walk on wings, tread in air: E.R.M.A. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>





SEARCH

CONTACT ME

Diana Ishak @ Green Apple
aveo757@yahoo.com
See my complete profile

TRAFFIC
Visitor Counter
TESTIMONI GREENAARD


E.R.M.A.
2006-09-29

Taknak tanya ke saper buat hantaran nih? tanyalah.


Ada macam muka aku tak? ke aku jauhhhhhhh lebih jelita? 


Lepas nikah merenyam atas katil posing cam belangkas


Disebabkan aku jelita tak hengat masa nikah, so dia decided taknak buat baju nikah. nak pakai baju aku, ambik tempias jelita aku agaknya.




Kat Dewan Petronas


Papa 


Mama 


Semua cik nonit-nonit pengapit ni semua terdiri dari sedara-mara, jimatkan kos.
Boleh book kalau berkenan. 







Makcik dan pakcik aku yang kalau sampai part makan memang tak tolak punya.


Aku asik buat dedication entry je minggu ni.
So this time will be her turn - my sis Ima. Ni la satu-satunya adik pompuan aku. Semua kata we all like kembar, hakikatnya kitorang amat berbeza. Cuba tengok betul-betul, muka dia ada iras-iras jawa lebih dari aku kan? Hahaha.

Yang membuatkan tetiba aku nak buat entry belas kasihan untuk dia ni sebab memandangkan ni bulan puas, so aku teringat masa kitorang budak-budak, time tengah blaja puasa. Rasanya masa tu dia tadika lagi. Eksyen, orang nak puasa dia nak puasa. Dia ni memang ada penyakit tak boleh tengok aku lebih dari dia. Kalau aku puasa 7 hari, dia mesti nak 10 hari. So, one day tu, we all terlajak bangun sahur. Kak Kiah (our maid masa tu) terlupa nak kunci jam, maka semua terlepas waktu sahur. So masing-masing berlagak ni, takmo kalah. Aku lagi la kan, kakak. Jatuh la standard aku kalau tak puasa walaupun masa tu aku memang berharap dia minum air milo yang Kak Kiah dah prepare. Bukannya aku nak gelakkan dia pun kalau dia minum. Cuma kalau dia dah minum, aku ada chan bukak puasa sekali. Dengan syarat dia minum dulu. Tapi masing-masing taknak surrender.

Dalam kul 6pm lebih, kitorang dah melepek semacam dah. Flat.
Betapa seksaan duniawi aku rasa, bila terbau-bau Kak Kiah masak macam-macam kat dapur. Masa dia pecahkan ais batu nak buat air untuk bebuka, peehhhhhhh bergegar anak tekak aku tahan haus. Rasa cam nak hempok je ais batu tu kat Kak Kiah. Tak boleh pecahkan ais tu slow-slow? Bila dah nak masuk waktu bebuka semua dah ambik tempat kat meja. Get ready. Si Ima ni punyalah hamlau, dok terlepek lagi kat sofa.

Papa : Ima, cepat nak masuk waktu dah ni.

Ima : Pa..tolong angkat Ima, tak larat nak jalan.

Melampau betul sampai jalan ke meja makan pun tak larat, lagi nak eksyen lagi ngan aku. Tak pasal-pasal bapak aku kena dokong dia, letakkan atas kerusi meja makan untuk berbuka. Dah tau tak larat nak puasa tapi taknak kalah dengan aku punya pasal, sampai bibir dah putih pun dia tetap taknak berbuka. Sampai skang everytime puasa mesti aku teringat kes ni. Mak aku cakap dia ni memang perangai terer lebih sket dari orang lain masa kecik. Banyak agenda tersembunyi. Gunting cadar mak aku lah, lukis mural kat dinding rumah lah (aku ingat lagi mcm mana ko berpusing-pusing nak elak kena bantai ngan papa)

Ada satu time tu, masa era Tadika Maria :

Ima : Papa, tolong lukiskan orang tengah brushing.

Papa : Okey, dah siap.

Ima : Alaaaaaaaaaa...Ima taknak brushing ni. Ima nak orang tengah berus baju, bukan orang berus gigi! Bodoh la papa ni.

PAAAAAAANGGGG!!!

Hahahah makan penampar ko kan? Sedap anak tekak ko je cakap papa bodoh. Lain kali bagitau la nak brushing apa!! Lawak betul. Sampai skarang kalau aku lepak ngan mama and papa, ingat balik citer ni mesti semua pakat gelak.

Now, Ima dah kawen and lepak kat JB. Her hubby was my hubby's junior masa kat Japan. Kecik je dunia ni, alih-alih jumpa muka yang sama. And diorang pun kenal each other kat ALAMAK chatroom macam aku gak. Kitorang jarang jumpa skang. Tapi kalau jumpa memang best...agenda utama yang takkan pernah miss - MENGUMPAT SITI NURHALIZA. Kahkahkahkah.



posted by Diana Ishak @ 10:39 PM  
Newer›  ‹Older

ADVERTISING



FOLLOW ME



MY BRAND




LABELS



MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
TEMPLATE by


BLOGGER