walk on wings, tread in air: Takziah <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Takziah
2012-08-27
Ramai betul yang email aku semalam bagitau pasal adik Filla.
Agaknya tengok aku tak update apa-apa kat FB so reader ingat aku tak tau the news.
Apa-apa pun terima kasih sebab bagitau, aku dah sampaikan salam takziah korang pada Filla.

Actually memang semalam aku tak bukak FB pun pagi-pagi, pagi-pagi semalam pun aku ke Bangi alone sebab Mak Aji call bagitau Pak Aji tak boleh bangun, tak sihat. Dalam tengahari bila aku baru sampai rumah, Elly call "Di, ada berita tak baik la. Filla kan pegi Medan kan, adik dia meninggal kat sana"

Terus senyap aku.

Seriesly terperanjat sebab baru semalam aku check FB and nampak kat newsfeed Filla upload gamba-gamba dia kat Medan. And aku and Elly tau how excited-nya dia nak ke Medan sebab dari sebelum puasa lagi dia dah bagitau plan dia tu masa kitorang lepak sesama.

Actually aku, Filla and Elly akan sama-sama ke Guangzhou Khamis ni untuk urusan Fidily.
Sesape yang beli shawl dari aku mesti tau semua payment aku arahkan masuk ke Fidily account. That's our  new company Fi-Filla Di-Diana Ly-Elly.

Terngiang-ngiang lagi kat telinga aku Filla cakap "Weh, keje gila aku buat ni. Raya keempat gi Medan, balik je dari Medan terus ke Guangzhou pulak"

Tetiba dapat berita adik dia meninggal semalam, memang aku dengan Elly terperanjat sangat-sangat.
Lepas Elly call, aku terus call Filla kat Medan.
Angkat-angkat je call terus dengar dia menangis. Dia cakap memang arwah takde penyakit apa-apa, tau-tau je pagi tu dia rebah, muka pucat and bila sampai hospital memang pihak hospital cakap dah takde.
Lepas konfemkan flight dia pukul berapa semua, aku set dengan Elly untuk jumpa kat rumah mak Filla at 6pm.
 



Aku sampai sana setengah jam lepas Filla sampai.
Masa tu Elly dah ada, dia duduk kat porch.
Aku carik Filla kat dalam rumah.
Masa tu pukul 6.30pm, jenazah belum sampai. Kat tengah rumah ada katil dah ready and ladies ada bersila kat tepi-tepi dinding, mungkin saudara-mara and jiran.

Aku tak nampak Filla.
Tanya salah sorang yang ada bersila kat rumah tamu, dorang tunjuk Filla kat breakfast kaunter.
Masa tu Filla tengah makan, agaknya famiy dia suruh dia makan sebab mungkin seharian dia tak makan, pulak tu dia pregnant. Bila aku sentuh bahu dia, dia pandang aku and terus nangis. Masa aku peluk Filla, aku boleh rasa dia longlai.

"..sekelip mata Di...."

Lepas tanya dia lebih kurang, aku nampak Moon sampai. So aku bagi laluan Moon jumpa Filla, aku terus pi depan jumpa Elly. Kitorang tunggu sampai lepas Maghrib, masa tu jenazah dah sampai. Ayah Filla cakap jenazah akan dikebumikan selepas solat Maghrib tapi aku and Elly tak dapat tunggu sampai kebumi. Pagi ni aku belum contact Filla lagi, maybe dia penat, biarlah dia uruskan apa-apa yang patut dulu.

Al-fatihah.


posted by aveo757 @ 9:56 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER