walk on wings, tread in air: Lepas ni kontrol sikit <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Lepas ni kontrol sikit
2012-01-13
Tadi tengah lepak-lepak tengok TV, En Wan tanya aku :


En Wan : So macamana skarang ni. Nak pasang IUD ke tak?


Aku : Malas la. Budak-budak (reader) cakap kan, mana yang pakai IUD ada yang boleh mengandung jugak sebab benda tu beralih. Ada yang cakap dia period, benda tu keluar sekali.


En Wan : Ye ke?


Aku : Ada budak tu cakap kalau pakai IUD ni tak rasa selesa sangat masa tengah on tu.


En Wan : Try la dulu, tak try tak tau.


Aku : Sedappppp je cakap kan? Sebab tak masuk kat celah kangkang dia boleh la nak suruh-suruh orang. Cuba yang kena jolok tu abang. Dokter pun cakap time masuk tu perit sikit. Taknak ah. Dah malas nak pikir-pikir pasal ni. Selama ni boleh je prevent. Hari tu je jadik. 


En Wan : Yang cucuk kat tangan tu, taknak try?


Aku : Yang tu kan dokter kata sometimes cause bleeding. Ada budak tu cakap dia pakai benda tu, period dia jadi tak regular. Tang period tak regular ni yang malas sikit.


En Wan : Semuanya takut, habis tu taknak pakai apa-apa la ni?


Aku : Takyah la. Pandai-pandai abang la.


En Wan : Kondom je la kalau macam tu.


Aku : Plis okkkkk. Kerajaan cakap apa? Kurangkan penggunaan plastik!!


En Wan : Ok la. Kalau macam tu hari Sabtu je kita rest sebab hari Sabtu je takleh pakai plastik. Hari lain kita pakai la.

(Pastu gelak sorang-sorang. Apa yang klaka pun aku tak tau. Aku pandang je dia ni dengan muka keji)



Buat masa ni aku dah decide taknak sumbat apa-apa dalam badan aku.
Pil perancang pun taknak.

Tapi tadi ada reader yang bagitau dia ada makan satu pil nama pil YASMIN.
Pil ni boleh beli kat pharmacy.
Tapi aku lom tanya lagi.
Dia kata pil ni pil paling mahal, RM45 sebiji (I think so).
Makan untuk 21 hari, lagi 7 hari jangan makan sebab masa ni period akan keluar.
Takde side effect gemuk ke apa ke, period pun teratur and dia kata paling best badan lebih fit and kulit licin.

Nak try?

Pi google sendiri.
posted by aveo757 @ 12:13 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER