walk on wings, tread in air: Celebrate katanya <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Celebrate katanya
2013-12-05


Kena ambik mood dulu before sampai ke sana esok.

Esok, kitorang akan ke Langkawi, insyallah.
Aku tawakal ajelah apa bentuk room yang En Wan pilih.
Surprise katanya.
Bila dia cakap "surprise" tu lagi la aku cuak.
Sebab dia punya "surprise" memang selalunya yang "speechless".

Trip kali ni aku tak masuk campur lansung.
Eh kata surpise kan. Dah kalau aku terbabit sekali dah takde la seprisenya.

Actually En Wan booked ni dendiam tanpa pengetahuan aku.
Masing-masing nak suprise each other la konon. Aku book Osaka-Tokyo, dia book Langkawi.
En Wan nak celebrate anniversary yang ke 15 tahun (23 Dec 1998) rupanya.
Bukan anniversary kawen, tapi anniversary first time met.
Gedik kan? Hahahah.

Kitorang memang tak berapa nak celebrate wedding ann. Lagi seronok celebrate first time jumpa.
Sebab on first met tu jugak la kitorang declare as couple.
Gitu..
Gatal gila. Jam tu jumpa, jam tu declare. Desperate ke hape masing-masing.

Bila aku tanya kenapa Berjaya Resort?
Bukan ke tempat ni a bit isolated dari tempat lain. Memang takde la aku nak menapak jauh semata-mata nak makan. Konfem siang malam pagi petang punya makan aku melantak kat hotel ni je.

En Wan kata biar romantik sikit kali ni punya celebration.
Privacy.

ROMANTIK.
PRIVACY.
Tapi ko hangkut lagi dua orang ni, romantik jenis apekah??
Oh mungkin celebration ni akan lebih romatik kalau ada hulubalang dan panglima kan?
Mungkin lah.
Aku pun dah boleh bayangkan dah betapa 'romantik'nya suasana kat hotel nanti.

So esok, kitorang akan ke sana dengan flight Berjaya Air.
Akan jadi flight pertama untuk Rayyan.
Ni kira testing la sebelom ke Osaka Mac depan.
Test dia leh behave ke tak kat atas tu.
Aku tak sure la sape yang jaga sape kat atas nanti.
Entah-entah dia yang jaga aku. Hahaha.

Tapi tu la, sebab aku pun kerap ke utara, so sehingga malam ni blom datang lagi rasa excited nak pegi. Ada rasa sexited je. Eh.

Baju lom pack, apa pun tak buat lagi.
Rasa macam malas nak pack. Nak beli je baju kat sana. Dari sini bawak spender ngan coli je.

En Wan : Kalau dulu kita datang sini, agaknya lagi seksi Di pakai kan? 

Aku : Nape lak?

En Wan : Hotel ni terasing sikit. 

Aku : So?

En Wan : Naked on the balcony *angkat-angkat kening*

Aku : Dah..dah. Zaman tu dah berlalu.

En Wan : La, apa salahnya now pun.

Aku : Takpayah la nak berangan. Yang pi hangkut anak-anak sekali tu kenapa. Pastu ada hati nak suruh kita menyeksi kat sana. 

En Wan : Takpelah, biar abang ngan anak-anak je naked kat balcony
*gelak-gelak*

Alahaiiiiiii laki aku.
Yang beria-ia nak bogel ni dah kenapa la.
Kot yang dua bijik tu comel-comel macam Rayyan punya takpelah jugak.
Ni aku sendiri ngeri tengok dah.
Troma anak-anak aku kang. Balik Langkawi terus demam.





Selingan : Rayyan today 
 
 
posted by aveo757 @ 9:35 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER