walk on wings, tread in air: Everything...random <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Everything...random
2012-07-03
Tempias ke-Terengganuan telah menular ke seluruh rumah.
Buktinya :

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 

Dengan bibik-bibik aku sekali bunyik Terengganu skarang.

Itu bukan typo ye.
Tapi bibik aku memang sebut NAK = NOK.
Sebab terpengaruh dengan mak mertua aku.

Bibik aku kalau aku ada dalam bilik and kebetulan En Wan ada dalam bilik jugak, memang dia takkan ketuk pintu. Dia akan sms je kalau nak tanya apa-apa, padahal dia kat bawah, aku kat atas je. Aku kena suruh dia beli BB la camni, senang aku nak nak BBM. Sebagai majikan yang berkira, duit SMS seposen dua pun musti mau kira okeh. Sebab bibik aku ni buatnya sampai time rajin dia nak menaip, sampai singgit dua ringgit sms aku jadiknya.

Bibik aku yang nombor dua tu ok je, takde sleng Tganu pun.
Tapi bibik yang first (tailor), maybe sebab dah lama sangat duduk dengan mak kat rumah ni, so the bunyik pun dah jadi lain.

nak = nok
apa dia = mende
adik berak = adik peghok
biar = pior

*P tu tekan lebih sikit qolah-qolah dia ye

Actually bunyik-bunyik tu semua biasa je. Just like dengar orang Terengganu bersembang.
Tapi sebab yang cakap tu bibik so macam terkesima kejap.
Dia punya sound tu macam combination of Jawa dengan Tganu.
Kesian ok aku tengok bibik aku. Mesti balik Indonesia esok anak dia konfius apekah yang telah terjadi dengan mak dia.



 Rayyan in baju beruang



Sabtu lepas aku ngan En Wan masukkan Rayyan pertandingan Bayi Comel Giant.
Giant je la tahap anak aku ni.
Tapi konfem tak menang la sebab Rayyan buat muka kejung je atas pentas.
Sukati ko la, janji ko tak melalak.

Kat rumah, kemain terer lagi ko kan.
Kau lah panglima.

Sekarang ni Rayyan pandai bergaduh dengan abang dia dah.
Rayyan ni macam ulat bulu sikit. Kau nak tengok dia duduk setempat tu memang takde la.
Ada je keje dia nak buat.
Hari tu aku tengah balut promo set Ephyra, ko imagine eh, kotak Ephyra yang aku tengah balut tu dia boleh selamba je naik berdiri kat atas. Ni aku ni tengah pegang Ephyra ni. Pastu aku dongak, dia leh tunduk pandang muka aku senyum kelip-kelip mata. Aku tampa jugak budak ni karang.

Hari tu dia capai remote Astro, abang dia rampas sebab takut dia ketuk-ketuk cabinet TV.
Dia capai BB charger aku, abang dia rampas simpan dalam laci.
Dia korek lubang suis, Abang dia hadang dengan badan tak kasik dia main suis.
Dia punggah lemari kasut, abang dia tutup balik pintu lemari.
Last-last dia pegi dapur ambik senduk, pelepukkkkkk atas kepala abang dia.
Aku dengar dari jauh macam rapuhhh je bunyik.
Melolong-lolong Redza nangis.
Pastu dia boleh pi pekik "GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!" (GOLLLLLL!!)
Kuang hasam tak si Rayyan ni?

Kesian pulak aku tengok Redza.
Yang si Redza pun sambil nangis-nangis sambil membebel "Ija dah kata Ija taknak adik! Ija tak suka adik! Ija nak langgar adik!"

Apa-apa je la...



"Oh yeahhhhhh??? Oh reallyyyyyyyyy?"
Bajet tengah busy cakap kat phone


Perempuan gila ni bernama Filla.

Aku, Filla and Elly ada plan to do something.
Ini later-later la cerita, takleh skarang.

So dah 2 kali kitorang ber-meeting-meeting-an kat IOI Mall, Starbucks.
Tapi this time pompuan ni rupanya masuk pertandingan Levi's Blogger ke apa ntah. Tapi pertandingan la. Hahah. Bodo gila aku, nama pertandingan pun tak tau.
So dia suruh kitoran ambik gamba dia pakai jeans ni bersantai dengan kawan-kawan.
Sebagai kawan yang memberi sokongan padu, aku ngan Ely berhiruk-pikuk ambikkan gamba Filla, siap la aku ajar dia berposing sambil bersandar kat dinding la apa la.

Dah habis berposing baga nak rak, dia bukak email.
Dia mintak kitorang baca requirements yang dia kena buat tu. Tolong-tolong bagi cadangan nak buat apa.
Sekali kan kat requirement yang PERTAMA sekali arahan dia "Ambil gamba anda keluar bersama rakan-rakan di waktu MALAM".

Aku pandanggggggggggg je muka pompuan ni.

Pastu dia gelak-gelak.
Boleh pulak bagi cadangan "Ala takpela, jap gi korang ambik gamba aku hala ke sini, tak nampak la cahaya matahari. Bukan dia tau siang ke malam"

Ha'ah kan?
Yang ko pakai sunnies tu jadah apa??

Last-last gambar tadi tu burn je la.




Budak-budak ni kan, taknak duduk kat dalam Starbucks tu. Nak duduk kat luar.
Pastu muka masing-masing berlendir-lendir dah.
Tapi takpe, bergambar tetap bergamba.

Oh yes, hari tu Filla kata ada orang (readers) cakap aku dengan dia bergaduh??

Ok, aku tak tau nak melopong ke, nak gelak.
Tapi masa Filla bagitau tu aku melopong la jugak.

Like, mana datang isu bergaduh ni??
Sumpah aku tak jumpa motif.
Lagi kelakar adelah apabila isu-isu "bergaduh" ni Filla kata rupanya dah lama, tapi aku tak tau menahu lansung.
Kesian ok?
Susah-payah buat isu tapi aku tak tau cerita.

Aku memang jarang baca blog tahun ni.
Sebab aku seriesly now busy.
So apa cerita bloggers, selalunya samada aku lambat dapat tau or aku tak tau lansung.

Tapi apa-apa pun, kepada yang rajin buat hipotesis, biarlah yang lojik dan ada fakta.
Kalau takde fakta, maknanya itu fitnah.
Kalau ada fakta, maknanya tu mengutuk.
So dua-dua tu "dapat" balik kat kau. Pandai-pandai la pikul esok ye?



Tenderloin beef
En Wan punya.


Lamb (apa ntah nama dia lupa, tapi aku punya)


Sekarang kalau aku nak makan steak takyah gi jauh-jauh.
Kat Putra Heights ni ada restoran steak nama dia Mr. FOOD.
Steak dia not bad.
Boleh tahan gak orang pi sana.
Kalau orang Putra Heights nak tau kat mana restoran ni, dia kat sederet Anwar Maju.

Selain dari restoran, dia also jual raw meat yang diimport.
Dari raw meat, ham, sosej, steak semua yang sangkut paut dengan daging semua ada situ.

Yang best about the steak set adelah mashed potato dia.
Seriesly sedap.
Nak kata macam Malay style pun ada gak sebab ada bawang-bawang dalam tu. Tapi sedap gileeeeeeeeeeeeeeeeee.

Aku rasa macam malam ni aku akan pegi makan kat sana.
Semata-mata nak mashed potato.




Tapi sebagai seorang tempias-tempias Jawa, UBI jugak yang best!
Ni semalam, tengah-tengah lepak tengok TV kat bilik, bibik aku bawak naik ubi goreng. Gila sorga ok??

Kalau beli kat gerai goreng pisang kat Putra Heights ni ubi goreng dia kalau kau dirikan ala-ala mati pucuk gitu. Terjuntai je.
Cuba tengok ubi aku ni, fresh from kebun mak mertua aku. Kalau kau dirikan dia, tinggi menjulang!
Gagah perkasa!
See the son la.... *tetiba*


Agen Cookies Anda : KLIK HERE
posted by aveo757 @ 11:52 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER