walk on wings, tread in air: Hari ini kau datang riang, tersenyum buat ku senang, kau hias... <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Hari ini kau datang riang, tersenyum buat ku senang, kau hias...
2007-01-22

Hari ni :

1. Ada orang yang tak berapa nak center kepala hangguk dia telah mengYM aku dah slumber badak sound 'Boleh tukar gambar profile ko tak? Macam langsuyar ok?'.
Jawapan YM aku : Sukati aku la langsuir ke tak. Nak aku letak gambar ko?
Jawapan iklas dari lubuk sanubari aku : Kimekkk!!!
Ngahngahngahngahngah.

2. Budak 'beauty with brain' itu dengan berlagaknya telah membuat satu lagi statement hilang akal dimana dia berkata 'I rasa I nak sambung Masters la'.
Aku pun terpaksa la belakon berkongsi rasa gembira. 'Ooo ye ke? Masters in what? Nak ambik kat ner?'.
Amboiii, banyak ko punya cita-cita langit ke tujuh nak buat Masters.
Ko tu keje pun macam hampeh tebu. Ko sedar tak yang ko tu hanya ada Se Pi Em?. Berapa tahun pengalaman ko agaknya yang gatal p### nak amik Masters ni?
Ko ingat nak apply Masters ni ko boleh menyengih depan interviewer sambil tekan-tekan O2 ko?
Halamak budak niii...sekali aku hayun lutut ni kang.

3. 'Lepak aaa...lepak aaaaa'.
Aku paling benci ngan pepatah pujangga yang satu ni. Terbayang mat paipon sedut air liur sambil kesat hingus kat lengan dengan muka bekerak dan bau badan hancing. Hambik kau! Hihihi..kejinya aku. Tapi sori la, aku memang allergik ngan word lepak ni. Apa lepak lepak? Sekali aku terajang, begitu jugak ko terlepak kat bucu dinding tak bangun-bangun. Nak?

4. Petang tadi on the way back from ofis aku singgah kedai stationary nak binding proposal. So, aku simpan laptop kat boot. Sampai umah, bibik aku yang kepoci ni offer diri nak ambik barang-barang. Ok la. Aku kata kat dia, ambik la beg aku kat belakang. Aku pun masuk rumah. Tak sampai seploh minit aku turun bawah, toksah kata beg laptop, segala kotak isi kasut2 aku, catalog2, payung, dashboard cover pun dia angkut masuk rumah. Hanginnya akuuu. Apa la bendul sangat kau ni? Seb baik la tayar spare tu tersorok. Kalau tak mau bersusah-payah dia angkut tayar tu bawak masuk. Apa ko tak tarik keluar speaker aku terus?

5. Since hubby aku takde, so bibik aku berani la sket nak join aku tengok Buletin Utama. So, malam tadi ada la berita pasal gempa bumi somewhere in Indonesia. Dia ni dah cuak la kot terbabit famili dia. Aku buat rilek je sebab aku tau tempat dia tak kena. So, lepas habis berita gempa tu aku masuk bilik on laptop nak check emails. Tetiba aku terdengar channel sudah tukar ke channel Tamil. Tapi aku tau itu berita Tamil, bukan movie. So lepas check email, aku kuar balik nak sambung tengok tv. Selamba landdd je bibik aku ngan muka blur dia tanya aku, 'kak, apa dia cakap ni kak? Ada gambar2 gempa bumi ni.'

Jap...ambik napas. PUKIMAAAAAAAAAAAAKKKK KAU!!!

Aku tau la aku ni itam TAPI aku bukan KEL...!!
Tadi masa tengok Buletin Utama sah2 bahasa melayu, bahasa yang ko paham, ko taknak pulak tanya aku. Time berita Tamil, ko suruh aku translate???

Aku tau negara ni berbilang kaum, tapi ko ingat mak aku banyak sangat duit nak hantar aku blaja sampai lepan blas bahasa dunia?
Aku tau la ko tu blur. Tapi boleh tak kau jangan blur sangat? IQ aku lama-lama corrupt disebabkan ko tau tak?

p/s : tajuk entry takde kena-mengena ngan cerita. Time aku type sekali kuar lagu tu laa. Macam gila goyang la pulak.

posted by aveo757 @ 10:22 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER