walk on wings, tread in air: Kekdah korek itu adelah begini <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\07532934260\46blogName\75walk+on+wings,+tread+in+air\46publishMode\75PUBLISH_MODE_HOSTED\46navbarType\75BLUE\46layoutType\75CLASSIC\46searchRoot\75http://www.dianaishak.com/search\46blogLocale\75en\46v\0752\46homepageUrl\75http://www.dianaishak.com/\46vt\758062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

walk on wings, tread in air

HIGHLIGHTS

EPHYRA, TIMELESS BEAUTY


To purchase, kindly contact : aveo757@yahoo.com


TESTIMONI EPHYRA

FOOD

CLICK HERE

BEAUTY AND HEALTHCARE

CLICK HERE

FASHION
 

OOHMYBAGS
OTHERS

OOMORI
Kekdah korek itu adelah begini
December 21, 2012


 

Yang tanya aku cemanakah rupanya mengorek bontot, ok beginilah kekdahnya. Bukan mengorek lubang bontot ye, tapi mengorek bontot je. Ala, kuis-kuis celah bontot je. Kalau jari aku yang gabak ni dibuat mengorek lubang bontot si Rayyan, tak pasal je kang esok pi klinik dokter kata anak aku ada kesan diliwat. Selisih.

Rayyan ni kalau minum susu dia akan cari ibu jari aku untuk digentel. Kalau tak dapat gentel mesti susu sebotol takkan habis. Kurang feel gitu.
Kalau dia nak tido dia nak aku korek-korek bontot dia. Tak pun garu-garu kat pelipat kelangkang dia.
Aku kurang pasti kenapa pe'el kelaku macam tu tapi mungkin konsep dia sama macam menggentel hujung bantal busuk. Kalau budak-budak yang ada bantal busuk ni, dia akan gentel bucu bantal tu sampai naik lebam kaler kan. Macam Rayyan ni dia kan gentel jari kau sampai kuku-kuku kau pun dia pulas. Takde guna kau manicure. Memang kuku kau jahanam dia buat.

Dah seminggu tido dengan Rayyan, sakit tulang belakang aku. Aku rasa katil aku dah cukup lapang. Tapi tetap aku ngan En Wan tido masing-masing pantat terkeluar sikit kat tepi katil. Si Rayyan ni tido suka menghempas badan. Tengah malam nanti dia bangun dia hempaskan badan dia kat sudut sana. Pastu nanti dia nak beralih tempat, dia bangun and hempaskan pulak badan dia kat sudut sini. Kau nak kalih tu kalih je la. Yang kau mesti nak smackdown sekali apakejadahnya laaaaaa. En Wan sampai satu malam tu fedap turun tido sebelah Redza. Patut la mak mertua aku cakap Rayyan ni rajin benar terjatuh dari katil.

Aku masa kecik dulu pun selalu terjatuh dari katil time tido. Sampai darjah 3 still lagi tido sampai jatuh katil. Tu pasal aku blur je skarang. Aku tido memang lasak tapi takde la sampai menghempas badan. Even sampai sekarang pun aku tido, esok pagi baju aku mesti terangkat sampai ke dada. En Wan dah tak heran dah kalau nampak aku terkangkang separa bogel pagi-pagi. Tu kira macam breakfast la untuk dia.

Tapi aku bukan setakat jatuh katil. Sudahlah jatuh, ditimpa kipas lagi.
Katil kitorang dulu (time kanak-kanak) attach dengan side table. Tapi meja tu tinggi. Memang fungsi dia untuk letak frame or perhiasan. Tapi kitorang letak kipas duduk (table fan). Bukan kipas kotak ya. Kipas kotak tu plastik. Yang aku punya ni kipas National besi tu.



Kipas macam ni hempap kepala aku everytime aku terjatuh dari katil. Mau tak berdengung kepala kau. Sampai Mak Aji kat bilik sebelah boleh terbangun la check apa jadi kat bilik kitorang. Tapi everytime dia masuk bilik kitorang, aku dah dalam posisi tido semula. Oh aku memang pantas. Jatuh je, aku bangun balik siap betulkan kipas lagi then sambung tido. Sebab kalau Mak Aji nampak aku tido sampai jatuh katil kena hempap ngan kipas, konfem dia tambah sedas lagi.

Tapi sekarang tak jatuh katil dah.
Sekarang tido tak berapa nak nyenyak sebab menjaga orang tua kat sebelah yang kuat mengigau. Aku ingat aku dulu dah paling teruk tido. Rupanya ada lagi yang jauh lagi hazab dari aku. Dari kecik sampai ke tua mengigau.



Sebelum aku lupa, korang tau tak camana nak tukar ni.
Dulu tetiba je blog aku kalau view kat henfon dia jadi macam ni. Semalam tetiba view dari iPAD pun jadi macam ni? Apesal eh? Camne nak tukar balik ke asal, anyone?





Siapa ada pergi Agrofest kat Shah Alam last week?
Ada tak nampak booth yang jual Truffle Cone ni?
Ok ni sepupu aku and kawan dia punya. Nama dia Ridhwan. Semalam pulak dia ada kat Putrajaya untuk promosi Truffle Cone. Dulu dia home-based je, now dah production besar-besaran. Raya tahun ni salah satu kuih raya rumah Mak Aji adelah Truffle Cone. Kalau nak try, boleh contact dia di FB Page dia (plis KLIK)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
COMING SOON
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
COLOURFUL
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TSUGOI SHAWL


posted by green apple @ 12:23 PM  
Newer›  ‹Older


MY FACEBOOK
GET UPDATES

ADS
MY PROFILE

Name: green apple
Home: Putra Heights, Subang Jaya, Selangor, Malaysia
About Me: I AM WHAT I AM.
See my complete profile
COUNTER
 
TRAFFIC
MY PREVIOUS POST
OLDER POSTS
MY TRAVEL DIARY
MY READING
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER