walk on wings, tread in air: Bezanya Rayyan and Redza belajar <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Bezanya Rayyan and Redza belajar
2017-01-22

Kalau siapa follow IG aku, mesti tau IG aku penuh dengan gambar makanan.
Sikit-sikit aku snap gambar makanan.
Itu je lah cara paling mudah nak update IG pun 😆.
Semalam, aku gi makan kat tempat feveret dan tempat paling dekat dengan rumah - Absolute Thai.
Lagipun ini je lah cara nak umpan mak mertua aku keluar berjalan.
Mak mertua aku dah tak berapa suka merayap ikut kitorang pi berjalan. Sanggup dia duduk rumah sorang-sorang. Dah semakin tua kan, penat agaknya.
Sebab tu lah kitorang pun dah jarang nak berjalan ke mana-mana sebab mak mertua aku tak berapa nak berjalan sekarang. Jadi, umpan paling mudah adalah bawak dia pi Absolute Thai. Dia suka makan kat sini.

Aku pun suka makan sini sebab tomyam dia.
Aku lom penah jumpa lagi tomyam sesedap Absolute Thai. Takleh celen sini.
Ayam pandan dia pun sedap.
Aku rasa aku dah semakin terer makan pedas. Dulu, kalau makan tomyam kat sini, semangkuk kecik tak abis. Gigil-gigil tahan pedas. Air kalau boleh 3 gelas order untuk aku sorang.
Tapi slowly, aku dah boleh tahan pedas.
Semalam makan tomyam tambah 2 kali, air segelas tak abis. Haaaa, terer tak aku?
Mak Aji pun agak kagum dengan aku. Aku boleh lanyak siakap tomyam yang dia masak + udang cili api + sambal bilis dia tanpa minum air.
Malam kelmarin kan aku makan tomyam Maggi dalam cup.
Selalunya, aku akan minum air berteguk-teguk, last-last maggi tak abis sebab kenyang air.
Hari tu aku selamba bedal tomyam siap hirup kuah sampai licin pastu naik bilik terus tido, tak minum air lansung.
Walaupun ada yang kata tomyam tu tak pedas, tapi dulu aku makan tomyam tu rasa pedih okeh.
Kira ada peningkatan lah ni.



Ceritanya, aku yang nak makan sini sangat.
Dari lepas opis semalam, aku cakap kat En Wan meh le kita lunch kat Absolute Thai.
Tapi En Wan kata seafood tak best kalau makan tengahari, makan waktu malam baru best.
Balik opis tanya mak "Mak nak makan apa tengahari ni?"
Mak cakap dia kenyang lagi makan roti telur pukul 11 pagi.
Ok set! Takyah masak.
Aku tengok esbok ada fries, ada sotong frozen, ada sosej - ok anak-anak, pandai-pandailah bawak diri ya. Mak kau nak sambung siapkan keje.
Sekali Mat Cool lalu.
Maka semua semalam lunch dengan eskrim Mat Cool. Pheww, settle!

Dengan semangatnya malam semalam pi Absolute Thai order segala tok nenek, sekali nasik mentah pulak.
En Wan yang mula-mula sekali makan, baru satu sudu dia cakap "Mentah lah".
Kebetulan meja sebelah pun baru sampai makanan dia, dia pun panggil waitress bagitau nasi mentah.
Nak tunggu nasi baru lagi 15 minit. Lauk dah sampai. Laki aku ni pulak tak boleh kalau makanan tu sejuk, nanti lagi dia terus taknak makan.
Jadinya, ratah je lah lauk.



Hanya Redza je bedal sepinggan nasi mentah. Bukan kira dia ni. Janji dia kenyang. 
Seb baik sejenis perut kental.



Ni pun sama, aku cakap nasi ni mentah dik, tunggu jap lagi nasik sampai.
Oh taknak tunggu. Dia kata nasik dia ok. Oklah gasakk.



Kembang benar muka Redza bila duduk sebelah bapak dia. 
Kalau ambik gambar dengan maknya barulah nampak setara. 😂


Semalam petang, En Wan keluar pi jumpa kawan, so aku take over ajar Rayyan.
Sambil melayan dia blaja tu aku sembang-sembang ngan Rayyan.
Aku letak video-video ni kat instastory semalam petang, berjujuk mesej masuk semua membahankan aku. Kemain suka sorang-sorang gelakkan aku, kan? Ni aku letak video ni kat sini sebagai memori di masa depan :


video


video


video


video


video

Takpelah nak.
Mak memang dah lama muhasabah diri bab kulit ni.
Bertahun pakai whitening tak jalan. Janji tak berkerak dah lah.
Seb baik lah dark a little bit tau. Kalau dark forever, aku pindah Angola.

Oneday I'll miss moments like this.
Takyah pikir jauh sangat lah, tengok Redza sekarang je pun dah rasa rindu zaman dia kecik dulu.
Seb baik aku banyak jugak ambik video Redza time kecik dulu.
Tapi Redza ni tak banyak cakap macam Rayyan.
Redza ni perangai banyak ikut En Wan - senyap dan suka buat hal sendiri, tapi fizikal banyak ikut aku.
Rayyan ni perangai banyak ikut aku - kuat bercakap dan kuat berangan tapi fizikal banyak ikut En Wan.

Bila tengok balik video Redza study masa umur 4 tahun dulu nampak nau beza ngan Rayyan.
Rayyan ni tengah study pun boleh ajak aku bersembang, tapi Redza kalau tengah blaja memang dia blaja je. Ni video Redza blaja study kat rumah masa umur dia 4 tahun. Mahap la, dulu pakai henfon murah je, video pun kabur :


video

Korang yang masih boleh beranak lagi, beranak la oii.
Aku ni pakkal tak boleh beranak lagi, kalau tak, dah 4 agaknya anak aku.
Seronok melayan budak-budak time umur-umur macam ni.
Esok dah panjang berbulu macam Redza ni dah lain pulak cara kau nak melayan dia.
Semalam pi Popular masa nak bayar tengok Redza beli buku Guiness World Record Gamers Edition dan Top 10 of Everything - tebalnya buku kau ni. Boleh habis ke.
Halahhhh, dulu kau nak sebut FAMILY pun berbuih aku ajar. Balik-balik dia sebut payneli payneli payneli. Dah besar ni pandai pulak baca buku tebal. Rindu aku nak dengar payneli tu.
.
.
.
.
.
.
.

New gift 😎 esok.
Pengguna GreenAard, pastikan esok pukul 10am bukak FB GreenAard, ok?





W3Schools W3Schools W3Schools W3Schools

posted by aveo757 @ 11:20 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER