walk on wings, tread in air: Busy is good <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Busy is good
2015-03-01

Hi Frens!

Walaupun lama tak update blog tapi aku tetap rasa macam takde apa je sebab hari-hari aku update FB and IG. Jadi yang follow FB aku mesti tak terasa pun blog tak berupdate kan? Sampai aku sendiri rasa macam aku masih 'hidup' until today dapat PM "Kak Di kenapa tak update blog?".
Lepas tu baru teringat "Oh, lupa nak update blog".

Dah alang-alang update ni aku nak minta maaf kat customer Ephyra yang kebanyakannya dapat respond kurang mesra dari aku. Sorry.
Aku cuba nak reply semesra yang boleh tapi tak sempat nak tulis panjang. Akhirnya semua pun dapat reply "Tq ya. Kita akan pos Thursday".
Gila biadap reply pendek macam ni.

Schedule aku kat utara memang pack.
The only time yang aku free pun was on Wednesday malam. Tu pun by the time aku free, mata aku dah kuyu. Nak pegang henfon pun tak lalu. Kalau kah email ni ada option reply guna voice, memang aku guna. Frust jugak kadang-kadang bila hanya mampu pandang email yang masuk tapi tak dapat nak reply. Masa ni la tetiba aku rasa macam nak hire orang untuk reply email je. Nasib baik tak bawak laptop. Kalau tak, konfem jadi penambah beban kereta je. Sebab series takde masa pun nak bukak laptop.

Alhamdulillah, busy adalah petanda baik.
Ada yang Tuhan nak beri pada kita sebenarnya.
Pandang setiap perkara dengan mata hati dan cari hikmahnya.
So, kalau korang busy doing something, that's good. Rather than busy doing nothing good.


p/s : Ini entry warm-up namanya. Sebab dah lama tak update. Dah lupa skill. Jadi kena kasik warmup dulu.

posted by aveo757 @ 1:05 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER