walk on wings, tread in air: Bodoh yang tak dapat dijelaskan. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Bodoh yang tak dapat dijelaskan.
2016-11-08


Sape follow FB aku mesti tahu status aku up ni last week.
Dan siapa yang follow blog aku dari dulu, mesti tau kes aku ngan exbf ni.
Kawan-kawan aku apetah lagi.
Ok, taknak cerita pasal exbf.
Nak cerita pasal kebodohan je.

Aku tak realize aku adelah sama bodoh macam watak Neelofa dalam cerita Mr Pilot tu.
Masa tengok part dia melayan model lelaki tu, aku menyumpah-nyumpah.
Bila En Wan sound aku balik and ingatkan aku yang aku pun lebih kurang bengap macam tu jugak, hmmm...baru aku sedar.
Betul lah, aku pun sama bodoh macam tu gak dulu.
Tapi rasanya aku lebih bodoh lagi.
At least Neelofa tu tak kena bantai.
Aku dah kena bantai pun still lagi nak care kat exbf.
Kalau cerita aku ni dibuat drama, kau letaklah pelakon paling hensem dan paling cun sekalipun, rating dia aku rasa 25 orang je. Sebab orang pun naik menyampah apesal pelakon pompuan ni karakter ni bodoh sangat?

Aku boleh bayangkan, agaknya macamana aku bengang dengan watak Neelofa dalam cerita tu, macam tu jugaklah agaknya kawan-kawan aku bengang dengan aku dulu.
Neelofa tu kawan baik dia sorang je. Kalau bodoh pun lojiklah.
Yang aku ni kawan-kawan yang tolong aku, nasihatkan aku, siap sorokkan aku lagi - ramai kot.
Punnnnnn bengap jugak.

Sometimes, bila tengok cerita macam ni, orang akan question balik "Apesal bangang sangat??".

"Tak lojik gila!"

"Yang kau diam tu kenapa, kau tampar je lah!"

Ingat lagi masa aku tengok Mak Aji melayan Bawang Putih Bawang Merah (yang sinetron Indonesian tu), kemain lagi dia marah depan TV "Apa yang susah sangat kau nak cakap ni? Kau tampar je mak tiri kau tu kan senang!".

Tapi percayalah, kebodohan sebegitu memang wujud.
Aku antara living proof yang pernah melalui kebodohan macam tu.
Tapi masa tu aku tak rasa aku bodoh.
Aku rasa aku cuba mengawal keadaan.
Sama macam si Neelofa tu, dia mengawal keadaan.
Dan dia rasa benda tu tak penting untuk orang lain tau sebab taknak menyusahkan orang lain.
Sebab tu banyak perkara dia tak bagitau, termasuk husband dia.

Sama macam aku dulu.
Dalam keadaan genting pun, aku tetap tak bagitau sesape, not even parents aku. Apetah lagi kawan-kawan.

One, aku rasa masalah tu bukan masalah orang lain. Aku taknak kawan-kawan aku tanggung masalah yang bukan masalah dirang.

Second, aku terpikir, kalau aku cerita pun ada orang kisah ke?

Third, aku malas nak bercerita.
Sebab bila kita start bagitau kat orang lain tentang masalah tu, kita kena cerita dari awal.
Part tu yang aku malas, sebab banyak benda nak kena cerita. Letih la. Nak pulak kalau sampai 3-4 orang bertanya, letih nak ulang benda yang sama.

Disebabkan malas nak kaitkan masalah sendiri kat orang lain, aku opted untuk teruskan membodohkan diri. Aku settlekan semua sendiri. Walaupun masalah dia nak bunuh diri tu takde sangkut-paut dengan aku tapi bila dia bagitau hanya pada aku yang dia nak bunuh diri, secara tak lansung itu jadi masalah aku.

Kalau orang yang takde sangkut-paut dengan keadaan mesti akan kata "Eh pegi mampus la dia nak bunuh diri ke apa ke, kau kisah apa?"

Well, kalau yang nak bunuh diri tu 2 pupu jiran aku, memang aku tak ambik port la kan.
Tapi yang nak bunuh diri ni someone yang aku sangat kenal, pernah rapat, kenal mak bapak.
Of course perasaannya lain, walaupun dah takde rasa suka. Tapi rasa perihatin tu tetap ada.

Bila En Wan sound aku bodoh-bodohkan watak Neelofa tu, aku terpaksa agree dengan dia.
Macamana aku bengang dengan kebodohan Neelofa, rupanya macam tu lah agaknya dia bengang dengan kebodohan aku dulu. Tapi sebab aku adalah someone yang dia care, jadi dia bertolak ansur.
Sama macam bertolak-ansurnya aku dengan exbf. Walaupun dia ugut nak bunuh diri lah apa la, aku, memang sakit hati, tapi aku ikutkan je rentak dia sebab aku care.

Seriously, now, kalau aku dengar mana-mana kes bercinta sampai nak bunuh diri, jawapan aku - pegi lah mati!
Orang kalau nak bunuh diri, dia senyap-senyap je buat keje.
Takde de dia sibuk nak bagitau orang aku nak mati la, aku nak terjun bangunan la. Itu acah-acah je.

Bak kata kawan aku "Ko ingat dia betul-betul ke nak bunuh diri? Aku nak tengok bila dia nak mati tu. Takkan punya lah!"

Rupanya betul pun.

Kalau ada kes makwe cakap "I nak keluar dengan lelaki lain!"

Biarkan je.
99% yang cakap macam tu, bukan buat pun.
Saje je nak tunggu kau pujuk.
Kalau yang 1% tu buat lagi bagus. Kat situ kau dah tau layak ke tak buat bini.

Sama la macam bini acah-acah ngan laki "Awak kalau tak balik, saya tinggalkan rumah ni. I leave I swear!"

Hoih, kau nak lari kau lari je la.
Tau tak kita akan lebih sakit hati bila kita kata nak lari tapi dia buat dek?
Baik kau lari je dulu. Kalau dia nak cari, dia akan cari. Kalau dia tak cari, kau balik lah. Mbahhahahah.


posted by aveo757 @ 11:56 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER