walk on wings, tread in air: Di saat ini... <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Di saat ini...
2012-02-08
Aku sedang memblogging dari atas katil.
Rasanya minggu ni aku hanya bekerja membuta saje. Semua appointment aku kena cancel. Sepatutnya hari ni aku kena pi UPSI pun aku cancel, tak dapat aku monitor budak-budak ni buat installation and commisioning. Pandai-pandai korang la.

Ni semua sebab peranakan aku jatuh.
Puncanya sebab balik dari Tganu hari tu Bukit Besi tempat jin bertendang tu. Jalan dia punyalah bapak puaka berlubang sana sini. Seb baik aku pakai wired bra, kalau pakai coli set-set mak mertua aku konfem tetek aku dah sampai peha skarang. Gila bergegar-gegar pantat-pantat aku segala asik melenjan lubang jalan sana sini. Bahabi.

Dah la masa tu aku second day period. Dengan period pain lagi. Pastu En Wan bangsa yang kalau bawak keta tak reti slow, asik nak laju je. Dia bukan kira orang lain sakit pantat ke tak. Dia kira pantat dia je. Kitorang yang duduk depan ni boleh la tahan sikit. Yang dua orang tua kat blakang ni sikit punya melambung every time En Wan langgar lubang. Aku boleh imagine betapa sakitnya tetek-tetek dorang berkeliaran everytime kereta hentak lubang. Nasib baik tetek aku ni dia punya kolagen ada lagi.

Masa keluar dari rumah mak mertua aku, aku dah rasa sakit sikit perut. Period pain. Bila dah 2 jam lebih asik terhentak-hentak masa tu sepanjang-panjang perjalanan dari Manir ke RnR Gambang (kira la berapa jam) aku tahan sakit macam nak mati gila bahabi punya sakit. Dia punya sakit tu macam orang nak bersalin. Contraction every 5 minits sampai kejang-kejang kaki aku tahan sakit. Masa dah sampai kat RnR Gambang aku dah takleh tahan. Series macam orang nak beranak. Tetiba aku rasa tengkuk aku dah berpeluh. Pastu mata aku dah nampak imej 3-4. Ok, aku dah nak pitam. Sayup-sayup je aku dengar suara mak mertua aku ngan En Wan gelabah. Suruh baringkan seat la, carik minyak gamat la, vicks la, tau-tau dengar En Wan suruh aku mengucap. Yang aku ingat aku mengucap sampai 4 kali. Ni kalau mati pun dah beriman sangat ni. Sampai empat kali.

Lepas tu aku tak sedar apa-apa. Tau-tau dah sampai tol Karak. Aku tengok badan aku dorang selimutkan, seat dah berbaring, segala macam bau minyak ada kat badan aku. Aku rasa aku pengsan sebab terlampau sakit. Masa aku sedar tu dah ok sikit rasa dia. Mak mertua aku cakap maybe aku pun belum cukup masa berpantang sejak DnC tu hari. Tau-tau terhentak-hentak dalam kereta, period pulak tu, memang pakej combo la kan.

Mak mertua aku cakap ni mesti peranakan jatuh sebab tu aku jadi terlampau sakit. Sampai rumah terbongkok-bongkok aku naik tangga. Terus sampai now aku tak turun-turun lagi. Nak pergi toilet yang 4 tapak ni pun macam nak menangis. Sebijik macam lepas bersalin. Siap time nak tido letakkan bantal bawak perut segala. Dah macam berpantang gila-gila real punya (orang lain berpantang semua real. Aku je yang tak penah real berpantang).

En Wan sampai takut la nak tegur aku. Aku punya sentap la dengan dia. Rasa nak suruh dia tido lam kereta! Sakit hati betul aku. Bila aku suruh dia slow down, dia kata bukan salah dia. Salah jalan. Bila dia tengok aku dah tenat macam ni baru la gelupur check kat internet apa nak buat semua. Semalam dia pi belikan aku tunku elektronik. Pastu hari ni siap bawakkan nasik lemak ke bilik, kemaskan katil segala, panaskan tunku, bla bla bla. Padan muka. Tak pasal kau jadi bidan jaga aku. Terus hari ni tak gi keje.

*sigh*

Ni Mak Aji tak tau lagi ni.
Aku tak berani nak bagitau. Aku boleh bajet bila dia baca entry ni mau melompat doa call aku. Dah boleh baca dah ayat dia nanti "Ha, elok la kan? Esok orang lain tak apa-apa, kau belum tua lagi pepek dah tak boleh pakai. Buat lah lagi!"

Ok.
Aku nak sambung bertunku sambil tunggu call Mak Aji masuk.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

posted by aveo757 @ 9:16 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER