walk on wings, tread in air: Aku nak celebrate Christmas!!! Jin bogel, jin bogel, bogel all the way...(Jingle Bell versi aku) <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Aku nak celebrate Christmas!!! Jin bogel, jin bogel, bogel all the way...(Jingle Bell versi aku)
2006-12-21

Malam tadi aku gi IOI, terasa macam lagi meriah Christmas compared to Raya Puasa. Tetiba teringat balik zaman kanak-kanak ribena time-time cuti sekolah macam ni, mesti aku ngan adik aku kena pos gi S'pore lepak ngan cousins. Mak aku Singaporean, so 10 out of 13 adik-beradik dia masih lagi kat S'pore. And tau-tau je la, S'pore kalau bab Christmas ni memang happening gila. Dengan lampu dia, Santas around the town, Santa kurus pun ada.

Ada satu kali tu Uncle aku from S'pore turun KL and masa tu rasanya Tahun Melawat Malaysia, so biasa la, kalau ada big event macam ni, datang KL pulak tu, tourist sure expect big town like KL penuh ngan lampu kaler-kaler. Aku ingat lagi malam tu bapak aku bawak round naik keta lalu depan Dayabumi (building paling happening time tu, mencakar langit habiss), pastu lalu depan Bangunan Sultan Salahuddin, pastu mana lagi aku lupa. Tapi yang pastinya tak best. Sebab sampai skang aku ingat lagi Uncle aku cakap 'La ini je ke lampu kat KL?'

Malu beb! Tapi itu dulu la. Now ni boleh meriak sikit ngan cousins aku. The nite after majlis bertunang adik aku dulu, dengan bongkaknya bawak dorang round KL town sampai tak cukup mulut aku nak explain keindahan dan kehappeningan KL sekarang. Then we, the cousins, aunty and uncle pastu lepak kat lounge Shangrila Hotel depan Hard Rock tu sampai kol 2pg, minum-minum, borak-borak, dengar lagu, mabuk-mabuk (ini aku tambah je). Hambik. Nak happening sgt kan. Tapi yang paling happening tak tercapai akalmu adelah apabila malam tu nenek aku pun join sekali!! Sampai pening-pening kepala orang tua tu tahan ngantuk. Tu la Nek, orang suruh stay kat umah, nak ikut meronggeng gak.

Sabtu ni sepatutnya aku plan nak gi Singapore, cousin aku kawen, tapi En Ridzuan keje la pulak, so adik aku je la kot yang wakilkan. Jeles ok??? Dapat dia celebrate Christmas kat S'pore.

Takpela, untuk menghilangkan kempunan, semalam aku dah pun celebrate Christmas kat IOI bersama....



::Mini Santa..::

Dan celebration aku lebih bermakna sepanjang hayat akan kukenang bila masa aku dokong Reza lalu depan area lingerie and underwear, Reza bertempik siap tunjuk lagi..



::'Eh! Manyaaaaknya (banyaknya) tetek mama!'. 

Time tu aku rasa cam nak sumbat je dia kat celah tetek aku. Ada gak la 3-4 orang laki kat situ yang pandang. Kenapala aku takde power untuk invisiblekan diri?::


posted by aveo757 @ 3:33 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER