walk on wings, tread in air: La La La La La <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




CONTACT ME

aveo757@yahoo.com

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


TESTIMONI GREENAARD


La La La La La
2018-02-20


Siapa dah tengok La La Land mesti faham entry aku hari ni.
Aku dah lama nak tulis pasal La La Land tapi asik lupa je, until 3 hari lepas aku tengok balik cerita ni kat HBO. Actually aku ada movie ni, tapi tetap gak nak tengok kat TV sebab cerita best sangat.
I'm not a fan of musical drama, tapi sebab ada Ryan Gosling so aku layankan je. Sambil cuci mata gitu.

La La Land ni aku boleh katakan kisah cinta yang real.
Takde anak orang kaya, takde kereta sport, takde pergi ke fancy places. Takde.
Ini kisah cinta nyata tentang budak perempuan (Mia) yang keje kat cafe, bumped into lelaki (Sebastian) yang keje sebagai pemuzik kat restoran.
Duduk pun kat apartment biasa je.
Mia bercita-cita nak jadi actress. Selalu join audition, tapi always rejected.
Sebastian pulak bercita-cita nak bukak jazz club tapi setiap kali dia mainkan lagu jazz, takde sambutan (aku pun tak minat jazz).

They met, they fall in love.
Tapi love story dorang ni penuh dengan struggle untuk capai cita-cita.
Apa yang dorang buat serba tak menjadi. Sampai masing-masing give up.
Tapi setiap kali salah seorang give up, yang sorang lagi akan support gila-gila.
Padahal diri sendiri tak terurus lagi tapi dorang sangat supportive to each other.
Masing-masing inspire each other untuk kejar impian masing-masing.

Cerita tu fast forward 5 tahun ke depan, akhirnya masing-masing capai impian.
Mia dapat jadi actress yang berjaya.
Sebastian akhirnya dapat buka own club. Jazz Club......but they are no longer together.
Boleh pulak aku menangis bila after 5 years, Mia terjumpa balik Sebastian dalam club Sebastian sendiri. Masa tu Mia dah kawen, Sebastian masih singgle.
Masa their eyes met tu, Allah, sedih gila. Nampak sangat they still have love towards each other, tapi inilah yang dikatakan the price that you have to pay bila terlampau mengejar cita-cita. Their relationship lost, tapi dorang berjaya capai impian masing-masing.

Sedih gila kisah cinta macam ni.
Aku suka tapi at the same time tak suka.
Aku suka sebab kisah cinta dorang ni penuh dengan membagi semangat to each other.
Kau support dia, dia support kau. Nak kata kawan tapi mesra, bukan. Memang bercinta tapi sebahagian besar kisah cinta tu penuh dengan kesungguhan nak tolong each other and nak tengok masing-masing berjaya.
Bila dah berjaya capai impian, takde hujung pangkal tau-tau masing-masing bawak haluan sendiri. Tak gaduh tak apa, tetiba habis gitu je.
Tak berakhir dengan perkahwinan tapi they have created a relationship built on support and trust.
Seolah-olah, dorang ni berjumpa sebab they need each other to get to this place. Tu je.

Orang kata life partner dengan soul mate tu sama.
Sebenarnya tak ya. Lain.

Soul mate tu someone yang serasi dengan jiwa kita.
But he/she doesn't have to be romantic partners.
Dalam kebanyakkan perkara memang ada persamaan.
Kita boleh bercakap apa je dengan dia, sebab dia faham kita.
Soul mate akan support cita-cita kita dan respect pandangan kita.
Dia yang yakinkan kita impian kita betul and always ambil tau tentang progress kita.
Ussually once lesson has been learnt, dua orang ni akan terpisah macam tu je sebab soul mate tak letakkan cinta di tempat pertama. Selalunya kerjaya dan cita-cita tempat pertama.

Life partner pulak dialah kawan, dia lah cinta, dia lah tempat kita bergantung.
And of cos he/she is someone that you are attracted to.
Boleh jadi dia adalan someone yang ada banyak persamaan dengan kita atau boleh jadi juga takde banyak persamaan. Tapi life partner letakkan cinta di tempat pertama.

Boleh jadi pasangan kita sekarang adalah kedua-duanya.
Tapi kalau bukan, tak apa. Kita boleh didik diri sendiri jadi kedua-duanya untuk dia.

Apa yang terjadi kat dunia ni semua ada alasan tersendiri.
Ada orang yang ditemukan dengan kita hanya untuk menginspirasikan kita saja, bukan untuk hidup bersama.
Jadi, jangan terlampau pikirkan benda yang dah hilang, tapi fokus pada apa yang kita ada sekarang.

Katanya "happy ever after" tu sweet ending.
Tapi ramai yang tak tau ada banyak benda berlaku lepas "happy ever after".
Yang specialnya bukan pada "happy ever after" tapi apabila 2 orang tak pernah putus mendoakan each other.
Jadi, kalau kita ada orang yang special dalam hidup, jangan simpan dia dalam hati.
Tapi simpanlah dalam doa sebab doa akan selalu ada dengan dia.
Doakan yang baik-baik untuk masa depan dia walaupun nanti kita bukanlah sebahagian dari masa depannya.

posted by aveo757 @ 3:35 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER