walk on wings, tread in air: Buli <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Buli
2014-03-17



Lama nau email ni duduk dalam inbox aku.
Dah nak setahun. Sorry ya.

Kes macam ni memang aku penah je lalui zaman keje ngan orang dulu.
Abis nak wat camne kan. Dah dia boss kita, dia decision maker, kita ni kuli-kuli saje.
Bengang pun takat boleh bawak ke mana. Habis kat situ jugak la.
Masa aku keje kat satu kompeni ni, setahun ada la dalam 30 orang resign.
Kompeni ko ada rekod macam ni?
Berpusu-pusu orang nak resign.
Sampai ada yang sanggup tak dapat komisyen asal dapat benti keje. Gitu.
Keje jaga bilik mayat pun situasi dia tak se-ngeri ni okeh.

Punyalah ramai yang benti keje, sampai aku dah tak kuasa nak berkenalan ngan staff baru.
Penat je aku berkenalan, tak sampai 3 bulan ko resign. Buang masa aku bagi training.
Tak tau la apehal.
Samada dorang takleh buat keje, atau dorang tak tahan kena buli.

Kes buli ni memang ada kat tempat keje. Ni budaya. Macam budaya ragging kat asrama la jugak kekdahnya.
Tapi yang tu budak, agak comel kalau mempraktikkan budaya ragging ni.
Tapi kat opis ni kebanyakkan yang meragging ni yang tua-tua kedarah. Comel kah? Jangan harap.
Akan tetapi, semua tu bergantung pada persepsi yang kena buli.
Kalau dia jenis tak kisah and enjoy dengan apa yang dia buat, dia takkan rasa itu suatu pembulian.
Tapi kalau orang tu bangsa yang keje berkira, kau suruh dia fotostat kertas 2 helai pun dia kata kau buli.

Kes reader kat atas ni, nampaknya husband dia dapat bos yang lepas tangan.
Memang ada je manager yang perangai macam ni.
Time buat keje hilang, time claim nama dia dulu beratur.

Tapi setau aku, di mana-mana company, setiap sales exec ada ID sendiri.
Masa buat quotation, DO and Invoice, sales kena pakai ID dia. Jadi bila dapat payment esok, komisyen tu akan dimasukkan kat ID yang berkenaan.
Takkan ada dispute sape buat keje, sape punya sales, sape lepas tangan.

Masa aku manage anak-anak buah aku dulu, memang jadi rutin untuk aku check balik semua quotation-quotation yang dorang buat everyday. Kalau aku rasa kes yang dorang handle tu macam berat je nak close, aku akan ikut dorang jumpa customer and tolong closekan. Dan selalunya kes-kes yang aku closekan, bos aku akan suruh aku tukar ke ID aku so that aku leh dapat komisyen.
Best kan boss aku? Ke keji? Hahahah.
Tapi aku tak penah tukar pun ke ID aku.
Aku lagi suka budak-budak ni yang dapat komisyen. Biar dorang rasa camana dapat duit komisyen selepuk, so that dorang lagi bersemangat nak buat keje. Bila dorang seronok, maknanya dorang akan stay kompeni tu lebih lama. Takde la menyusahkan aku asik nak bagi training kat orang baru manjang. Letih ok.

Kalau rasa boleh bertahan ngan perangai manusia yang tak reti buat keje ni, ko bertahan je la.
Sebab kalau kita ni kuli-kuli, chances nak lawan orang atas ni payah sikit.
Aku penah rasa duduk kat bawah. Memang makan ati je layan perangai sekor-sekor. Tapi selalunya yang buat perangai ni bukan dari kalangan yang boleh buat keje pun. Dorang ni terlampau banyak air liur tu pasal cakap je lebih. Kalau rasa-rasa boleh bergerak tanpa dorang, aku suggest keje sendiri. Start your own bisnes.

Masa aku setup company aku skarang, kitorang mula dengan 2 orang je - aku and exbos.
Tapi kitorang buat keje seolah-seolah company tu ada 10 orang.
Bayangkan kitorang organized nation-wide seminar yang melibatkan talk and practical (lab work), tapi takde sorang pun yang attend tu tau seminar tu di-organized oleh 2 orang je.
Kitorang la cari customer, kitorang la buat flyers, kitorang buat questionnaire, kitorang cari topik, kitorang hire speaker, kitorang la jugak jadi lab technician, dari keje fotostat, membalut hadiah, door gift, jaga kaunter pendaftaran, berlari ke KLIA jemput customer yang datang dari jauh, book hotel, arrange food - just 2 orang je. Naik lembik pantat aku melepek duduk atas simen satu hari suntuk menstapler dokumen. Dulu masa setup company, kapet pun takde. Terpaksa bersila atas simen. Boleh bajet tak betapa kedananya situasi tu?

Aku sebenarnya lebih suka bergerak sendiri.
Tapi kalau ada yang nak bergerak bersama-sama aku, orang tu mesti dari kalangan yang tau apa yang dia buat.
Ada setengah orang, bila orang lain bisnes, dia pun nak bisnes.
Good sebenarnya.
Yang tak goodnya, dia tak tau apa yang dia buat. Dia cuma follow the flow.
Dia buat sebab orang lain pun buat.
Tapi yang lagi meletihkan kalau dapat orang yang dia tak tau apa yang dia sedang buat, tapi dia nak lead the project.
Ok ni namanya kebatakkan. Selalunya takkan berjaya.
Hanya berjaya membatakkan diri je.




posted by aveo757 @ 10:35 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER