walk on wings, tread in air: Happy 40th Birthday *happynya kauuu* <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Happy 40th Birthday *happynya kauuu*
2017-08-14

SELAMAT HARI JADI KE OMPEK PULUH TAHUN DIANA!

Bye-bye 3 series.
Welkam 4 series.
Kalau ikut umur wafat Rasulullah saw, aku ada balance 22 tahun lagi. Kalau lebih, bonus.
Doakan aku manfaatkan balance yang ada ni sebaiknya.

Birthday aku sebenarnya hari ni, tapi ada yang dah wish semalam, terima kasih banyak-banyak.
Insyallah, aku respond one by one.
Siang-siang ni tak sempat nak respond sebab ofis busy dengan Birthday Sale.
Ni pun bos ai takde kat opis jadi aku ngulor kejap 🤣.

Semalam En Wan bawak pi KLCC, makan-makan lunch.
Aku plan nak ajak dia pi Sunway Piramid je sebab nak cari barang-barang aku.
Tapi dia kata nak pi KLCC jugak. Dalam hati aku entah apa la dia nak cari kat KLCC tu. Jenuh nak rempuh jem. Pastu aku nak pakai jubah je macam biasa, dia suruh pakai seluar. Dia cakap hari-hari gi opis pakai jubah hitam, sp hari ni pakai seluar ngan blouse. Aku pelik gak, ni apehal lak ni tetiba komplen, selama ni tak pernah komplen pun aku keluar ngan dia pakai jubah hitam. Dah la tali pinggang aku mana aku letak tak tau ntah, lagi la malas aku nak pakai seluar. Tapi sebab dia dah suruh tu kan, aku sarung jugak la walaupun kejap-kejap aku tarik seluar ke atas. Dah macam beruk je aku rasa kejap-kejap tarik seluar.

Sampai kat KLCC aku cakap jom la pi makan, aku lapar sebab tak breakfast pun pagi tadi.
Dia suruh aku cari kasut dulu.
Memang aku plan nak beli kasut untuk wedding cousin aku Sabtu depan.
Nak pakai yang 3-4 inci punya kasut.
Tapi yang tu takpela kendian-kendian lepas makan pun boleh. Tapi dia insist cari kasut dulu.



Disebabkan aku tau kasut tinggi macam ni aku takkan pakai dah pasni, jadi beli yang murah-murah je sudah. Ni kat Vincci harga RM89. Lepas aku pakai Sabtu ni, aku jual balik kat blog eh. Kotak pun aku simpan. So sape rasa nak kasut hitam ni, standby pelis. Tapi nampaknya orang sebelah aku tu dok jeling je kasut aku. Teringin ke? 😂😂



Patut la suruh aku cari kasut dulu. Rupanya bunga yang dia order belum sampai lagi kat restoran.
Ini bunga yang florist whatsapp kat dia bila dah sampai. Masa ni of cos kitorang tak sampai lagi.

Cuma aku tak sangka dia akan spend duit untuk bunga macam ni hanya kerana aku pernah cakap aku suka pesen bunga gubah macam ni. Mahal gila! Aku pun tak tau pesen macam ni mahal macam tu. Kalau tak, mati hidup balik aku takkan cakap. Dah satu hal aku tak tau apa nak buat dengan gubahan ni. Nak buang sayang, nak peram sampai bila pulak. 

Cuma dari semalam aku dok belek belon-belon kat dalam belon besar tu. 
Camana dia masukkan belon kecik tu dalam belon besar eh?



Lepas beli kasut tu aku ajak dia pi makan. Dia kata dia nak makan Thai food. Masa ni lagi sekali aku pelik. Sebab setau aku, dia takkan makan Thai food for lunch. Selama ni kalau aku ajak pi Absolute Thai waktu lunch, dia takkan nak punya. Dia cakap Thai food ni makan waktu malam baru sedap. So bila dia kata dia nak makan Thai food untuk lunch, again aku pelik. Tapi aku memang malas nak argue sebab mood aku mood baik nak shopping semalam jadi aku ikut je.

Bila waitress tu bawak kitorang pi meja, aku macam always la, blur lagi. Padahal meja dah depan mata. Sebab waitress tu bawak pi meja yang ada 2 kerusi je sedangkan aku bawak Rayyan, so aku macam tunggu nak bercakap aku nak kerusi extra, baru nak bukak mulut tetiba......."Eh, ada belon la ,Ma!", Rayyan berbunyi. Masa tu baru aku nampak belon tu atas meja and pastu nampak En Wan senyum. Laaaaaa...buat surprise rupanya. Mujur ada Rayyan, kalau tak, agaknya sampai dah duduk baru aku perasan belon tu. Padahal belon tu gabak kot.



Memandangkan saya nampak dulu, jadi saya lah yang layak duduk tepi belon ni.
En Wan kata dia tak plan nak bawak Rayya, ingat nak berdua je ngan aku. Lepas makan nak layan movie. Sekali aku pagi-pagi dah bagitau Rayyan nak ajak dia pi cari kasut. Hahaha, kesian laki aku. Plan kurang menjadi nampaknya. Eh takpe, malam ni pun bolehhhhh nak tengok movie.



Rayyan baca ni pastu terkejut "Ma! Ada nama Kak Jannah la dalam kad ni"



Appetizer boleh tahan sedap.
Semua sedap cuma popiah tu aku prefer mak mertua aku punya popia.
Fish cake Chakri lagi best dari fish cake Absolute Thai.



Red seafood tomyam ok boleh tahan jugak. 
Boleh celen Absolute Thai cuma Absolute Thai lagi berdesing pedas dia. 



Ayam pandan feveret Rayyan. Dia yang order ni.
Sedap, tapi ayam dia kecik. Lagi best Absolute Thai punya ayam pandan.



Garoupa sweet sour - yang ni agak out sikit.
Sebab aku dah biasa makan garoupa sweet sour Absolute Thai jadi aku tau dorang punya wayyyyyyyyy better than this.
Yang ni tak crunchy. Kalau absolute tu gila crunchy. Best.
Ikan dia sampai lambat pulak tu, by the time sampai kitorang dah kenyang makan lauk lain, so rasa sikit and balance tapau.
Balik rumah untuk dinner aku goreng semula masak sweet sour cara aku pulak.



Tengah sembang-sembang dah plan nak balik tetiba bergema satu restoran orang nyanyi Happy Birthday. Bila nampak the managers and waiters berarak arah ke meja aku, aku boleh pulak toleh belakang tengok sape punya besday. Kahkahkah. Rupanya meja aku. Dorang buatkan puding gula melaka with mangga. Wei yang ini memang sedappp! Walaupun kenyang, tetap aku gagahi jugak balun satu persatu. Barulah nampak hikmahnya tak jumpa tali pinggang. Terus ketat seluar aku pastu. Mbhahaha.



Yang ni sedap.
Puding sedap. mangga pun manis-manis.
Lain kali bagi pulut mangga ya, dik.



Lepas tu masuk Parkson jap beli barang sikit.
En Wan kena angkut belon tu ke hulu-hilir.
Yang selisih semua dok pandang-pandang dia.
En Wan cakap "Mesti dorang pandang tu sambil cakap yang ni baru betul Hero seorang Cinderella!"

HAMBIK LAHHHHH.



40 tahun sudah.
Tua bersama-sama lah kita, amin.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Hari ni sempena besday aku, aku buat Birthday Sale untuk GreenAard and Fleur by Mrs Him.
Nak tengok harga sale PLEASE KLIK SINI.
Promosi ni start hari ni sampai 18 Ogos saja. 5 hari only.

Kalau korang klik link tadi selain dari boleh tengok harga, ada link terus ke whatsapp admin GreenAard.

Ataupun, isi form kat pop-up window, nanti kitorang reply.

Kat bawah ni aku nak tunjuk satu testimoni mahal sekali.
Testimoni dari bos ai sendiri le apa lagi.



En Wan memang ada kulit yang berlubang-lubang sikit kesan bekas jerawat zaman muda dulu. Memang boleh nampak kulit muka dia kasar sebenarnya. Dari zaman muda macam tu. Bila dah tua ni lagi la nampak ketara sebab kulit pun dah semakin tua. Gambar kiri tu aku ambik Ogos tahun lepas. Masa ni sesaje ambil sebab ingatkan nak jadikan dia guinea pig untuk Cleansing Bar (sebelum tukar ke bentuk gel). Tapi sebab dia takde masalah jerawat, hanya bekas jerawat, so kitorang test produk tu kat muka orang lain pulak. But gambar ni aku tak pernah terfikir nak delete pun.

En Wan start guna Cleansing Gel 2 bulan lepas. Masa tu kebetulan pencuci muka dia dah habis. Dia belasah guna Cleansing Gel ni je. Lama-lama dia kata "Muka abang jadi lembutlah sejak guna sabun GreenAard ni" (sendiri punya produk tapi baru tau keberkesannanya padahal orang lain lama dah tau).

Pagi ni aku tergerak nak ambik gambar dia comparekan dengan gamba lama yang aku ambik tu.
Bila compare, memang nampak kulit dia makin licin. Patut la dia kata kulit dia makin licin.
Alangkan kulit lelaki umur 41 macam En Wan ni pun boleh jadi baik, apetah lagi kulit korang-korang yang muda ni, especially kulit pompuan. Kulit lelaki memang 25% lebih tebal dari pompuan jadi tak heran la kalau kulit lelaki lebih lambat heal. Pompuan lain, dia punya skin thickness kekal until dia reach 50 years old. So kalau pompuan yang ada masalah skin, selagi korang belum cecah 50, rawat sekarang.

Cleansing Gel GreenAard ni natural produk.
Produk natural kesan dia SLOW BUT STEADY AND SAFE.
Testimoni paling baru, kulit En Wan ni buatkan aku yakin, kalau constant guna, kulit berlopak pun boleh jadi baik.

Beli now masa tengah Birthday Sale ni.



posted by aveo757 @ 11:29 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER