walk on wings, tread in air: E.R.M.A. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


E.R.M.A.
2006-09-29

taknak tanya ke saper buat hantaran nih? tanyalah hoih!


ada macam muka aku tak? ke aku jauhhhhhhh lebih jelita? wakakakka


lepas nikah merenyam atas katil posing cam belangkas


Disebabkan aku jelita tak hengat masa nikah, so dia decided taknak buat baju nikah. nak pakai baju aku, ambik tempias jelita. ngah ngah ngah



Kat Dewan Petronas


Papa 


Mama 


Semua cik nonit-nonit pengapit ni semua terdiri dari sedara-mara, jimatkan kos. Boleh book kalau berkenan. 







Makcik dan pakcik aku yang kalau sampai part makan memang tak tolak punya


Aku asik buat dedication entry je minggu ni.
So this time will be her turn - my sis Ima. Ni la satu-satunya adik pompuan aku...YANG TAK BERAPA BETUL SEJAK AZALI. Semua kata we all like kembar, hakikatnya kitorang amat berbeza. Cuba tengok betul-betul, muka dia ada iras-iras JAWA lebih dari aku kan? HAHAHAHAH...Jawa rules!!!

Yang membuatkan tetiba aku nak buat entry belas kasihan untuk dia ni sebab memandangkan ni bulan pose, so aku teringat balik masa kitorang budak-budak, time tengah blaja pose. Rasanya masa tu dia tadika lagi kot. Eksyeeen, orang nak pose, dia nak pose gak. Dia ni memang ada penyakit tak boleh tengok aku lebih dari dia. Kalau aku pose 7 hari, dia mesti nak 10 hari lebih. So, one day tu, we all terlajak bangun sahur, Kak Kiah (our maid masa tu) terlupa nak kunci jam, terlepas la waktu sahur. So masing-masing berlagak ni, takmo kalah. Aku lagi la kan, kakak tu, jatuh la standard aku kalau tak pose walaupun masa tu aku memang berharap dia minum air milo Kak Kiah buat. Bukannya aku nak gelakkan dia pun kalau dia minum. Kalau dia dah minum, pastu aku bleh la minum sekali. Dengan syarat dia minum dulu. Sungguh brengset betul aku dulu-dulu. Masing-masing taknak surrender, ok, takpeeeeeee.

Dalam kul 6pm lebih tu, kitorang dah melepek semacam dah. Flaaaaattt...
Betapa seksaan duniawi aku rasa, bila bau Kak Kiah masak macam-macam kat dapur. Masa dia pecahkan ais batu nak buat air untuk bebuka, peehhhhhhh bergegar anak tekak aku tahan haus. Rasa cam nak hempok je ais batu tu kat Kak Kiah. Tak boleh pecahkan ais tu slow-slow? Dugaan beb. So, bila dah nak masuk waktu bebuka tu semua dah ambik tempat kat meja. Get ready la kan. Si Ima ni, punyalah hamlau, dok terlepek lagi kat sofa.

Papa : Ima, cepat nak masuk waktu dah ni.

Ima : Pa..tolong angkat Ima, tak larat nak jalan.

BODOOOOOOOOOOOOOOS!!! Menyusahkan orang betul. Sampai jalan pun tak larat nak eksen lagi ngan aku. Tak pasal-pasal bapak aku kena dokong dia, letakkan atas kerusi meja makan untuk bebuka. Dah tau tak larat nak pose,lagi mau lawan ngan aku. Sampai skang kalau time pose je mesti aku teringat kes ni. Mak aku cakap dia ni memang TERER lebih sket dari orang lain masa kecik. Banyak agenda tersembunyi dia ni macam menggunting cadar mak aku dan melukis mural di dinding dining hall (aku ingat lagi mcm mana ko berpusing-pusing nak elak kena bantai ngan papa. buduh! buduh!)

Ada satu time tu, masa era Tadika Maria :

Ima : Papa, tolong lukiskan orang tengah brushing.

Papa : Okey, dah siap.

Ima : Alaaaaaaaaaa...Ima taknak brushing ni. Ima nak orang tengah berus baju, bukan orang berus gigi! Bodoh la papa ni.

PAAAAAAANGGGG!!! HAHAHHA..makan penampar ko kan? Sedap anak tekak ko je cakap papa bodoh. Lain kali bagitau nak brushing apa..NGANG!! Lawak ..lawak...sampai skang kalau aku lepak ngan mama and papa, ingat balik citer ni mesti semua pakat gelak.

Now, Ima dah kawen and lepak kat JB. Her hubby was my hubby's junior masa kat Japan. Kecik je dunia ni, alih-alih jumpa muka yang sama. And diorang pun kenal each other kat ALAMAK chatroom macam aku gak. Kitorang jarang jumpa skang. Tapi kalau jumpa memang best...agenda utama yang takkan pernah miss - MENGUMPAT SITI NURHALIZA. ngehngehngeh.

posted by aveo757 @ 10:39 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER