walk on wings, tread in air: Ye ke meluat kak? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Ye ke meluat kak?
2012-06-29
Tadi masa aku tunggu customer datang, lepak-lepak jap pekena teh tarik. Rasa macam dah lama sangat tak dapat bersantai macam ni. Asik nak rush je. So bila customer kata 'I lambat sikit', aku macam fuh legaaa. Silalah lambat, aku nak menikmati teh tarik dengan tenang.

Tepi meja aku ada a group of ladies, budak-budak muda tapi working la kot sebab pakai office attire. Yang best tu sebab dorang tengah gossip. Aku dah la macam tercampak kat planet zuhal, cerita pasal artis ni memang selalunya lambat aku nak tau. Aku dengar dorang gossip pasal Era Fazira. Baru aku tau dia bercerai eh? (Eh, ke baru begaduh?)

Dapat la dengar dorang mengumpat Era. Bertambah la sikit aku pasal informasi hiburan negara. Tapi macam kelakar la jugak sebab gaya ngumpat tu macamkan kau kenal sangat Era.

'Eleh dulu dia tu...blablabla'.
'Mak dia tu pun sebenarnya...blablabla'

Ntah apa-apa, tetiba je masuk bab mak-mak. Macam budak-budak taska bergaduh pulak nak main mak-mak tak pepasal.

Tup tup kan termasuk bab blogger.
Seb baik aku tak terkenal so nama aku tak dibincangkan. Hahaha.

Blogger yang dorang gossip ni aku dengar-dengar nama je, tapi aku tak baca blog dia but memang semua kenal kot. Hehe. Tapi tu bukan soalnya. Yang a bit funny tu bila ada sorang tu cakap "Meluat aku baca cerita dia", pastu sambung "Kau baca tak yang pasal dia cakap......". Pastu masing-masing "Ha'ah! Ha'ah! Berlagak kan?". Pastu ada lagi bagi nasik tambah "Yang entry dia...blablabla..lagi meluat!"

Blablablablablabla...

MELUAT.
Tapi semua entry dia kau tau.
Maknanya kau follow la kan blog dia?
Kalau MELUAT, mengapakah anda menfollow?

Ada BIG question mark dan exclamation mark kat situ.

Aku tak tau la kalau zaman sekarang ni pesen MELUAT cenggitu gayanya.

Kalau aku punya pesen MELUAT, aku tak layan dah lepas sekali dua baca.
Just like kalau aku tengok rancangan kat TV, kalau ada keluar celebriti yang aku tak suka, "PAP!" terus tukar channel lain. Settle.

Takde keje aku nak hadap rancangan yang aku meluat.
Tapi bila ada orang yang meluat dengan someone (dalam kes ni that blogger), but kau hari-hari bukak and baca blog dia, aku rasa tu bukan meluat kot. Tu namanya DENGKI.

Orang yang dengki je yang buat perangai macam ni. Gamaknya nak cantas orang tu tak dapat, so ngumpat la kan buat sedapkan hati sendiri. Tapi dalam hati sebenarnya mengharap dapat berada di tempat blogger tu. Cheh! Shame on you la beb.

Spesis-spesis hidup segan mati tak mau je yang suka berdengki cara macam ni. Kot nak berdengki pun biarlah yang membina and bagi motivasi pada diri sendiri. But since kau kata kau MELUAT so rasanya ko tak kisahlah kot apa orang tu nak buat kan? Dia kaya ke, dia show off ke, dia camho ke, dah namanya meluat so apa nak kisah betul tak?

But selalunya orang kalau meluat, dia tak kosser nak ambik tau. Tapi kalau kau "meluat" but at the same time kegelupuran tiap-tiap pagi check if orang tu update blog ke tak, aku rasa kau patut meluat dengan perangai ko sendiri kot.



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

posted by aveo757 @ 10:05 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER