walk on wings, tread in air: Aku nak benti keje la, jual nasik lemak, ader sesaper nak order? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Aku nak benti keje la, jual nasik lemak, ader sesaper nak order?
2007-03-23

Kol 7.30am aku dah ada kat highway KLIA heading to Jelebu. Kali ni tak boring perjalanan aku sebab malam tadi aku dah burn CD untuk 320 buah lagu MP3, so dalam keta tadi aku turn volume sampai 23 (ni nenek aku punya level pendengaran), aku nak jadikan keta aku tu disco bergerak. Gila besttttttt!! Terpekik-pekik aku sorang dalam tu. Heaven.

Tadi customer aku tanya apesal susah sangat nak carik aku skang ni. Asik takde je kat opis je.

Habis? Dah aku sorang je yang kena run sana sini. Bengang dah aku ni. Laki aku pun dah ala-ala nak hangin sama. Ye la, pagi keje sampai malam baru balik. Lepas makan, layan dia jap, layan Redza, pastu aku mengadap laptop balik sampai kol 2-3 pagi. Manager tak wat keje camni la. Manager seharusnya tunjuk-tunjuk, sign-sign, lepak-lepak minum teh tarik kat mamak dan berpeleseran di mall pada pukul 10 pagi. (ye ke??)

Customer aku pun tanya 'awak handle life science market satu Mesia ni ke? Takde staff lain?'. Hambik ko. Apa aku nak jawab?
Sampai customer aku cakap 'You kena suruh KM carik staff lagi la, u dah tak payah jalan-jalan lagi dah. I pun senang nak carik you. Let the new sales buat keje'. Pandai kan customer aku bagi cadangan? Masalahnya cadangan tu jugak la aku dah suarakan kat boss aku, tapi alasan dia, kita kena kurangkan man power tapi keje all out. Aku ni toksah kata nak all out, aku rasa macam nak terus get OUT of the company.

Aku dah kata jangan ambik budak takde Bio background. Nak ambik jugakkkkk. Dah bukan masanya skang kita nak buat magic, nak jadikkan budak sastera terer buat Biotech. Boleh tu boleh la, aku rasa ambik masa 2 tahun baru boleh proof kot. Pastu tiap-tiap hari tanya sales target hit ke tak hit, dah tu ambik budak art camno nak hit? Benda ni byukan semorang boleh buat, melibatkan technical. mana boleh sapu sebarang orang je?

Takkan aku sorang nak kena buat sampai 2M? Sorry la beb, aku pun nak gak berpoya-poya, takkan nak mengadap muka customer je hari-hari. Yang budak ni pulak toksah kata nak pi jumpa customer, email customer pun tak. Nak kena hambat suruh call customer baru nak buat. Ingat aku jaga kobau aper hari-hari nak perambat? Kalau rasa nak mengangkang depan PC tot tet tot tet tekan keyboard 24/7, toksah offer diri jadik sales. Jadik coordinator la. Orang offer jadik sales, gelupur nak jadik sales, tapi taknak kuar jumpa customer. Apa ko ingat banyakkkkkkkk cantek muka ko customer nak carik ko pulak? Kang kalau aku tinggi sore kang, mula la buat muka sentap. Stress aku camni. Dengan penuh semangatnya, aku nak tulis resume!

Jadi, soalan seterusnya, apabila kita stress apekah pendekatan terbaik untuk menanganinya?
Apa kata anda?

Tido?
Aku baru lepas makan, takleh tido. Tunggu lagi sejam.

Makan?
Berapa kali nak makan la? Makan, makan, makan. Pastu sibuk mentekedarah jamu tak sudah-sudah.

Chatting?
Aku tengah chatting la ni, tapi chatter yang sorang ni menambahkan stress aku lagi ada.

Beromen?
Laki aku lom balik lagi.

Tengok citer blue?
Yesserrrrrrrrrrrrrr.
Pilihan terakhir ini sungguh mengujakan sekali.
Jom tolong saya geledah laci spender suami saya. Saya pasti semua vcd blue zaman bujang dulu dia sorok celah spender dia untuk menambahkan kesan erotik.
Ayuh berporno bersama saya.

p/s : slamat datang ke blog baru aku. Layout lama, URL je yang baru :D

posted by aveo757 @ 1:00 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER