walk on wings, tread in air: Kaitan berak-berak dengan berat badan. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Kaitan berak-berak dengan berat badan.
2016-08-12

Sape suka timbang berat badan lepas keluar dari toilet?
Aku tak pernah buat lagi so far. Takde keje. Tapi aku tau ada yang jadikan itu sebagai habit.
Lagi satu, ada yang beranggapan kalau makan pil kurus, semakin kita berak semakin cepat badan kurus. After a while, bila dah takde rasa nak buang-buang air macam selalu, terus rasa risau. Rasa macam ubat tu dah tak efektif pada badan.

Sebenarnya, pooping tak memberi kesan yang besar pun dalam penurunan berat badan.
Rentikanlah keje menimbang berat lepas memerut.
Cara menimbang tu salah konsep.
Yang betulnya adalah setiap pagi, timbang berat badan pada waktu yang sama.
Kalau waktu nak menimbang tu terasa nak buang air, pi buang air dulu. Memang scale tu akan nampak penurunan sikit. Tak banyak mana pun. Tapi kalau ko tak terasa nak buang air but ko paksa jugak semata-mata nak bagi scale tu nampak cantik sikit, yang tu tak payah. Jangan dipaksa-paksa kalau dia taknak keluar. Karang buasir dah satu hal pulak.

Jangan risau kalau lepas makan GreenAard after a while, korang dah tak kerap ke toilet macam selalu. Mula-mula tu memang ada toilet frequent sikit sebab fiber yang banyak dalam GreenAard akan tolak poop kau untuk bergerak. Lama kelamaan dah semakin kurang ke toilet sebab usus kau dah detox, pergerakan usus dah semakin lancar, jadi mungkin sehari tu 2 kali je instead of 4-5 kali.
Jangan gabra kalau tetiba esok pagi kau berak sekali je. Lojik la tu, usus dah lancar. Selama ni walaupun ko hari-hari je toilet, tapi masih belum cukup laju lagi pergerakannya.

Meh sini aku tunjuk bagi senang paham :



4% je pun lemak yang keluar dari setiap najis kau.
Tak banyak mana.
Janganlah happy sangat kalau setiap hari berak sampai 10 kali lalu membayangkan kau dah kurus 2kg sehari.
Dan jangan terlalu risau kalau hanya berak sekali sehari je.
Yang patut risau kalau seminggu sekali pun tak berak. Ok yang tu memang problem. Itu menunjukkan usus kau ada masalah.

Tapi, semakin susah kurang kau buang air besar, memang semakin lambat berat kau turun,
Sebab badan kau dipenuhi dengan berat yang merepek-repek like air (mostly) dan gas.
Perut jadi bloated satu macam.
Badan pun jadi lemah dan efek metabolisme kau jadi too slow.
Sebab tu bila kau hari-hari buang air besar, badan lagi senang nak turun sebab metabolisme kau bergerak dengan normal.
Masa aku kecik-kecik dulu Pak Aji selalu cakap "Pagi-pagi kena latih bontot untuk berak sebelum mandi"
Puas lah aku meneran macam nak gila tak keluar-keluar gak. Sebab dulu aku selalu berak malam.
Bontot aku tak reti nak memerut pagi-pagi.
Pak Aji kata kalau takde rasa nak berak pun duduk je atas toilet bowl tu secara rutin, lama-lama nanti bontot dah terbiasa, last-last dia berak jugak.
Sumpah aku tak reti style memaksa berak macam ni.
Rupanya ada kaitan dengan weight loss.

Walaupun najis kita tu hanya 4% saja lemak, tapi kalau hari-hari kita buang air besar, kita lebih senang nak kurus secara natural. Sebab bila hari-hari buang air besar, itu menunjukkan usus menggerakkan najis secara konsisten, dan metabolisme badan berlaku. To some people, dia maintain weight disebabkan ini. Apabila kita blaja untuk 'membuang' dengan konsisten at least 1-2 kali sehari, secara tak sedar, kita get rid of selulit, berat badan, asid reflux, sakit kepala, gas, sembelit, sindrom usus and banyak lagi.

So, jangan risau sangat kalau awal-awal guna GreenAard ko berak macam nak rak, after a while dia dah jadi normal call. Jangan susah hati. GreenAard berfungsi dengan cara yang lain.

Ni salah satu feedback tentang berak-berak :




Agaknya, dia ambik 4 kapsul, tapi macam tak nampak kesan, lantas mengambil 6 kapsul.
Takde masalah.
Dalam instructions pun kita allow 4-6 kapsul sehari, sekaligus.
Tapi 4 kapsul sebenarnya dah memadai.

Kalau 6 kapsul tu membuatkan kau lemau asik keluar masuk toilet, then cukup dengan hanya 4 kapsul saja. Jangan menyeksa diri, karang melecet bontot.
Tapi jangan pulak risau bila nanti toilet frequent tu berkurang. Asalkan hari-hari membuang, dah kira ok. Sebab GreenAard bukan bertindak berdasarkan berapa banyak kita buang air besar.

Tapi tang bagi rasa kurang lapar tu memang betul.
Itu memang dah dikaji secara saintifik pun.

Baru tadi staff aku tanya pasal glucosamine.
Siapa sini ada ambik glucosamine?
Ada sorang pengguna ni dia dah beli GreenAard lepas tu baru dia bagitau yang dia ada ambik rutin Glucosamine untuk radang sendi.
Aku mintak dia stop terus GreenAard.
Sebab Glucosamine ni yang akan buatkan badan kau naik. This customer kata sejak ambik glucosamine badan dia naik 30kg. Sampai dah pakai tongkat. Kesian aku dengar.
Stop GreenAard dulu sebab ia takkan membantu since ada ubatan yang trigger weight gain.



Ehem...ehem.
Sempena dengan besday aku Ahad ni, jadi bos aku nak bagi diskaun price untuk pengguna dan bakal pengguna GreenAard GC Plus.

GREENAARD GC PLUS only.
Nutrijuice tak masuk dalam ini cerita.

Harga seperti di dalam gambar.
Cara pembelian hanya kat Whatsapp.
Efektif Ahad ini saja.
Bayar Sabtu tak terima harga diskaun ya.


Bos I baik hati.
Dia yang bertungkus lumus carikan hadiah ni.
Agent Appreciation Gift.
Tak tau siapa dapat. Tunggu je lah nanti.


posted by aveo757 @ 10:52 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER