walk on wings, tread in air: Art school and open house <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Art school and open house
2017-07-17

Last week GreenAard ada buat contest geli-geli untuk menang Nutrijuice.
Saje je nak merehatkan minda, jadi kita buat contest.
Ramai yang share and komen tapi ada yang tak cukup syarat.
Ada yang share tapi tak set to public jadi kita tak dapat lihat post yang korang share tu.
Ada yang share tapi tak komen.
Ada yang komen tapi tak share.

Ok, boleh dengar siapa nama pemenang dalam video ni :




Ok jadi kesimpulannya, pemenang Nutrijuice :

1. Zunaidah Zahudi
2. Ida Haryani
3. Azreena Abu Bakar

Kita akan retrieve nama korang dalam sistem, sekiranya nak bertukar alamat, please whatsapp 012-7728976 atau PM FB GreenAard. Kalau tak, kita pos ikut alamat yang sedia ada dalam sistem.

Ok now cerita weekend.

Raya.
Dulu kalau pi beraya, sibuk nak bergambar.
Habis rumah orang punya buffet aku snap satu-satu.
Now, datang untuk makan je. Sebab henfon aku dah sepenuhnya milik Rayyan.
Elok macam tu, biar tenteram aku makan. And dia pun tak berkuntau.
Jadi, gambar memang limited sangat.




Yang follow IG aku dah tau cerita pasal baju-baju yang aku pakai ni.
Kan hari tu aku cakap aku takde baju raya tahun ni, kan?
Sebenarnya aku ada 5 helai 'baju raya'.
Tu pun baru perasan Sabtu lepas masa nak gi beraya, pilih-pilih baju dalam lemari nampak eh ada baju yang aku tak tau pun kewujudannya.

Aku beli kain untuk buat baju ni kat Vietnam (Vietnam silk) tahun 2015 sebelum aku pi umrah.
Lepas balik Vietnam terus pi tempah tapi lupa nak ambik.
Pi umrah Dec 2015, balik dari umrah aku dah start pakai jubah, terus kepamkan baju kurung ni dalam lemari mak mertua aku sampailah Sabtu lepas baru perasan baju ni. Mujur lah tak buruk dalam simpanan. Sedang elok lah baju ni pun jenis tak payah bergosok, zasssssssss terus sarung. Eh muat lagi. Ok cun. Jom jalan beraya.

Gambar 4 & 5 tu gambar hari Sabtu, jalan beraya rumah sedara-mara En Wan. Si Rayyan terlampau bangga dengan baju art school dia sampai taknak tanggalkan baju, gi beraya dengan baju skolah tu je.

Gambar 1-3 gambar semalam.

Gambar 1 : rumah tokey Ephyra, Miza. Kat KL.
Gambar 2 : rumah blog reader, Nurul. Kat Putrajaya.
Gambar 3 : rumah kawan satu uni, Cheq, tokey Oohmybags. Kat Puncak Alam.

Nampak tak betapa gigih aku ukur jalan dari satu hujung ke satu hujung?
Lepas tu balik rumah migrain.
Rayyan pagi ni terus demam. Agaknya penat campur berpanas.

Ada 2 lagi jemputan aku tak dapat datang. Dua-dua dari blog reader.
Minta maaf banyak-banyak. Memang dah kepenatan sangat, plus migrain. Aku ni kulit je kelabu, tapi kalau berjemur bawah panas memang cepat migrain.

Minggu depan ada satu lagi round, nak kena susun jadual baik-baik.
Aku pun dah kalut mana satu nak pi ni.

Open house rumah aku?
Oh, tahun ni En Wan kata open house akan dibuat lepas raya.
Sebab rumah aku macam tongkang pecah sekarang. En Wan bulan-bulan raya baru sibuk nak renovate sini sana. Orang lain bulan raya rumah dah siap segala, dia bulan raya baru nak baraikan semua. Jadi, insyallah lepas raya lah. Sama-sama lah kita berdoa ya. Bukan apa, laki aku ni punya 'lepas raya' boleh jadi tahun depan.

Lagi satu, aku nak share pasal ni.
Gambar ni aku ada share kat IG, ada yang tanya pasal skolah yang Rayyan masuk ni.




Aku masukkan Rayyan kat Global Art Putra Heights 2 minggu lepas.
Redza dulu pun aku masukkan kat art school jugak tapi Da Vincci. Rayyan masuk tempat lain la pulak, tukar angin. Dia kan kuat menghabiskan kertas aku, habis dia contengnya. Kalau pensil kaler tu 27 kotak setahun kot. Asal pi popular je mesti beli kaler. So kitorang masukkan dia kat skolah ni. Alhamdulillah nampak seronok. Sekolah tu seminggu sekali je, dia question aku pulak apesal skolah ni sehari je skolah rendah sampai 5 hari? Aku jawab skolah rendah tu PREE, skolah art ni BAYOR! Cantek muka kau nak hari-hari?

Skolah ni ada a few classes. Ada yang lebih kepada artwork, ada yang drawing, ada yang coluring.
Aku ambikkan Rayyan colouring class dulu. Nanti bila dah habis class ni kalau dia nak continue aku try ambikkan artwork pulak sebab Rayyan ni macam suka main ngan gunting and gam.



Week 1, first class.



Week 2, second class.

Nampak ada improvement sikit teknik colouring dia.
Untuk class ni pakai oil pastels.

Masa register dia provide beg, album untuk isi semua hasil kerja, buku mewarna, oil pastels 48 colors, pencil case dan alatan artwork, baju and beg macam kat bawah ni :



Untuk registration RM650. Tapi lepas tu bulan-bulan RM150.
Dah dia minat arah ni, aku masukkan je lah arah ni. Mana tau boleh jadi kemahiran yang boleh dia jadikan kerja satu hari nanti.




Ni aku nak tanya ni awat korang yang beli GreenAard ni taknak redeem point eh? Aku risau je kot ada yang tak reti nak check point atau ada yang tak tau menahu dorang dapat point. Pount boleh start redeem bila dah cecah 600 point. Ni ada yang dah sampai beribu point masih tak redeem lagi ni. Kalau tak tau camana nak check point, whatsapp 012-7728976 ok?






Nak dapatkan diskaun ni, please SHARE POST INI


posted by aveo757 @ 12:29 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER