tak'.
Tapi aku nampak airmata meleleh kat tepi.
HUAHAUAHUAHAUAHAUAH. Oooooo..tak sakit ye? Macho la kan. Takkan nak cakap sakit kottttttt. Macam nak mati aku guling-guling gelak. Terus aku stop cabut bulu dia.

Malam tadi, bila aku terpandang pencabut ni, tetiba aku rendhooooooooooooo the good old days. Peng, bila ko nak datang umah aku, kita mulakan OPS BULU, gerakan pembersihan secara besar-basaran. Laki aku mana reti cabut bulu ni semua. Bulu ketiak dia tu kalau boleh merayap tempat lain dah sampai pusat aku rasa. Kalau aku tak suruh cukur tak cukur. Pastu asikla tenyeh ketiak kat muka aku.

posted by aveo757 @ 11:18 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER