walk on wings, tread in air: Kannnnnnn....sawan merasuk badan <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Kannnnnnn....sawan merasuk badan
2013-04-27

 

Godek-godek internet sekali jumpa ini!!!!!
Panjang 9 harakat pekikkan aku tadi.
Ini lah diaaaaaaa.
Inilah!!!!
Inilah antara poster yang disiat-siat oleh Mak Aji dulu. Gila sedih kauuuu.
Aku tampal poster ni dalam lemari semata-mata nak mengekalkan imej bilik seorang anak dara yang kekal kesantunannya.
Harammmmm.

Mak Aji kan suka buat spotcheck segala.
Aku lagi risau kena spotcheck ngan Mak Aji dari kena spotcheck ngan Cikgu Norehan (HEM skolah menengah).

Dalam lemari aku dulu ada a few posters, antaranya Leslie (ni wajib ada), pastu ada 2 poster Beyond and tak salah aku ada satu poster Leon Lai. Aku tak minat Leon Lai sebenarnya. Takat boleh la layan lagu-lagu dia. Ada satu lagu dia tu buat aku terkesima lantas pegi Kajang beli kaset dia. Nak membeli kaset Cina ni memang kalau nak ikutkan aku tak pandai sebab aku tak pandai baca pinyin. Tapi bak kata pepatah nak seribu daya taknak seribu dalih tu kan, aku berjaya dapatkan every kaset cina yang aku nak.


 Cover kaset Leon Lai yang aku beli dan dapat poster yang akhirnya disiat-siat oleh Mak Aji.
Poster dia kaler pink. Cantik :)


Contoh macam Leon Lai ni la. Aku bukannya minat.
Nama pun aku tak tau masa ni.
Tapi sebab lagu tu sedap gila sampai aku humming siang malam, aku cakap okeh ni takleh jadik ni. Boleh jadi sawan Lai Meng aku ni kang. Jadi, aku gi carik kaset ni. Nak bagitau nama penyanyi, nama penyanyi pun tak tau. Nak sebut tajuk lagu lagi lah haram. So, aku humming depan salesgirl tu. Seb baik aku humming tak lari track. Siap pejam-pejam mata lagi humming punyalah taknak bagi lari track. Mesti akak tu cakap kesian budak itam ni. Kulit malap ada hati nak nyanyi lagu cina. Tapi memang camtu lah kekdah aku buat everytime nak beli kaset cina. Walaupun Leslie tu aku tau nama, tapi tajuk lagu aku tak tau. So nak pastikan lagu yang aku nak ada dalam kaset yang betul maka aku terpaksa humming. Sardin je muka aku humming dalam kedai kaset tu. Sekali dua memang sales kat situ macam gelak-gelak la jugak. Masuk kali tiga ompek limo dah tak larat nak gelak dah kot. Nampak je aku masuk kedai dorang the same sales sapa aku dah "Lagu apa hari ni dik?". Dulu memang takde rasa malu ke apa. Nak kaset punya pasal, pi mampus la orang kata aku gila ke apa. Janji kaset aku dapat.



 
Ni la clip Leon Lai yang buatkan aku tak nyenyak tido. Lepas dengar lagu ni aku humming lagu ni siang malam. Sampai skarang aku tetap tak paham apa jalan cerita video ni.


Jadi, aku sangat paham kegilaan budak-budak terhadap KPop sebab aku pun dulu gila CantoPop cuma dulu kegilaannya kurang. Kegilaanya cuma banyak kat drama cuna pukul 6pm (TV2) and 7pm (TV3). Yang terlebih gila macam aku layan semua benda yang ada sangkut-paut dengan cina kecuali berita cina. Jade Solid Gold yang tak ber-subtittle tu pun aku boleh hadap sampa melopong mulut macamkan paham, apetah lagi yang ada subtittle kan. Masa raya cina tahun 1995, masa ni tengah cuti tunggu result SPM. Aku sanggup tak balik Tampin ikut Mak Aji ngan Pak Aji semata-mata nak rekod Jade Solid Gold and semua cerita cina yang keluar time tu supaya boleh tengok ulang-ulang kali. Masa tu pulak Ima blaja kat SMSAH, so kira aku kakak yang baik hati rekodkan untuk adik balik cuti nanti boleh tengok sebab dia pun gila cina jugak. Padahal aku ni penakut tido sorang tapi cerita cina punya pasal, sanggupppppp. 

Now aku dah ada rasa macam nak print gamba Beyond tu atas baju. Sape tau kat mana boleh buat? Or ada sesape buat bisnes printing baju boleh printkan aku baju Beyond ni?
Pastu aku nak lalu-lalang depan Mak Aji pakai baju ni. Kita test temperature dia.



Ni pakej Ephyra yang dipos today.
Sorry, aku tak email-email lagi tracking number untuk pakej yang dipos today. Yang semalam punya semua dah settle, ada yang dah dapat kot today.
Yang semalam ada yang dapat Hello Kitty (2 orang je) and the rest termasuk hari ni dapat 3rd batch gift. Yang bakal dipos Senin depan also batch ketiga. Gift batch keempat on the way oready. Rahsiaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
dan ini adelah news yang aku buat dek je everytime orang mesej
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sebab aku tunggu green lite tokey dia
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


MAK AJI'S COOKIES IS BACK

Actually production untuk raya belum officially mula. Lambat lagi kot. Ganti puasa dulu la ya.
Tapi memandangkan Mak Aji tengah siapkan bulk order untuk acara-acara tertentu, jadi kalau ada sesiapa berhampiran dengan Bangi yang nak ambik sendiri, silakan datang ambik. Email aku aveo757@yahoo.com bagitau nak ambik berapa balang and bila nak collect. Kat Bangi je ya. Ni dibuka untuk those yang kata teringin sangat nak makan now. Jadi, boleh la ambik kat sana. Harga macam dulu jugak RM41/100pcs.

Untuk raya, sesiapa nak jadi agen untuk tahun ni, please email me.
Agen-agen tahun lepas yang dah kata nak continue this year, memandangkan korang dah penah jual and dah tau crowd and demand, aku nasihatkan ambik terus 100 balang. At least kitorang boleh ketepikan siap-siap sebab taknak jadi macam tahun lepas, setiap agen order 50 balang je. Bila dah hujung-hujung nak repeat dah tak dapat sebab production ada limit. So kalau korang rasa boleh ambik 100 balang terus, please ambik 100 balang terus ya. Email aku untuk jadi agen.

Ok, nak tengok tv.






Best Buy Deal Ephyra : Click here and fill up the form
posted by aveo757 @ 10:17 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER