walk on wings, tread in air: One upon a time....a dedication to the Rempits of Nagaoka <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


One upon a time....a dedication to the Rempits of Nagaoka
2007-01-05


On the day kitorang balik from Tganu, kat Karak ada le konvoi 3-4 bijik keta sport. 2 bijik MR2, satu Honda cap apa ntah, satu lagi pun aku tak sure, yang pasti bukan Japanese car. Hubby aku bawak keta turun bukit pun aku dah seriau semacam, selamba badak je si konvoi ni pecut kat fast lane. Seb baik la keta sport, rendah, kalau keta aku buat camtu, sah puuuuuuuurrrr ke gaung.

Ceh...hubby aku pun takmo kalah ni, nak gak memecut. Dia lupa agaknya dia dah jual Prelude dia. Laju memang laju la..tapi kot nak race pun jangan la ngan keta sport. Konfem makan asap. Pulak tu aku tengah riba Reza. Mau ngan aku sekali tercampak luar tingkap kang.

Takpe bang...abang dah puas dah merempit ngan keta tu dulu. Asal balik Tganu je mesti sepanjang perjalanan aku betekak ngan dia. Apa taknya, selama 3 tahun dia pakai keta Prelude tu lepas balik Mesia, asal balik Tganu je tak pernah ada keta yang dapat potong dia. Bayangkan betapa lajunya dia bawak. Before ada highway Kuantan tu, dia penah bawak keta from Subang to KT, 5 jam! Memang laki aku ni pantang sket ada keta potong keta dia. Tu yang aku hangin tu. Apa besar sangat ke darjat keta dia tu? Keta aku yang tak sport tu pun kalau dah nama RIDZUAN yang bawak, habislaaaaaa....habis lenjan keta aku. Boleh mendak absorber.

Seb baik dia dah puas merempit ngan Prelude tu sejak umur 19 tahun (makpak dia tak tau dia pi perabis duit bank dia buat downpayment. Dorang ingat anak dia pi kuar duit buat beli buku..ngehngehngeh). So, lps 10 tahun, dah insaf la agaknya...maka keta rempit itu dijual kat Nilai. Ada orang area Subang nak beli dia takmo jual. Dia kata nanti dia sedih kalau nampak keta dia kat jalan.

Apa tak jual kat Uganda terus??

Di tau Abang sayang sangat ngan keta tu. Tapi macam tak sesuai je nak merempit sambil pangku anak kat depan kan? Tak REMP-IT la. Buat malu Castello je. Lagipun dah tak larat nak bertekak ngan abang everytime abang merempit. Buat tambah dosa aku je. Mulut aku kalau dah bising tu segala carutan lapisan bumi ke-tujuh semua aku kuarkan. Jahat aku ni jangan tak tau.

Untuk mengembalikan ingatan abang pada zaman otai di Nagaoka, ni dia....




::ni la chenta hati beta di zaman mudanya bersama gundik kesayangan, Prelude. Hmmm tak la muda pun. Rasanya masa ni lagi berapa bulan je dia nak balik Mesia. Balik Mesia sebulan terus kawen. Keje pun under probation lagi. Berani kawen anak orang. Cehhhh. Try la redah Nilai kot-kot jumpa keta ni plate number ***757::



::Finalist yang tersingkir dari audition Tokyo Drift, from left : Syukur with his Honda Integra Type R, Nazri with his Honda Accord (USA model), Abang saya with his Honda Prelude, Aji with his Honda (?), Pecal with his Honda (?) and Madek with his Toyota Celica. Nampak tanda silang pada plate keta masing2? Tu sebenarnya ambik gambar terakhir before keta masing2 masuk kontena nak pos ke sini. And rasanya semua dah tukar ke family car skang cuma Pecal je yang tak tukar sebab keta dia memang 4 pintu..:D. And....semua dah bertittle 'Daddy'::

posted by aveo757 @ 8:27 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER