walk on wings, tread in air: Raya yang tak berapa nak happening <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Raya yang tak berapa nak happening
2007-01-05

Raya Haji tahun ni turn balik Tganu.
Elok la pun kalau balik sini, selalunya kalau balik Bangi pun bukan celebrate pun. Macam hari-hari biasa jugak.

Tapi this year aku rasa cam happening gila-gila celebration belah family aku. This year dorang celebrate raya cum new year kat A Famosa Resort!!!! Bengang aku!! Kol 11.30 malam, mak aku siap bley call cakap 'aik? Dah tido ke? Kitorang tengah tunggu nak countdown'. BLAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

Camno la tak tido. Tganu hujan laaaaaaa. Kat tepon tu aku leh siap dengar dorang karaoke bagai. Seb baik receiver tu takleh tangkap bau-bauan, kalau tak sah aku leh bau udang bakar, sotong bakar, steak dan bla bla bla.

Kat Tganu pun buat BBQ gak. Tapi buat tengahari, bakar kat dapur. Boleh? Punyala aku plan siap bakar daging (beli kat pasar punya, nak tunggu dapat free lambat sangat), marinate ayam sikit punya cun (resepi Chef Ridzuan), goreng fries, prepare salad, bakar sosej, sate...tak sempat hidang. Asal masak je ada je orang ambik. Siap beratur lagi. Payah tol kalau anak sedara ada 18 orang nih. Hancusss plan aku.

Lupa jap aku tengah berdiet. Day before raya tu berat 47kg. Aku rasa on the raya itself tu aku leh naik 3kg. Makan daging banyak tak hengat, sampai migrain.

Kesimpulannya raya tahun ni best sebab ada daging bakar mak metua aku. Kalau tak, konfem tak happening sebab Tagnu hujan. Itu pun dah kira bagus la kitorang tak stuck kat sana takleh balik. Heavy downpour beb. Sehari suntuk sampai ke pagi. Kalau the next day tu hujan tak benti aku dah nekad ajak laki aku balik time tu gak.


::sherashi bersama (slang Ajai)::


::ceria lepas makan daging::


::rumah mak metua aku ni macam ala-ala romantik-spooky gitu. Malap je...hihihi. Maka aku pun menjadi semakin malap dalam gambar ni::


::apesal aku tembam lagi nih??? Berapa lagi berat aku kena turunkan laaaaaaaaaa!!!::



posted by aveo757 @ 9:38 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER