walk on wings, tread in air: Kuku <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Kuku
2012-10-20

 

Hari tu Redza kena bantai dengan aku tak pasal-pasal.
Aku nampak lukisan ni atas meja study aku. Dia buat komik. Tapi bukan buat komik yang aku kisahkan. Kau nampak gamba belah kanan tu. Tu apa tu, middle finger semua keluar?????
Memang berhantu satu badan.


Aku : Redzaaaa!!!!!!!!! Naik! kau naik skarang!


Redza masuk bilik aku dengan muka kecut telo.
Bibik-bibik melarikan Rayyan siap-siap sebagai persiapan takut dengan Rayyan Rayyan sekali aku libas.


Aku : Ni apa ni??? (sambil pegang kertas lukisan dia)

Redza : Komik.

Aku : Ni apa??? (tunjuk kat gamba middle finger)

Redza : Tangan.

Aku : No! Ni apa??? (jotos-jotoskan jari telunjuk kat gamba middle finger)

Redza : Finger.

Aku : Finger apa yang Redza lukis ni????

Redza : Finger macam ni..(sambil gayakan dengan tangan kanan dia, plam mengadap ke arah dia)

Aku : Jangan nak tipu Mama! Ni middle finger kan? Redza lukis middle finger kan?? Mana blaja?? Sape ajar??

Redza diam.

Aku : Cakaplah sape ajar!!! (Dassssssssssss hanger kat peha aku bagi)


Start nangis.


Redza : Ija tak tau. Ija lukis aje. (mengongoi-ngongoi nangis gosok peha)

Aku : Mana Redza blaja lukis middle-middle finger ni??

Redza : Ija tak tau Ma...Ija tak tau.


Dassssssssssssssssss satu kali lagi dapat.

Pastu aku tinggalkan dia dalam bilik. Aku keluar.
Rasa macam nak nangis anak pandai lukis middle finger segala.

Dalam sejam lebih macam tu aku masuk bilik, tengok dia dah tertido.
Aku gosokkan minyak gamat kat peha sebagai persiapan nanti kalau bapak dia nampak tak pasal aku pulak kena belasah. Redza terjaga.


Aku : Redza, cuba cerita kat Mama pasal komik ni apa.

Redza : Dia macam ni....bla bla bla bla....

Aku : Kenapa orang ni buat tangan dia macam ni? (aku buat middle finger)

Redza : Mana ada macam tu. Macam ni la..(dia tunjukkan lima-lima jari kanan dia, palm mengadap ke arah dia)

Aku : Ye ke, macam tu. Kenapa jari tengah tu lagi tinggi?

Redza : La, kan jari yang tengah ni memang lagi tinggi, Cuba mama tengok jari mama.

Aku : Ye ke? Bukan Redza lukis macam ni? (sambil buat lagi sekali middle finger)

Redza : Bukan. Kan ada gamba kuku-kuku ni Ija lukis.


DEMMMM!!
Memang ada gamba kuku kat semua jari tu!!!!

Ya Allah, rasa bersalahnya pukul Redza hari tu.
Menaip ni pun aku rasa sebak. Rasa nak belasah diri sendiri dengan hanger.
Macamana la aku boleh tak perasan ada gamba kuku kat katun tu?

Jap tadi Redza tanya aku "Ma, yang hari tu mama tunjuk macam ni (buat middle finger) tu apa?"

Ok pulak yang glabah skarang.
Elok-elok anak tu tak tau, skarang dah tau.


Puuiiii.

posted by aveo757 @ 5:00 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER