walk on wings, tread in air: Deepavali di Lexis Hibiscus <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Deepavali di Lexis Hibiscus
2015-11-12

Cuti Deepavali hari tu adalah hari yang ditunggu-tunggu.
Bukan sebab aku menyambut ya.
Jangan nak buat klaka, kang berbuih mulut tu.
Itu adalah cuti berehat setelah 15 hari straight bekerja.
Dia punya perasaan bangun pagi tu tak dapat diluah dengan kata-kata wei.
Inilah cuti Deepavali paling best pernah aku lalui sepanjang aku hidup!

Gila kau kalau 15 hari keje non-stop tetiba dapat cuti sehari, dia punya feeling macam dapat cuti setahun.
Bangun pagi dengan semangatnya nak makan roti canai dengan En Wan.
Tetiba pulak pagi tu terasa nak pi Naelofar, nak tengok apa ada kat sana.
Padahal dulu aku beli Naelofar 2 helai tak sampai 2 jam terus jual balik.
Pastu kat Vietnam boring Naelofar tak ori, pun semua aku jual. Dengan aku-aku punya pun orang nak beli gak. Silakan...

En Wan terus bawak pi HQ Naelofar kat TTDI.
Bagus jugak, selalunya HQ mesti lagi banyak pilihan kan.
Kitorang pekena roti canai kat TTDI.
Aku ngan En Wan sekarang kalau ke mana-mana memang bertiga je.
Redza memang jangan harap la nak keluar sama, nak-nak lagi kalau makan kat luar.
Rela dia kunyah twisties pagi petang siang malam kalau aku cakap aku tak masak.
Nama dia nak ikut memang tak. Kadang-kadang boleh jadi bertekak semata-mata nak ajak dia ikut berjalan.
Aku rasa dulu zaman anak dara aku pun tak suka ikut mak bapak aku keluar jalan.
Tapi takde la sampai sanggup makan twisties sehari suntuk.
Ni entah sape punya baka dia ikut tak tau lah.


Wajah riang seorang Rayyan.


Wajah terkujat seorang Rayyan bila dipetir oleh emak beliau.


Orang sibuk suruh makan roti canai, dia sibuk nak menyumbat bendalah ni.
Tak puas memuting gamaknya.
Yang si bapak pun rajin nau pegi belikan. Macamana aku tak memetir dalam kedai tu.


Konfius aku sape sebenarnya yang nak pi Naelofar ni.
Macam ada yang lebih excited dari aku nampaknya.


Rasanya macam takde sale, tapi ada jugak dijual kat tempat longgok-longgok.
Yang tu aku tak sure shawl jenis apa.



Shawl Naelofar ni pada pandangan aku, semuanya simple-simple je design dia.
Tak sarat, Bunga-bunga tampal dia pun yang comel-comel je, simple sangat-sangat.
Tapi sebab simple tu la yang orang suka.
Sebab tudung dan jadi macam baju, dah jadi pakaian harian.
Dan pakaian yang dipakai hari-hari selalunya ringkas.
Sebab tu shawl yang simple-simple lebih laku dari shawl merelip.
Ditambah lagi dengan harga Naelofar ni takde la cekik darah nau macam Ariani, so lebih laju dijual.
Pulak tu nama Neelofa tu sendiri dah berdiri dengan sendirinya, tak perlu banyak keje untuk promosi.

Walaupun ada yang kata shawl Naelofar ni mahal untuk design yang se-simple tu, tapi, alahaiii.....sape ajelah yang tak kena kondem.
Baju Prof Muhaya pun pernah kena kondem mahal.
Tudung Fareeda pun pernah kena kondem mahal.
Now Naelofar Hijab pulak.

Dan selalunya yang jenama mahal ni akan ada klon.

Baju Prof Muhaya ada klon.
Fareeda lagi lah bersepah klon.
Naelofar pun dah start melambak kat Vietnam, jual tepi jalan lambak atas kain kanvas je.

Pilihan dah ada,
Sepatutnya isu mahal ni dah tak wujud, sebab dah ada pilihan.
Tapi, masih jugak orang pertikaikan tentang harga.



Yang benornya itulah.
Sebab masing-masing yang pertikaikan harga tu sebenarnya nak beli gak yang ori tapi nak Hamba Allah tu turunkan harga. Sedangkan setiap peniaga ada target crowd dia sendiri.
Ada shawl mak-mak datin - yang ni maybe lebih merelip dan of cos lebih mahal.
Ada shawl orang kebanyakkan.
Ada shawl untuk student - yang kainnya dari material yang lebih lasak dipakai, boleh campak je dalam mesin basuh, design jauh lebih simple.
Ada shawl untuk budak-budak - kain yang lebih ringan, ada corak bunga-bunga, etc.
Kita tinggal pilih je nak yang mana, ikut kemampuan.
Tapi ada yang mati-mati nak gak yang merelip tu tapi harga biar RM20.
Ni macam aku pun boleh hilang akal melayan.


Nasib baik dia tak sibuk nak pakai jugak tudung-tudung kat dalam tu.



Tetiba dah ada kat Port Dickson kan?
Elok je tadi sembang pasal Naelofar.

Aku ngan En Wan memang camni pesen dia.
Dia kalau merancang tu payah nak jadi.
Yang eloknya macam ni lah.
Asal tergerak je, JOM!

En Wan bingit bila aku cakap "I need a gud rest! Definitely not at home."

Sebab kalau rest kat rumah, jawabnya memang takkan rest sebab aku akan mengadap komputer sampai ke malam buat keje.
Jadi, harus larikan diri jugak, kemana-mana je lah asalkan tak nampak komputer sehari semalam.


Cara pengurusan Lexis Hibiscus ni tak jauh beza ngan Sepang Gold Coast.
Aku tak sure la if management dia sama.
Yang aku tau dia sama management dengan Lexis yang first dulu.


Lexis Hibiscus ni tak siap sepenuhnya lagi.
Ada a few more rooms coming up, tapi buat masa ni yang dah ready cuma 2 jenis bilik : Exec and Premium. Tapi Exec ngan Premium pun tak jauh beza. Premium cuma mahal RM100 je dari Exec. 
Yang bilik aku ambik ni Premium.
Besar memang besar. Cukup la aku sefamili bergelimpang dalam ni.
Malam tu kitorang tolak sofa ni letak in between 2 katil, Rayyan tido situ.
Sebenarnya katil tu muat nbak tido 3 orang tapi Rayyan ngan Redza takleh bersentuh kulit. Bertekak. Jadi, sorang tido atas sofa.




Every bilik tak kira exec atau premium ada private pool.
Tapi disebabkan pool dia bogel macam ni, jiran depan belakang boleh nampak, aku tak jadi nak join mandi.




Boleh dikatakan Lexis Hibiscus ni lebih moden berbanding dengan Lexis yang lagi satu.
Siap ada private sauna!
Dan kelengkapan dalam bilik lebih complete.




Disebabkan semua pun sarapan pagi je, pastu tak makan-makan dah. Sementara semua tengah berendam aku orderkan siap-siap makanan sebab aku malas nak keluar. Aku nak berehat dan bertidur saja. 
Makanan dia ok.
Takde la spesial nau, tapi boleh lah dimakan.


Kekaguman melihat apalah agaknya tu....tak berani aku nak tanya.

Malam, En Wan ajak makan kat luar pekena seafood.
Entah apa nama restoran yang kitorang pegi malam tu, tapi boleh tahan.
Servis pun cepat.


Camnilah kitorang kalau bercuti secara adhoc.
Pegi semalam, balik hari ni.
Tak dapat nak cuti lama-lama sebab hari ni (khamis) aku ada meeting ngan auditor.
Alangkan Rabu tu pun kitorang balik pagi sebab still nak hantar Rayyan gi skolah jugak.

Bercuti apekah ini????


Pakai shawl instant dua muka Naelofar.
Kain jersi. 
Jangan tanya berapa harga, sebab aku tak tengok pun berapa harga dia.
Yang aku tau, aku beli 3 jenis shawl and bayar RM210.

Dah, tu je cerita aku.
Tajuk kemain gempak - LEXIS HIBISCUS.
Tapi cerita gini je. Cam harem.
Tu la, aku dah kata, aku dah malas nak ambik gambar.
Takde gamba, takde cerita la. Gitu. Boleh?







posted by aveo757 @ 11:27 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER