walk on wings, tread in air: Bukti <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Bukti
2012-06-18

Ni la dia keje si Rayyan.
Asal masuk bilik aku je tolak pintu lemari baju and keluarkan pad aku.
Nasib baik ni pad baru, kalau tak dah konfem menjejeh-jejeh pad aku atas lantai.
Tak paham apesal dia cukup berkenan dengan benda-benda yang takde sangkut-paut dengan dia.
En Wan kata "Letak la pad tu tempat lain"
Helloooo, apelak aku nak letak tempat lain??
Sah-sah ni bilik aku.
Lainlah kalau aku letak pad tu atas meja makan. Ha, tu baru la boleh nak sound-sound aku.
Ni dah memang pad tu dalam bilik, dalam lemari baju. Abis kalau tak dalam lemari baju, aku nak simpan lam mana? Lemari pinggan mangkuk?

Kalau aku letak tinggi mana pun, still no point.
Sebab dia akan still bongkarkan segalam macam benda yang dia boleh capai dengan tangan.
Dah satu keje pulak shelf bawah semua aku kena kosongkan.
Tu la kan, dulu konon nak stylo, buat wardrobe main sliding-sliding, taknak berkunci bagai. Now gelupur.

Kitorang memang tak belikan Rayyan mainan sebab dia memang tak berminat.
Hari tu bapak dia belikan piano budak-budak tu, ala yang boleh tekan-tekan keluar bunyik tu.
Rayyan rilekkkk je test bunyi piano guna kaki. Dia pijak. Dia pijak. Dia pijak.

Tapi kalau botol mineral water, brush rambut, sudu, straw, pad, plastik, tupperware oooo yang tu cukup berkenan. Ada satu time tu nenek dia mandikan pastu dia taknak keluar. Sebab dia nak main air. Aku jentik-jentikkan tangan dia suruh lepaskan baldi kecik pun dia genggan kuat-kuat. Last-last terpaksa jugak pakaikan pampers dengan tangan dia memegang baldi. Boleh?

Awal tahun ni ye ye je aku ngan En Wan plan nak renovate living hall, pasang build in cabinet untuk tv.
Melihatkan kepada cabinet tv aku sekarang yang hidup segan mati tak mau dikerjakan si Rayyan, terus kensel plan aku. Biarlah dia besar sikit baru aku hiaskan rumah ni. Cabinet tv aku sekarang, takde yang senonoh! Tinggal roboh je belum.


posted by aveo757 @ 3:57 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER