walk on wings, tread in air: Abang angkat <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Abang angkat
2016-08-24


Weekend lepas takde keje, aku stay up malam-malam nak tengok video-video yang aku download dan dibiarkan berkepam dalam laptop sekian lama. Terpandangkan tajuk Love, Supermoon. Oklah, jom tengok.

Tak sangka pulak cerita ni best.

Maybe sebab cerita ni bermula dari zaman skolah membawak ke zaman kerja, so aku rasa close sangat dengan style cerita macam ni.
Sepanjang tengok cerita ni, aku asik teringat kawan-kawan aku kat U.
Tak semena-mena rindu. Padahal whatsapp memang whatsapp, tapi kalau boleh nak repeat je moment-moment zaman blaja dulu.
Tetiba aku nangis bila tengok cerita ni.

Cerita ni buatkan aku realized kenapa aku tak ada kawan rapat yang baru, baik di zaman kerja mahupun kat media sosial/blog.
Sebab aku masih close dengan kawan-kawan lama. Kawan-kawan zaman blaja.
Kalau aku hang out pun memang dengan dorang-dorang ni jugak.
Rasanya boleh kira dengan sebelah tangan je la aku hang out dengan kawan-kawan baru. Entah, maybe aku dah tak reti nak berkawan kot. Masih selesa dengan kawan-kawan lama.

Cerita ni fokus kat 2 group.

Satu group tu ladies - 3 orang kawan dari skolah yang sama, stays together, apa-apa gosip pun dorang diskas sama-sama sampai la dah beranak-pinak.

Another group tu the guys pulak - 2 orang lelaki yang bertaraf senior kepada group ladies ni tadi. Yang sama-sama kawan rapat dari skolah sampai dah ada family.

Bila aku pikir-pikir balik - haah la. Sampai skarang kalau nak bergossip memang aku gossip dengan member-member aku ni je. Kalau nak tau apa-apa apa cerita sensasi pun budak-budak ni la yang bagitau. Kalau nak berpeleseran pun memang ngan muka-muka ni jugak.

Whatsapp grup geng aku ni nama nya "The Dusty Pink Tits".
Ko ada nama grup macam ni?

Kisahnya sebab dulu zaman blaja, aku ngan sorang lagi member aku check kaler nipple masing-masing.
Ko punya kaler apa?
Aku punya kaler ni.
So disebabkan scene check kaler tetek tu masih diingati, maka aku abadikan ke dalam nama grup whatsapp. Hahaha.

Love, Supermoon ni ala-ala filem Love, Rosie gak.
Cuma Love, Rosie tu cerita tentang 2 orang kawan, sorang laki dan perempuan, yang so close dari zaman blaja sampai ke kawen. Every story they share together, takde secret.

Dalam Love, Supermoon ni, scene awal tu tentang abang angkat-adik angkat.
Biasa la kan, zaman skolah dulu kan memang ada je fenomena angkat-mengangkat.
Sebenarnya konsep abang angkat ni lebih kurang macam konsep nak potong line je. Apa ko ingat aku tak tau tektik korang?
Yang pompuan dah ada balak.
Yang si abang senior nak potong line takut dikatakan tak gentleman, lalu offer diri nak jadi abang angkat.
Kan ke lain tu abang angkat ngan balak, ye tak?
Abang angkat lebih kepada protector - kononnnnnnnn.
Balak is balak la.
Padahalllll.

Sedihnya, aku tak pernah ada abang angkat kat skolah.
Takde sape nak angkat aku. Mentang-mentang aku kelabu.

Budak-budak cun yang lain tunggu masa je cikgu pilih untuk buat announcement dari kelas ke kelas. Untung-untung dapat masuk ke kelas abang angkat. Tak pun masuk ke kelas crush. Boleh la eye contact seminit dua. Malangnya, ko tak dapat the chance.
Sebab cikgu pun tak bodoh okeh.
Dia tau kalau hantar yang cun-cun ni buat announcement dari kelas ke kelas, akan mengundang kegelenyaran di antara sebiji buah dan sebiji bijik.
Jadi cikgu hantar yang muka berkerak-kerak pi buat annoucement.
Aku selalu jadi mangsa.
Aku suka je. Sebab walaupun aku takde abang angkat, tapi aku tau abang mana aku aku aim. Kah Kah Kah.
Jadi, dapat masuk kelas abang tu pun jadiklahhhh. Dia tak pandang aku pun takpe. Apa aku kisah. Janji aku dapat pandang dia.
Tapi, setiap kali masuk kelas ke kelas, aku rasa macam takde sape pulak nak dengar announcement aku. Binawe.
Semua buat muka selenga je pandang aku bagi announcement.
Ada tu pandang pun tak, tekun je menulis sambil dengar. Kuang haja.

Konsep abang angkat adik angkat kat skolah ni selalunya untung kalau muka kau cun.
Kadang-kadang tu sampai 3-4 orang berebut nak angkat kau.
Padahal kat rumah ko ada 3 orang lagi abang yang kau buat lekeh tapi kat skolah gatal bijik nak accept 4 orang abang lagi. Eh.
Ada tu, abang angkat dia setiap tingkatan pun ada.
Abang angkat Form 2, Form 3, Form 4. Macam haremm je. Motif?

Tapi takpelah kan.
Itulah untungnya orang kalau cun. First day lagi dah ramai yang offer nak jadi abang.
Aku toksah kata nak tunggu dapat abang angkat, aku offer diri jadi kakak angkat pun orang taknak.
Ternyata, nak jadi akak angkat pun kena cun. Kalau tak, adik angkat taknak.

Ada sesetengah skolah asrama yang campur laki pompuan, penah berlaku, kat ampaian baju asrama putera tiba-tiba ada baju pompuan. Rupanya abang angkat tolong basuhkan baju adikkkkkkk. Alolololo, suwitnya abanggg. Lempang karang!

Aku memang takde sape nak ambik jadi adik angkat.
Tapi aku tak kisah pun sebenarnya.
Kawan-kawan sekelas aku pun ramai je ada abang angkat. Takde hal.
Cuma ko jangan menggeletis sangat lah. Aku bukan dengki, tapi aku geli.
Ada pulak jenis adik angkat yang jeles bila ternampak abang angkat makan ABC ngan awek. Terus nak balik jam-jam tu jugak. Musibat betul. Aku dah datang jauh-jauh ni nak pi makan ABC sekali dia nampak abang angkat dia tenet, dia taknak makan pulak.
Hat ni yang aku berbulu.

Dah namanya pun adik angkat.
Adik angkat tu maknanya spare. Kau tu spare je.
In case dia break ngan awek dia, baru kau masuk.
Selagi tak break kau duduk je la kat tepi layan feeling sorang-sorang.
Ni tak.
Dah tau kau tu adik angkat lagi nak sentap nampak abang angkat bertenet.
Kalau aku hempok ngan mesin ABC tu karang satu sen tak guna.

Trend angkat-mengangkat zaman skolah ni masih lagi ada. Aku yakin ada.
Itulah antara 'sweet'nya zaman skolah.
Yang takde pengalaman ada abang angkat macam aku ni pun dah terasa sweetnya, apetah lagi yang ada abang angkat. Pulak tu dapat abang angkat glemer, pehhh!

Masa aku skolah menengah dulu, rantai basikal aku rosak.
Tetiba je ada abang datang dari belakang tunduk and terus betulkan basikal aku.
Lepas settel dia terus berlalu.
Dah la abang tu abang hot kat skolah.
Kau rasa?

Macam tu je pun aku dah takleh lupa sampai skarang. Kah Kah Kah.
Abang tu pun tetiba ada pulak kat FB list aku skarang. Apa lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Eh.


posted by aveo757 @ 11:17 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER