walk on wings, tread in air: Serotonin <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




CONTACT ME

aveo757@yahoo.com

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


TESTIMONI GREENAARD


Serotonin
2019-01-17


Memang ada some pengguna yang beli GC Plus bagitau dorang rasa pening lepas ambil 4 biji.
Selalunya GreenAard akan minta dorang kurangkan dos kepada 2 kapsul saja.
Kalau ok, ambil dulu 2 biji sampai seminggu, lepas tu slowly naikkan ke 3 biji then 4 biji.

Bukan apa, ada certain badan yang tak boleh tolerate dengan penghasilan serotonin secara mendadak.
Penerimaan badan kita tak sama untuk semua orang.
Ada yang makan 4 biji masih ok.
Ada yang kena kurangkan ke 2 biji.
Ada yang sama sekali tak boleh, like this lady (gambar di atas).

Serotonin ni bukan datang dari GC Plus ya, dia memang dah ada naturally dalam badan kita.
Serotonin berfungsi untuk melancarkan pergerakan usus dan mengurangkan selera makan.

Apa yang GC Plus buat adalah to stimulate penghasilan serotonin dalam badan sebab ada badan yang kandungan serotoninnya sangat rendah.
Kita perlu ransang badan untuk hasilkan serotonin dengan lebih banyak.
That's why those yang ambil GC Plus kata masalah sembelit hilang.
Bila serotonin dihasilkan dengan banyak, pergerakan usus jadi lebih lancar jadi kita jadi lebih lawas.

Dalam masa yang sama serotonin mengurangkan selera makan.
That's why dulu ada budak-budak gym tanya boleh tak guna GC Plus as fat burner, aku cakap tak boleh.
GC Plus bukan fat burner.
Kalau ambil fat burner, lepas makan tu kena bersenam baru ada effect.
GC Plus tak perlu bersenam sebab cara dia bertindak sangat berbeza.
Tapi kalau kau nak bersenam silakan, lagi bagus.

Masa buat formula GC Plus ni, aku memang elakkan bahan yang secara directly menyebabkan berak lancar, kencing lawas atau badan kurus.
Aku nak konsep men-trigger apa saja substance yang naturally dah ada dalam badan untuk meransang weight loss.
Sama macam konsep Gloei, aku guna tumbuhan yang boleh meransang hyaluronic acid (naturally ada dalam badan) untuk hasilkan kolagen (naturally ada dalam badan).
GC Plus pun begitu.
Serotonin ni dah ada dalam badan kita semua.
Kita hanya perlu ransang supaya badan hasilkan lebih banyak supaya pergerakan usus jadi lebih lancar dan kurangkan rasa lapar.

Kalau kita faham pathways bagaimana badan kita 'berkomunikasi' antara satu sama lain, kita boleh develop safer anti-obesity product tanpa perlu letak bahan-bahan merepek kat dalam tu.
Macam serotonin, kalau kandungan serotonin dalam badan mencukupi (normal), ia akan mengaktifkan beberapa neuron dan reseptor untuk menyekat selera makan.
At the same time, dia block neuron lain yang berfungsi untuk meningkatkan selera makan.
Cool kan serotonin?

Badan kita ni Allah dah bekalkan dengan segala substance yang bermanfaat, tinggal kita nak kaji and gunakan sebaik mungkin.
Just like serotonin, fungsinya untuk weight loss sangat banyak.
Kita hanya perlu ransang penghasilan dia supaya dia boleh berfungsi dengan baik.
Itulah yang buatkan aku create GC Plus - fungsi utamanya stimulate penghasilan serotonin.

Tetapi, badan kita semua tak sama ketahanan.
Ada yang tak boleh terima too much serotonin.
Bila serotonin banyak, dia akan rasa pening, sakit kepala, dan loya.
Kalau ini terjadi, kurangkan dulu dos kepada 2 biji.
Kalau ok dengan 2 biji, slowly naikkan ke 3 then 4.

GC Plus perlukan 30 minit untuk 'kumpulkan' serotonin.
Kandungan serotonin yang normal diperlukan barulah fungsi weight loss ni berjalan dengan baik.
That's why lepas ambil GC Plus, selama 30 minit pertama jangan makan apa-apa.
Biarkan serotonin betul-betul cukup diransang.
Serotonin yang cukup akan block rasa lapar, akan lancarkan pergerakan usus and perbaiki mood.

Haaa.....jangan tak tau ya, serotonin boleh perbaiki mood.

Sebenarnya ia taklah perbaiki mood secara directly, cuma dari segi saintifik those yang mengalami depression berpunca dari level serotonin yang sangat low dalam badan.
So by right bila serotonin level is high, mood akan jadi better lah, betul tak?
Walaumacamanapun the cause of depression is still not completely understood.
Pakar-pakar masih lagi tak jumpa punca sebenar macamana depression boleh wujud.
Tapi salah satu point yang mereka kenalpasti adalah kerana kurangnya serotonin dalam badan.
Tapi jangan pulak anggap GC Plus ni ubat depression ya, aku terajang sorang-sorang karang.

So, apa jadi bila mood kita baik?

Bila mood baik, kita lebih lena tidur sebab mood tengah baik kan, otak pun tak banyak memikir.
Bila mood baik, kita less stress.
Bila less stress, hormon kortisol akan disekat dari keluar terlalu banyak.
Hormon kortisol yang banyak dalam badan akan ransang pula hormon ghrelin keluar.
Hormon ghrelin akan buatkan kita lapar!

That's why orang kata bila stress kita makan dengan banyak.
Tu semua asalnya berpunca dari kurang serotonin dalam badan.
Kurang serotonin akan ransang hormon kortisol.
Hormon kortisol akan ransang pula hormon ghrelin.
Hormon ghrelin akan buatkan kita makan banyak tapi tak kenyang-kenyang.
Bila asik makan, jadilah weight gain.
Kau exercise lah banyak mana pun kalau badan dalam keadaan stress, berat takkan turun.
Sebab itulah ada orang komplen "Saya exercise banyak dah tapi berat tak turun gak".

Itulah jadinya kalau kita exercise dalam keadaan stress.
Ada orang exercise sebab nak aim turun berat dengan cepat.
Dia tak tahu itu akan meransang stress dalam badan.
Penyudahnya exercise sampai lembik, berat tak berubah pun.

Bersenam ni kena buat rileks-rileks, jangan letakkan tekanan untuk kurus dengan cepat.
Bersenam bukan untuk kurus, tapi untuk sihat.
Kalau nak kurus mesti jaga diet.

Nak jaga diet dengan berlapar adalah salah.
Sebab bila kita menahan lapar, badan akan stress.
Bila badan stress, hormon kortisol akan dihasilkan.
That's why ada yang kata "Apesal dah makan GC Plus tapi tetap lapar?"
Itu adalah kerana kita letakkan pressure pada diri kita untuk kurus cepat.
Kita sebenarnya sedang create stress.

Sebab tu jangan main-main dengan hormon kortisol.
Bila dia banyak dalam badan, bukan saja badan kau naik, tapi dia boleh sebabkan kulit jadi fragile and dry, rambut gugur and period kacau-bilau.

Kebanyakkan yang ambil GC Plus akan bagi feedback "Period saya jadi normal".

Itulah jadinya bila serotonin level mencukup.
Bila serotonin level cukup, hormon kortisol akan diblock.
Mood jadi baik, level estrogen and progstrone pun kembali normal, lalu period akan kembali lancar.

GC Plus takde bahan yang boleh turunkan berat sekelip mata.
Dia cuma ada bahan yang meransang serotonin.
Serotonin ni yang akan berfungsi untuk perbaiki mood, kurangkan rasa lapar and perbaiki bowel movement.
So please jangan stress untuk weight loss.

Sebab itulah setiap orang yang beli GC Plus, kita bagi weight loss tracker card.
Selama 10 hari berat mesti turun at least 580g (tak sampai 1kg pun).
Tapi kalau 10 hari berat turun less than that, ada something wrong with your body.
Besar kemungkinan kau letakkan pressure too much.



Terima kasih yang hantar review ini.
Aku tak pasti siapa orangnya tapi bila dia mention "Diana", maybe ini blog readers yang juga pengguna GreenAard.
Terima kasih banyak-banyak.

Aku pressume dia ada sakit lutut.
2 tahun lepas dapat testimoni dari sorang pengguna yang beli berbotol-botol sekaligus masa di Mood Republik.
Katanya dia ada gout tapi lepas ambil GC Plus gout dia jadi better.

Gout ni sejenis auto-immune disease, muncul secara tiba-tiba dan takde ubat.
Hanya boleh kurangkan sakit je.
Aunty aku dokter, dia kena sakit lutut.
Nak kurangkan sakit, dia ambik steroid.
Bila ambil steroid, badan jadi gemuk.
Bila gemuk, aku tak rasa ia membantu memperbaiki lutut tu sebab beban menanggung berat tu dah bertambah.
So aku rasa dia pusing-pusing kat situ jugak.

Bila ada customer bagitau gout jadi better lepas ambil GC Plus, alhamdulillah.
Aku pun tak expect boleh relieve gout and sakit lutut.
Aku pun tak sure how dia jadi boleh jadi better.
Maybe sebab berat badan dah reduce jadi beban berkurangan, thus lutut jadi lebih ringan.
Maybe dalam GC Plus tu sendiri ada bahan yang minor benefitnya berfungsi untuk pulihkan joints.
Ntah, I don't know.
Aku taknak orang guna GC Plus semata-mata untuk sakit lutut sebab itu bukan fungsi GC Plus.
Anggap sajalah itu bonus.

Apa-apa pun bersempena dengan entry ni, aku nak bagi korang special offer untuk GC Plus.

Offer ni valid kalau korang ada akaun dengan GreenAard.
Kalau korang ada point sebanyak 320 points, aku bagi diskaun RM10.
Maknanya dari RM90, korang boleh beli dengan harga RM80 only dengan syarat potong 320 points.

Yang takde point (takde akaun), korang kena beli 2 botol dengan harga RM160.
Dari RM160 ni korang akan dapat 320 points.
So kita akan tolak siap-siap 320 point dari situ supaya korang layak dapat diskaun.

Sama je nilai diskaun tu cuma bezanya yang cukup points boleh beli sebotol tapi yang tak cukup point kena beli 2 botol baru layak dapat the same diskaun.




Ok kalau boleh, sila isi form di bawah :



1. Nama
2. Email
3. Pakej Gold
Diamond
4. Alamat penuh beserta poskod
5. No Tel
6. Maklumat tambahan atau soalan (jika ada)

posted by aveo757 @ 9:20 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER